Feed on
Posts
Comments

Buvo laikas, kai viena iš efektyviausių medicininių procedūrų buvo laikomas kraujo nuleidimas (ar įpjaunant, ar dėlių pagalba). Ir tai buvo sąžiningiau, nei dabar per durnadėžę sklindanti vaistų reklama, propaguojanti stebuklingą išsigydymą nuo visų ligų, jei tik vartosi, vartosi, vartosi vaistus.

26 Responses to “Trečiadienio mintis apmąstymui”

  1. MariukasM parašė:

    Tam, kad dabar gydytis, reikia turėti labai gerą sveikatą 🙂

  2. Njaa parašė:

    Geriausi vaisati – šūkis „nėr kada sirgti“. Organizmas susigėsta, susiima ir nustoja daryti bardakus. 🙂

    O jei rimtai, tai pastebėjau, kad yra tik dvi rūšys ligų – stresas arba netinkamas ėdesys, arba abu kartu. Sureguliuoji šituos, ir visos kvarabos atstoja savaime.

    • grumlinas parašė:

      -> Njaa – nu mano laikais sakydavo „Visos ligos nuo nervų, o kai kurios – nuo meilės“. Ale pastebėjai dėl ėdesio ir streso teisingai – vien perėjimas nuo ėdimo prie valgymo pareguliavo man svorį taipo, kad dingo besiformuojančios išvaržos skausmai, apmažėjo kojų tinimas, pagerėjo miegas etc.itd. Kad dar taip stresą pamažinus…

      • Njaa parašė:

        Sako, nuo streso gerai žuvis. Gal ir teisybė – pernai kažkaip daug valgiau, tai visai nieko, rami buvau. Apskritai, japonų virtuvė, ypač naminė, sveikatai duoda daug pliusų.
        Ai, va, man dar nuo nervų vilna padeda, kaip ir nuo sąnarių ar strėnų skausmų – pradėjau miegoti ant avikailio, po grynos vilnos kareiviška antklode, tai kažkaip ir miegas ramesnis, ir siutas mažesnis.

  3. Giedrius Markulis parašė:

    Kas vakarą po 100 g gero konjako – ir streso kaip nebūta.

  4. Viltė parašė:

    Sveiki 🙂
    O man patiko MariukoM mintis: „tam, kad dabar gydytis, reikia turėti labai gerą sveikatą“. Taikliai.
    Ir grumlino frazė „perėjimas nuo ėdimo prie valgymo“ – o kad mes viską taip pradėtume vadinti savais vardais 😉 , kaip pasikeistų gyvenimas..
    Geriausiai būtų, jei mes tiesiog įprastume būti sveiki, tai nereikėtų nei kraujo nuleidinėti, nei prisiklausius durnadėžės (taiklus pavadinimas, niekur tokio nedgirdėjau), susigalvoti ligų ir pirkti vaistų nuo jų 🙂 .

    • grumlinas parašė:

      -> Viltė – na, „durnadėžė“ tai kažkaip savaime susformavęs pavadinimas, stebint to daikto veikimą ir poveikį gyventojų apskaitos vidutiniam statistiniui vienetui

  5. troy parašė:

    Man gydytojas parodė pirštu į dangų – ten reikia prašytis sveikatos…

  6. Viltė parašė:

    Grumlinai, jei leisite, imu jį į savo žodynėlį 🙂
    Bet juk daugelis taip mano apie tą dėžę.. tik ko vis dar į ją žiūri?.. 🙂

    • grumlinas parašė:

      -> Viltė – žodžiai – kaip laukiniai paukščiai – neturi šeimininko 😉
      O durnadėžė – yra joje kai kada ir reikalingų beigi įdomių dalykų, bet tik ne lietuviškai.

  7. Viltė parašė:

    Gerai pabrėžėte – „kai kada“ 🙂 . Labai „kai kada’, todėl nuo savųjų (kažkaip.. išmesti dar ranka nekyla) dažniausiai tik dulkes nuvalome 🙂 . Mūsų informacijos gausos laikais viską galima rasti ir pasižiūrėti patogiu laiku, o ne kai rodo, ir dar su tom „pirkit da pirkit naują ir dar naujesnį.. nusipelnėte“.. 🙂

    • grumlinas parašė:

      -> Viltė – man už nugaros dudenanti ir dokumentiką rodanti durnadėžė kaip ir nieko – tiesiog joje 60 kanalų per daug 😀

  8. Viltė parašė:

    Visvien laiko valgytojas ta dėžė, ir kuo daugiau kanalų, tuo daugiau suvalgo 🙂
    Reikėjo valios pastangų, nes įprotis yra kaip antras prigimimas, bet.. rezultatas yra. Nors pirmą mėnesį buvo televizinės pagirios 😉
    O apskritai patirtis parodė, kad pradėjus sveikai ir teisingai (aš taip manau) gyventi, labai daug laisvo laiko atsiranda, kurį pradžioje nelabai aišku, kur dėti 🙂 … Paskui, aišku, atsiranda nauji pomėgiai, nes šventa vieta tuščia nebūna.. 🙂

    • grumlinas parašė:

      -> Viltė – tele-paigrių niekad nejaučiau 😉 kaip ir internetai – reikalingi, bet turiu rezervinę išeitiį – LEGO konstravimą ar e-biblioteką

  9. Viltė parašė:

    Laimingas jūs žmogus 🙂 . Aš tai turėjau susikūrus sukomplektuotas gyvenimo vėžes, iš kurių ištrūkus buvo labai keista (ten ir ta dėžė, net kelios buvo) 🙂 . Pasirodė, tos vėžios ne tik suteikia saugumą (gal įsivaizduojamą?), bet ir stipriai riboja.
    Dabar – taip, tokia laisvė, kai jas išsiardžiau. Žymiai daugiau variantų veiklai.. Ir, kaip nekeista, tvarkos daugiau (galvoje pirmiausiai). Vat be knygų tai tikrai būtų sunku….
    LEGO – kaip įdomu. Tikrai, ar juokaujate? 🙂

    • grumlinas parašė:

      -> Viltė – na, svarbiausia ištrūkti, o ten bus matyti kas po kam ir kaip 😉
      Dėl LEGO – rimtai. Vaikų užsiėmimas? Tiems, kas neturi vaizduotės ar LEGO rankose net nelaikė – taip. Tiems, kas mėgsta konstruoti savo realybes – statybinė medžiaga.

  10. Viltė parašė:

    Ne, nemanau, kad tai tik vaikų užsiėmimas, tiesiog žinau, kiek tam reikia kantrybės ir fantazijos – žaisdavau su savo sūnumis 🙂 . Tiesiog retas pomėgis 🙂 .