Feed on
Posts
Comments

Truputis skaičiukų

Vakar suvažinėjom Vilniop. Susirinko krūva svarbalų: per Motinos dieną neišėjo nuvažiuoti ant mamos kapo, mano brangiausiąjai reikėjo apsipirkti artėjančiam jubiliejui, man reikėjo naujų kilimėlių Kibiruxui, brangiausisos sesuo ir dukterėčia irgi prisiklijavo prie kompanijos.
Jau išvažiuojant iš Kauno buvo policijos kontrolės postas, o pakeliui buvo dar bent 4. Policininkai su žiūronais atidžiai stebėjo kelią. Greičiausiai laukė autobusų su homofobais, važiuojančių į Vilnių sumušti taikingos homoseksulų eisenos. Mes, ko gero, jiems įtarimo nesukėlėme, nes nestabdė. Ale diržais prisisegėm visi, net ir užpakalinėje sėdynėje.
Sustojome Gariūnuose apsipirkti, gavome viską, ką buvome suplanavę. Aišku, po Kauno mažumėlę keista visur girdima rusų kalba (čia ne nacionalizmas, o tiesiog pastebėjimas), na ir jau užknisa rusiška vagių muzika šansonas.
Bevaikščiojant kilo toks pastebėjimas – na kodėl visi patrEOtai neturi veidų, o tik bukus snukius? Ar tai būtų mūsų megztosios beretės, ar tai būtų homo sovietikai su Georgijaus juostelėmis tipo „ja pomniu“. Megztų berečių Gariūnuose nebuvo, čia tiesiog prisiminimas, o va „ja pomniu“ mačiau kelis. Budulis neturi tautybės, vienok…
Anyway, paskui aplankėme seserį, pasėdėjome, pabendravome ir pro Karveliškių kapines grįžome namo.
Paklausite, kur čia skaičiukai? O skaičiukai rodo, kad mažų mažiausiai keliasdešimt policijos ekipažų kontroliavo kelius į Vilnių. Skaičiukai rodo, kad mažiausiai 500 policininkų Vilniuje sudarė gyvą tvorą, atskyrusią homoseksualus nuo žmonių. Kiek nuskambėjo, buvo sumobilizuota 800 policijos pareigūnų. Ir visa tai tam, kad kokie trys šimtai gėjų ir lesbiečių galėtų pražygiuoti pusę kilometro…
Sutinku – laisvės ir teisės yra svarbu ir jas užtikrinti būtina. Bet atimti iš mūsų skylėto biudžeto ir išmesti krūvą pinigų vien tam, kad patenkinti kažkieno užgaidą prasivaikščioti?
Kiek suprantu, karo veteranų (kuriuos mūsų patrEOtai įvardina kaip „okupantus“) eiseną jei ir lydės policija, tai bus labiau simboliška nei reali palyda.
Va ir mąstau dabar, kas gi kelia didesnį priešiškumo jausmą mūsų visuomenei? Ir kodėl?

46 Responses to “Truputis skaičiukų”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Blog'ų metraštis. Blog'ų metraštis said: Truputis skaičiukų: Vakar suvažinėjom Vilniop. Susirinko krūva svarbalų: per Motinos dieną neišėjo nuvažiuoti a.. http://bit.ly/9En9Vk […]

  2. Mantas parašė:

    Be apsaugos gi ten be šansų. Būtų krūva lavonų po eitynių.

    • grumlinas parašė:

      -> Mantas – jei be apsaugos be šansų – tai kažkas netvarkoje tiek su eityninkasi, tiek su mūsų visuomene

      • Mantas parašė:

        Netvarka yra su visuomene, nes joje per daug budulių, kuriems nesvarbu, kam skirtas renginys, jie vis tiek ateis prisigert, parėkaut, padaužyt langus ir pasimušt.

        O su eitynininkais viskas lyg ir tvarkoj, žmonės nori truputį susilygint teisėmis ir sugriaut homofobų sukonstruotus stereotipus. O kaip visą šitą padaryt nesiviešinant, tai nelabai aišku.

        • grumlinas parašė:

          -> Mantas – visuomenė teisesnė, nes ji priima sprendimus, akceptuoti tokius dalykus ar ne. Kol kas pas mus yra trapus ne ati kad pritarimas, bet bent jau nebe aršus priešiškumas iš TYLINČIOS didžiosios visuomenės dalies. Ir homoseksualams patiems spręsti, kaip tą visuomenės dalį patraukti į savo pusę, nes kol kas mūsų visuomenė priešinasi šitam svetimam kultūriniam implantui. Nes ir pritarinatieji, ir besipriešinantieji tėra maža visuomenės dalis – tiesiog jie aktyvūs ir gerai matosi.
          O visuomenė? Pvz, musulmoniškoje šalyje tokia eisena neįmanoma iš principo, ir policija juos sukabintų ant apšvietimo stulpų. Tai nėra piktadžiūgavimas (žmogaus gyvybė -svarbiausias dalykas), o tiesiog fakto konstatavimas – visuomenė sprendžia, kaip jai traktuoti vieną ar kitą nestandartinę grupę.

