Feed on
Posts
Comments

Padiskutavome vakar su kolega Yo! apie talentų paieškas – jis šiek tiek žiūri tas paieškas, aš šiek tiek girdžiu iš kito kambario. Ta intencija jis mane užbombino palyginimu. Mjoooo, lietuviams dar yra kur augti…

Paul sings Nessun Dorma

Nessun Dorma – Steponas Zonys

28 Responses to “Prisimenant talentų konkursus…”

  1. xminde parašė:

    Taip… va čia yra MUZIKA… jei ne apie talentus :). O lietuvaitis dar labai jaunas :), tik jo balsas šitai arijai nelabai,… per sodrus 🙂 (imho)

  2. xminde parašė:

    .. ir dar – „talentuose“, man labiausiai patinka stebėti vertintojų reakcijas 🙂

  3. xminde parašė:

    Variantas Taiwanyje… „gabalas“ tai kitas… http://www.youtube.com/watch?v=aA-tOsM6F4Y&feature=related

  4. Viltė parašė:

    Ar gali būti standartas kūryboje? Kiekvienas kūrinį atlieka SAVAIP, įdėdamas tai, ką turi geriausio. Ir tai žavi.
    Ir iš kur mums įdėtas tas keistas įprotis savo tautą lyginti su kitais mūsų nenaudai?
    Tikrai galima juokauti, kad „priešas“ gerai dirba – daugelis tą įprotį turime 😉 ..
    Abu atlikėjai šaunūs ir nuoširdūs, kiekvienas savaip puikus 🙂
    Pritariu, kad lietuvis dar labai jaunas, jo talentas dar tik skleidžiasi 🙂

    • grumlinas parašė:

      -> Viltė – organiškai nepakenčiu tokių „talentų paieškų“ ir realybių šou, kai jauniems žmonėms į galvą įkalama, kad jie yra kažkas super-duper-puper-jau-čia-ir-dabar. O pasibaigus sezonui, kai iš jų išgręžiamas įmanomas pelnas, jie išmetami arba ir toliau sukasi antraeiliuose šou, nes nustojo vystytis, įtikėję savo išskirtinumu. Turiu omenyje visokius minedus-radžius-ir-pan

      • Viltė parašė:

        Sutinku, žeminantis procesas (turiu omeny tuos konkursus) . Aš irgi nežiūriu.. Va čia šiek tiek ir pažiūrėjau. 🙂
        Talentas, jei jis yra, prasiskina kelią. Bet gi gyvename visuomenėje, todėl kai kurie skinasi per tokius konkursus, o paskui – taip, panaudoja ir pameta.
        Sudėtingas klausimas, kaip čia geriau 🙂 ..
        Aš tik už tai, kad reikia būti solidariems ir palaikyti vieni kitus, kitaip mus suvalgys per tą susipriešinimą net smulkmenose 🙂 .
        Gyvenkime draugiškai – kaip ragino kažkada toks katinas Leopoldas 😉

        • grumlinas parašė:

          -> Viltė – matai, draugiškumas neturi reikšti pataikavimo kažkieno kvailiems norams ar įgeidžiams. Tikras draugas, matydamas beviltiškas pastangas, turėtų pasakyti: „Žinai, geriau važiuojam pagrybauti, nes dainuoti tu gali duše maudydamasis, o scenoje geriau žmonių nejuokink“

          • Viltė parašė:

            Kad čia labai jau platus klausimas.. Nėra viskas taip paprasta, kai esame kvailinami visais būdais. Jaunimas patiklus, todėl ir pakimba ant tokių „kabliukų“, ir ne tik jaunimas.
            Apskritai žmonės dabar labai kritiški ir napakantūs, todėl ir priminiau Leopoldo posakį 🙂

            • grumlinas parašė:

              -> Viltė – kadangi jaunimas patiklus, tai suaugę 😉 turėtų būti kur kas atsakingesni ir nesuteikti jaunimui kvailų vilčių va-taip-va-be-didesnių-pastangų-tapti-žvaigždėmis.
              O kaslink nepakantumo – jooo, aš esu labai nepakantus

              • Viltė parašė:

                Pritariu visu šimtu apie suaugusių atsakingumą, čia esmių esmė 🙂
                Aš ne apie jus, grumlinai, aš apskritai. Kažkaip.. gal be reikalo užsivedžiau, bet jau kabina ausį: lietuviai tokie, lietuviai anokie, va užsienis – tai lygis, o mes negabūs ir kvaili.. Nesutiksiu su tuo niekada, nes žinau, kad esame ir gabūs, ir talentingi, ir, ir.. žodžiu, jūs mane supratote 😉 – kaip ir visi kiti milijardai pasaulio žmonių 🙂

