Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 32 metus
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1979 – The Shah of Iran flees Iran with his family and relocates to Egypt.

Prisimenu tuos laikus – prieš tai ištisus metus Irane vyko neramumai, bet sovietinės mass-media kažkaip savotiškai informavo apie tai – lyg ir šachas negerietis, bo amerikonams parsidavęs, bet ir tie maištininkai labai nebuvo giriami. Tik po nemažo laiko pavyko suprasti, kodėl tie sukilėliai, kovojantys prieš šachą, nelabai kėlė sovietų entuziazmą. Juk jie ne socializmo vardan maištavo, o vardan religijos… Maištavo, kol nugalėjo. O kai nugalėjo – visiems, kas bent kiek suprato, kas yra religinis ekstremizmas – mažai nepasirodė. Ir, bent jau pakolkas – didesnių vilčių į Irano režimo „suminkštėjimą“ IMHO dėti neverta.


2009: Šiandien prieš 90 metų
Trumpa frazė iš Wikipedijos:
1919 – Temperance movement: The United States ratifies the Eighteenth Amendment to the United States Constitution, authorizing Prohibition in the United States one year after ratification.

„Sausasis įstatymas“ JAV – ir viskas aišku. Kaip aišku ir tai, kad Amerikos mafija ir gangsteriai taip nebūtų sustiprėję, jei šio įstatymo nebūtų. Jis buvo ta kibirkštis, įžiebusi nelegalaus alkoholio biznio ugnį, kuri leido susišildyti rankas ir sustiprėti gangsterių gaujoms. Tad mane ima juokas, žiūrint į mūsų seimūnų pastangas apriboti-uždrausti-likviduoti. Matosi, kad šitie politikieriai mokykloje buvo istorijos dvejetukininkai. Žmogus turi aibę ydų ir troškimų, kuriuoss jis nori patenkinti. Ir jis juos patenkins visokiu, netgi nelegaliu, būdu. Kuris įžiebs nusikalstamumo ugnį. O reikia pasiūlyti kažką alternatyvaus. Kas nėra taip lengva. Islamas draudžia alkoholio naudojimą, tačiau ten žolytės rūkymas praktiškai nebaudžiamas. Nes žmonėms reikia kažko, kas juos atitrauktų nuo rūsčios realybės.

4 Responses to “Sausio 16 prieš NN metų”

  1. scania parašė:

    Bobutės žvakeles nešė bažnyčion už alkoholio naktinės prekybos draudimą 😀
    Beje – garsiai valdžia giriasi, kad sumažėjo alkoholio vartojimas! Ir visai nutyli, kad padidėjo narkotikų… 🙁
    Na, nujaučiam, kam valdžia tarnauja – šešėliui visi draudimai yra grynas katalizatorius su dopingu 🙂

    • grumlinas parašė:

      -> scania – VISUOMET KAS NORS tuti būti draudžiama. Tik taip galima užtikrinti pelną ir viršpelnį kai kuriems nematomojo aprūpinimo fronto darbuotojams

  2. Taškas parašė:

    Kažkoks gogel mogelis. Irano šachas, sausasis įstatymas, greta – vietoj politkorektiškumo ir tolerastijos- newcenzura.
    Gerais norais kelias pragaran grįstas?

    • grumlinas parašė:

      -> Taškas – pirmoji įrašo dalis parašyta ką tik, antroji – pakelta iš 2009 metų (rašiau gi sausio 1d. apie tai, kad kelsiu senus įrašus ir pildysiu 😉 ). Kaip matai mano minties šuoliai beveik nekontroliuojami 😉