          • grybukaras parašė:

            Nereikia suprimityvint tos ‘visuomenės’ ir jos vaidmens. Socialinės apklausos ir kažkieno simpatijos ar antipatijos nieko nereiškia ir neturi reikšti. Visuomenė ir priėmė sprendimus balsuodama už Konstituciją. Taip pat už seimus, kurie priėmė susirinkimų įstatymus, pasirašė krūvą žmogaus teisių konvencijų. Taip pat visuomenė nubalsavo už stojimą į ES, tuo deklaruodama kokią valstybės vystymosi kryptį renkasi. O visi tie rėkavimai ir apklausos – vandenėlis ir kvailos aistros. Jei absoliučiai visuomenės daugumai tai taip svarbu – ji sėkmingai nubalsuos už 100 gražulių, kurie sėkmingai išstos iš visų sąjungų, atsisakys visų įsipareigojimų, pakeis konstituciją ir leis karti gėjus ant žibintų. Tik aš turiu gal ir naivią, bet viltį, kad Mažonas, Gražulis ir Šustauskas neatspindi daugumos visuomenės. Beje, pamėginkit užduot visuomenei klausimą ‘ar reikia (ar sutinkate) mokėti mokesčius’. Iš principo. Rezultatus galima nuspėti. Ir ką tada? Visuomenė vėlgi teisi?

  3. Edvardas parašė:

    Bet tie 200 000Lt iš esmės niekur nedings – kažkiek išleista kurui, priemonėms, bet didžioji dalis atlyginimams.

    • grumlinas parašė:

      -> Edvardas – na taip, policininkai bent kažkiek uždirbo – nes šitie gi ne pakrūmėm uždarbiuajbtys 😀

  4. Adis parašė:

    Taip, visuomenė kaltina gėjus už 200 k litų iššvaistymą. Bet iš kitos pusės – juk jei nebūtų nuo ko saugoti, tai ir nereiktų švaistyti.

    O iš viso šito didžiausia nauda buvo… policijai. Ir patirtis, ir atrakcija, ir proga uždirbti. Beje, policija buvo pasiruošusi ir viską suplanavusi tikrai labai, LABAI gerai, kalbant apie renginio organizaciją.

    • grumlinas parašė:

      -> Adis – pinigų visada gaila 😉
      Kaslink policijos – pažįstu Viešosios tvarkos tarnyboje dirbančių – jie labai gerai tam pasiruošę, tiesiog viską sprendžia įsakymai

    • Giedrulis parašė:

      Šioje situacijoje kvaila kaltinti gėjus 200k Lt iššvaistymu.
      Lygiai taip pat galime ir kalinius kaltinti dar didesnių sumų švaistymui – jie juk metų metus mūsų sąskaita gyvena nemokamai ir dar juo saugo.

  5. Gedas parašė:

    Grumlinai, neesi teisus. Is esmes teisus Adis, ne visuomene juk nuo geju saugo 🙂 As manau jog didzioji musu beda yra siauras mastymas ir sustabarejusios paziuros. Va pvz: draugiska LT sexualinem mazumoms, didelis paradas su koncertu ir t.t. Kvietimas prisideti visus Europos gejus ir kt. mazumas. Isivaizduok kiek uzdirbtume is turizmo?
    Nemanau jog 200kLT yra didele kaina, kitais metais reikes tik 100kLT, o po 10 metu gal is tiesu turesim dideli festivali is kurio uzdirbs biudzetas, o tie patys nepatenkinti dziaugsis gautu pelnu per kelias dienas, kuri paprastai gautu tik per menesi. Kaip toks planas a? 🙂

    • grumlinas parašė:

      -> Gedas – kai tik mes prabylame apie „siaurą mąstymą ir sustabarėjusias pažiūras“, iškart siūlyčiau apsižiūrėti, kas iš mums artimiausių žmonių ir pažįstamų rato turi „platų mąstymą ir lanksčias pažiūras“. Visuomenė kinta lėčiau, nei kai kam norėtųsi. Bet ji KINTA ir VYSTOSI. Tiesiog nereikia jos bandyti perlaužti, nes pasekmės kai kada gali būti neprognozuojamos

      • Adis parašė:

        Dėl to, kad nereikia bandyti PERLAUŽTI – labai teisingai. Bet 6dienio įvykiai ir nebuvo bandymas perlaužti. Bandymą perlaužti laikyčiau gėjų paradą su plikom šiknom, viešais laižiakais, sadomazo kostiumais ir barzdotais dėduliais, įsispraudusiaisi į sukneles.

