Feed on
Posts
Comments

Taigi, ryte atsikėlėme su mintimi, kad aplankysime Žalgirio mūšio lauką ir Malborko pilį – objektus, glaudžiai susijusius su Lietuvos istorija – kryžiuočių antpuoliais. Papusryčiavę išvažiavome į maršrutą. Keliai Lenkijoje įvairūs, labai daug rekonstruotų ir puikių, dalis siauručiai ir ekokie, tačiau tų su asfalte išvažinėtais „grioviais“ nebelikę. Kitas dalykas – stengėmės laikytis ne pirmaeilių kelių su intensyviu eismu, o antraeilių, kur eismo mažiua. Sistema veikė 😉
Iki Žalgirio mūio lauko privažiavome be problemų – visur rodyklės, o ir žemėlapius kolkas moku skaityti. Biškį įžūlokai apvažiavome lauką ir privažiavome prie pat muziejaus tarnybiniu keliuku. Šiaip laukas kaip laukas, ant kalvos viršaus yra du paminklai: metalinis ir akmeninis – ir dabar uždarytas remontui muziejus – kitąmet bus mūšio 600 metų jubiliejus, tai dabar ten tvarkomasi. Džiugina tai, kad lenkai sau nepasiijma visos pergalės garbės, o metalinio paminklo viršue draugauja Erelis ir Vytis.
Jau važiuojant į mūšio lauką pradėjo lynoti, o lauke prasidėjo tikras lietus. Tad nelabai buvo galimybė ten pasivaikščioti, o ir lauko bioenergetika pagal mano brangiausios diagnozę yra siaubinga, tad papyškinau fotopanoramą, išgėrėme kavos iš termoso ir išvažiavome link Malborko.

2 dalis – Malborko Žemutinė ir Vidutinė pilys

Frombork-Grunwald

4 Responses to “Lenkija’2009 – antroji kelionės diena [2009-08-05] – Žalgiris”

  1. merihold parašė:

    Hello, antroji antrosios dienos dalis neatsidaro 🙂 O taip smalsu būtų paskaityt.

  2. merihold parašė:

    Ačiū 🙂