Feed on
Posts
Comments

(Nearly) Tale about 3-room flat or relationship between arabs and jews in Palestine


Skaičiau šią (beveik) pasaką kažkada rusiškuose internetuose. Neprisimenu puslapio, neprisimenu autoriaus, bet ji man įstrigo tuo, kad labai gerai išaiškina, kas gi darosi Palestinoje, kur iš viso pasaulio sulėkę atėjūnai vykdo genocidą prieš vietinius gyventojus ir dar piktinasi, kai kas nors jiems parodo jų negražius darbelius.

Taigi, kiek prisimenu ir JOKIOS AUTORYSTĖS TIKRAI NEPRISIIMU:
Įsivaizduokite, jog kažkada sąžiningai nusipirkote trijų kambarių butą ir gyvenate jame. Tačiau yra namo Valdyba, kuri turi būdų jus priversti padaryti tai, kas jai patinka. Tad kai iš kažkur atsibeldžia buvęs-buvęs-buvęs buto savininkas ir paprašo Valdybos jam atiduoti vieną iš jūsų kambarių, nes kitur, kur jis po visq pasaulį nuomavosi butus, jį labai skriaudė – Valdyba nutaria tą kambarį jam duoti.
Jūs šaukiate, jog taip nesąžininga, bet ex-šeimininkas įkeldinamas į vieną iš kambarių. Jus tai mirtinia užknisa ir jūs pradedate nediduką karą su tuo ex-šeimininku -tai užvežate jam kumščiu, tai įspiriate. Bet ex-šeimininkas pasišaukia į pagalbą draugelius, pasiima beisbolo lazdą ir jums gerokai aptalžo šonus, o paskui išvaro į vieną kambarį, užsigrobdamas sau antrą. Taigi, jis valdo jau du kambarius, nors Valdyba jam išdavė popierius tik vienam. Bet jis turi beisbolkę ir draugelių, tad Valdyba paniurna kartkartėm, bet nedrįsta nieko daryti.
Išvarytas į vieną kambarį, jūs tebesate pasipiktinęs ir, progai pasitaikius, paleidžiate į ex-šeimininką kokį akmenį-kitą. O jis išspiria jūsų kambario duris ir įsiveržęs jus aplupa. Ir taip metai iš metų.
Ex-šeiminkas turi aibę giminaičių, kurie tuntais plūsta į dabar jau buvusį jūsų butą ir kuriasi tuose dviejuose kambariuose. Pritrūkę vietos, kai kurie iš jų pradeda kurtis ir jūsų kambaryje – durys tai išspirtos.
Galbūt jūs ir pakentėtumėte, nes kad ir koks toks gyvenimas, ale ir musė gyventi nori, bet ex-šeimininkas su giminaičiais nutaria, kad visas jūsų nusipirktas maistas ir daiktai turi būti perduodami tik per šitą ex-šeimininką. O kai jūs vėl kartkartėm bandote aplaidyti akmenimis buvusiame jūsų bute įsikūrusius įsibrovėlius – jums nutraukiamas maisto ir daiktų tiekimas.
O pati paskutinė naujiena ta, kad kai jūsų draugai pabando prieiti prie jūsų buto lango ir per jį perduoti bent kažką, kad nenumirtumėte badu – ex-šeimininkas iššoka į lauką ir nušauna jūsų draugus.


Sakote, briedova pasaka? Gal, bet ji tikra.

P.S. Jei ką – Hamas’o teroro prieš izraeliečius-civilius nepateisinu ir nepalaikau. Kaip ir izraeliečių genocido politikos palestiniečių atžvilgiu.
Tiesiog abi pusės turi išbristi iš kraujo jūros ir pradėti šnekėtis be išankstinio nusistatymo.

7 Responses to “Pasaka apie trijų kambarių butą”

  1. voldemaras parašė:

    SENAJAME TESTAMENTE visa tai aprašyta. Taigi, įtampa atsirado ~ prieš 3,5 tūkst. metų…

    • grumlinas parašė:

      -> voldemaras – juokingiausia, kad iš esmės tai ta pati tauta, tik skirtingų religijų

  2. troy parašė:

    Na nereikia musulomonams virkauti. Jų tūkstantį kartų daugiau ir jei nesugeba nekviesto svečio išvaryti – tai jų nevykėlizmo bėda.
    Žydai neleido pažeisti jų nustatytos blokados tvarkos ir davė į kailį pseudoaktyvistams. Palaikau Izraelį.

