Feed on
Posts
Comments

Esmi J.R.R.Tolkino kūrybos gerbėjas, tad ir filmus, pastatytus pagal jo kūrinius, pažiūriu (nors šiaip paskutiniu metu meninių filmų žiūriu labai mažai, pagrindinai dokumentiką). Šiaip prieš „Žiedų valdovą“ logiškai turėjo eiti „Hobitas“, bet jis matomai ne toks dėkingas spec-efektams, tad filmas pagal jo siužetą planuojamas statyti tik dabar. „Hobitui“ įrenginėjamas Hobitonas, turėtų būti graži gyvenvietė.

O pakolkas – kelios fotkės iš Hobitono statybų.

5 Responses to “Ech, Hobitonas, Hobitonas…”

  1. Dali.us parašė:

    Jei žiūrėsim chronologiškai.. Hobitas ir buvo parašytas vėliau už žiedų valdovą. O ir knygos geriau skaitos pirma Žiedų valdovas po to Hobitas.

    Jaunystej aš pirmą perskaičiau Hobitą. Jis mane nelabai sužavėjo. Vėliau Žiedų valdovą ir vėl Hobitą. Visai kitas skaitymas.

    • grumlinas parašė:

      -> Dali.us – hmm…
      # 1937 The Hobbit or There and Back Again („Hobitas, arba Ten ir atgal“)
      The Lord of the Rings („Žiedų valdovas“)
      * 1954 The Fellowship of the Ring („Žiedo draugija/brolija“)
      * 1954 The Two Towers („Du bokštai/Dvi tvirtovės“)
      * 1955 The Return of the King („Karaliaus sugrįžimas“)
      http://lt.wikipedia.org/wiki/John_Ronald_Reuel_Tolkien
      O skaityti ir aš pradėjau nuo „Žiedų valdovo“. Lenkiškai. Kokiais 1978(?) metais

  2. Eimantas parašė:

    Manyčiau, visiems sveika pradėt nuo ‘Hobito’. Kokių 10 metų. O ‘Žiedų valdovą’ aš pvz perskaičiau tik 9oj klasėj, tiesa, rusiškai. Jei sukeisčiau vietom šiuos įvykius, greičiausiai įspūdis būtų buvęs prastesnis…

  3. vyr parašė:

    Tam hobitronui tik teletabių ir betrūksta 🙂 Įpusėjau jau savo storąjį „Valdovą“, o „Hobitą“ nukosėjau runete kaip audio knygą. Paspoilerinkit kaip nepašvęstam, ar „Hobite“ dalyvauja tie patys hobitai kaip ir „Valdove“?

    • grumlinas parašė:

      -> vyr – kai kurie tie patys, tik žymiai jaunesni – chronologiškai tai vyksta gerokai anksčiau, ir būtent tada randamas Žiedas