  5. Yo! parašė:

    Vilte, nevisai sutinku su to iprocio turejima lyginti „savus“ su kitais. Menas yra tarptautinis reiskinys, su netautiniais, o visuotinais vertinimo kriterijais – kitaip nebutu klasikos, sekspyru ir pan.., o butu tik liaudmeistriai (kuriu suvokima ir supratima sugadino ir jie virto, daznu atveju, shudmeistriais) O grafomanija, tai ji visur yra grafomanija, kaip ir visa kita panashaus plauko pretenduojancio (nepagristai) i ka nors daugiau.
    Sutinku jog standartu kuryboje nera, taciau tam tikros normos ir taisykles egzistuoja. Kurinius visi ir visada atlieka savaip (interpretacija, balso charakteris, temperamentas), taciau juos atlieka gerai. Noreciau truputi isplesti mano ir grumlino pokalbio paaiskinima. Ten labiau buvo diskutuota apie tai, koki nevjebena ir pizdata (dovanokit uz necenzura) geniju ir talenta surado prastas lietuviskas (vel lyginu su kitais) got talents kolektyvas.
    O vien saunumo ir nuosirdumo nepakanka – geriau jau mirti negu likti amzinu jaunuju daininku konkursu laureatu, nors jau sukakojo 50.
    Reikia dirbti daug, nuosekliai ir kruopsciai. Ir tenorui pritinkancia arija nelabai dera dainuoti bosui, kai tas bosas dar visai nupiepes – kai bus zinomas ir patyres (o balsas bus aksominis) – tada gales buti akiplesa ir improvizuoti, o dabar – mars dirbti, kad neliktum agitbrigados dainoreliu.
    Talentu palyginimui:
    http://www.youtube.com/watch?v=Z6uSR1VrYl0&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=LFt-iSxjmGs&feature=related
    zodziu, visa sita mano rastliava tilptu i : ka darai – daryk gerai, be jokiu islygu. Nes scenoje tave suvalgys ir nesuvirskine paleis i antrines zaliavas….

  6. Yo! parašė:

    dar karta paziurejau as ta Lt varianta 🙂 nu nesupratau ar tai jis bus bosas ar visgi baritonas. Zinoma, balsas neblogas, bet greiciausiai jau prazuves….

  7. Viltė parašė:

    Ačiū už išsamų paaiškinimą 🙂 . Aš tik parašiau savo nuomonę.
    Sunku atlikėjams mūsų laikais, kai šitiek daug ekspertų, vertintojų ir standartų.. visiems įtikti sunku, todėl daugelis ir nedrįsta – taip ir palaidoja savo svajones.. Tokia realybė.
    O man gaila, kad, kaip jūs rašote, nevertinami liaudmeistriai – tiek talentų galima būtų atverti. Juk pastebėkite – kūryboje ir pasiekia aukščiausios išraiškos tie, kurie nenori įsirašinėti į jokius standartus. Jie ir tampa tikrais kūrėjais, todėl jų nedaug. Smagu, kad jų turime. Nevardinsiu, visi supranta, apie ką aš 🙂
    O standartas – taip, jis yra ir gal bus. Tai yra „rėmai“ atlikėjams, bet ne kūrėjams. 🙂 Vėlgi – ir atlikėjas gali būti kūrėju, tuomet jis yra išskirtinis.
    Ačiū, buvo įdomu šia tema padiskutuoti 🙂

  8. Taškas parašė:

    Priminsiu seną, gal kiek parežisuotą siužetą – kaip nugalima amerokiniška publika…. kas nematėt – kantriai iki galo pakentėkit – tikrai verta, nes nekasdieniška:

    http://www.youtube.com/watch?v=RerU3W2tMdY

  9. xminde parašė:

    Nelyginkime gerbiamieji nelyganamų dalykų, aš apie laidos formatą ir jo dalyvius, kur JAV su savo 1/4 milijardo ir Lietuvėlė su gyventijų mažiau nei padoriame New York’o kvartale :). Ką turime tą ir rodo, o TV rodo tai ką žiūri… ir kaip ten nebūtų liūdna, toli gražu ne aukščiausios kokybės. Vieniems tai yra verslas, kitiems galimybė pasirodyti per teliką savo giminei ir draugams. Manau, kad mūsų sąlygom reikalauti profesionalumo iš „talentų“ – būtų pernelyg aukšta kartelė tokiai laidai :).

    • grumlinas parašė:

      -> xminde – jei nori pasirodyti savo giminei ir draugams, paprašai, kad kas nors nufilmuotų videokamera – ir žiūrėkit per teliką iki sąmonės netekimo 😉
      O kaslink kokybės – visi tie realybės šou ir konkursai tai yra trčiarūšis valinskiškos ideologijos produktas, kuriuo užšiktos visos televizijos, siekiant pelno iš reklamos, nes litwinų pyplas suės bet ką, neturėdamas geresnio pasirinkimo.

      • xminde parašė:

        Va todėl aš ir nusipirkau naują teliką ir media grotuvą…, o Mikrovisatai moku tik už tai, kad galiu pažiūrėti pirmą formulę ir krepšinį :).

  10. Rytis I parašė:

    Siaubas… Per kelias minutes į žvaigždes – 68 mln. perklausymų vien tūbėj. Ant kiek tai tikra, nerežisuota, tikrai nesiimčiau spręsti, juk ne paslaptis – amerikonai naiviausia tauta un svieto…

  11. xminde parašė:

    Grįžtant prie temos – yra ir pas mus rimtai žiūrinčių į reikalą – http://tv.delfi.lt/video/xrj3l1Ts/