    • grumlinas parašė:

      -> troy – įdomus tu žmogus – biškį su Tomkum, biškį prieš Tomkų 😉

      Dėl musulmonų tūkstantumo – mūsų laimė, kad jie tarpusavyje bendros kalbos neranda. Kitaip po izraelio amen-poterių ateitų eilė ir izraelio draugams

      Taip sau, be gilesnės analizės papunkčiui:
      1) jei nori detaliau – pasidomėk blokados paskelbimo ir vykdymo tarptautinėmis taisyklėmis, o aš trumpai – neutraliuose vandenyse tikrinti laivus galima tik turint aiškių įtarimų, kad jie veža nelegalius KROVINIUS. Iš 6 laivų konvojaus 5 laivai, vežę krovinius, pagal izreliečių reikalavimą pasuko į Ašdodą iškrovimui ir kontrolei, o priekin plaukė tik kruizinis (ne krovininis!) laivas su visa ta chebra, t.y. KELEIVIAIS. tai ką – dabar visus kruizinius laivus jie šturmuos tsakant?
      2) kad tai provokacija – ir ežiui aišku, bet izraelis neturėjo ant to pakibti – yra būdų išpravadyti neprietelių ir be šturmo
      3) tai jau antras atvejis, kai izraelis viešai apsišika, kaip kad buvo su to Hamas ginklų tiekėjo nužudymu. Jo vieton ateis kitas, o su visa eile valstybių santykiams piesiec
      4) fig reikėjo naktį tą desantą leisti, jei izraelis jautėsi teisus esąs – paryčiui būtų buvę arčiau kranto, daugiau preteksto dėl pažeistų teritorinių vandenų. Nors šiaip Gaza nėra izrelio sudedamoji dalis 😉
      5) ne desantą reikėjo mesti, o elementariai kokį žvejų tinklą įsukti į sraigtą ir būtų fiasko su blokados pralaužimu. Tiesą pasakius, ne visai aišku, su kuo izraelis kariauja, kad yra paskelbęs karinę blokadą?

      totalum sumarum:
      1) izraelis susigadino renome pasaulio akyse – px, ne pirmas kartas. juolab, kad troy jį tebepalaiko 😉
      1a) va jei prasidės izrelio tarptautinė izoliacija – tada bus nebe px, turės troy asmeniškai važiuoti jų paremti
      2) izraelis susigadino santykius su Turkija – čia jau blogai, nes turkai ir izraeliečiai nemažai prekiauja ir bendradarbiauja (t.t. ir karinėje srityje)
      3) Egiptas nutraukė Gazos blokadą iš savo pusės – čia piesiec totalus, nes tarp humanitarinių krovinių dual-purpose dalykai nesunkiai paslepiami
      4) islamistai gavo rimtą mass-media paramą – ko ir buvo siekta šita akcija

      Mano asmeninė pozicija – grįžtam prie 1967 metų sienų ir deramės. Sakote, reiks nugriauti daugybę ex-sovietinių žydų gyvenviečių ir Rytų Jeruzalę atiduoti? A xuli tada statėte tas gyvenvietes, a xuli po karo neatsitraukėte, sumalę arabus į miltus? Užsinorėjote Erec Israel? Turite ir savo Erec, turite ir ežį kelnėse

  3. […] Namai. Be jų negerai. Smagu, kai vieni sugalvoja kaip parduoti butą. Ir labai liūdna, kai savo namuose nebesi šeimininkas. […]

  4. liuka parašė:

    eilinis skandliukstis.kuris nieko nepakeis.pasukaus abi puses ir nurims.zydas nieko nedaro gerai nepaskaiciaves.

    • grumlinas parašė:

      -> liuka – kad ir kokia višta gudri bebūtų, ir ji kai kada užpakalį išsidilgina 😉