        Nemaža viso šito eitynių triukšmo priežastis – gėjai taip ir nesugebėjo visuomenei išaiškinti, ko čia jie nori ir ką čia jie darys. Iš tiesų tai buvo homoseksualų ir juos palaikančių renginys jiems patiems. Tuo tarpu visuomenė įsivaizdavo, kad čia bus mitingas „P*****i vs Normalūs“.

        • grumlinas parašė:

          -> Adis – labai geria pastebėjai: „gėjai taip ir nesugebėjo visuomenei išaiškinti, ko čia jie nori ir ką čia jie darys“. Todėl ir visuomenė tokia negatyviai nusiteikusi jų atžvilgiu. Dabar, jei jiems užteks proto vėl neužsirauti su kokiu „Princu ir princu“ (pedofilijos skandalo fone) ar nuogų pimpaų šou (vistik yra kažkokios padorumo normos) – yra realus šansas perlaužti tyliosios visuomenės dalies nuomonę savo naudai. Jei…

          • Paulius_A parašė:

            Tai kad šis mitingas puikiausiai parodė, kas yra homoseksualas – geras, šaunus, draugiškas žmogutis. Taip pat, susikompromitavo pora tūpų Seimo narių. Buvo aiškiai nupaišytas lietuviškojo homofobo portretas. Tikriausiai atsiras žmonių, kurie sakys, kad savo gražiu elgesiu tie gėjai dabar berniukus verbuos xD

        • Andu parašė:

          Visada reikalingas geras pavyzdys, kaip vėliava, reikalingas padorus vedlys, turintis gerą vardą. O kas dabar organizavo šitas eitynes? Ar nors vienas tų vedlių gali būti pavyzdžiu kitiems? Kol kas buvo matomas ir girdimas tik isteriškas erzelis.
          Šiaip jau apie žmogų sprendžiama pagal jo nuveiktus darbus, o jo seksualinė orientacija yra dzin: kažkaip savaime užsimiršta Eltono John’o, Oscar Wilde, aktorių Ruperto Evereto ar Richardo Chamberlaine, ar piktadarių Ernsto Rehm’o (SA vadas Hitlerio sušaudytas „Ilgųjų peilių naktį“), ar NKVD vado N. Ježovo ir kt. seksualinė orientacija

    • Giedrulis parašė:

      Tai jei kažkam kelia džiaugsmą verslo planas uždirbinėti greitus pinigus iš būsimojo gėjų DIDELIO festivalio, tegaliu pasakyti, kad iš prostitucijos ir narkotikų prekybos galima greičiau ir daugiau uždirbti.
      Gedai, imamės tokio biznio? Gausime pelną ne kas kelias dienas, o kas kelias valandas.

      • grumlinas parašė:

        -> Giedrulis – jooo, biznio planą siūlyčiau papildyti ginklų kontrabanda Somalio piratams

  6. Taškas parašė:

    Pamenu, kokį įspūdį paliko po „Žalgirio“ fudbolo aukščiausios lygos rungtynių pamatytas gaisrininkų KRAZas su apsauginėmis grotomis ant stiklų ir vandens patranka ant kabinos stogo. Iš pradžių net nedaėjo, kam tos grotos ir ko jis stovi prie dabar nugriauto plaukimo baseino…
    Mūsų laikais slogų įspūdį paliko bent penki balti mikrobusai tamsiais langais ir šalmuoti/liemenuoti vyrukai, išlipę parūkyti Lukiškių aikštėje. Prie LRS pastato – grėsmingi autobusai su malšinimo komanda. Tada vyko kažkoks opozicinis mitingas ant Tauro kalno.

    Dabar su tais gėjais neadekvatūs veiksmai – absoliučiai visų.

    • Taškas parašė:

      P.S. Nors anglai sako „Tikėkis geresnio, pasiruošk blogiausiam“ 🙂

      • grumlinas parašė:

        -> Taškas – mano optimistinis credo: niekad nebūna taip blogai, kad nebūtų dar blogiau

  7. Giedrulis parašė:

    Gintarai, drįstu paprieštarauti:
    Na, jei Tamstai sovietų karo veteranai – nėra Lietuvos okupantai, tai kas tada okupantai?
    Ar ne Sovietų kariuomenė okupavo Lietuvą 1940 m.?
    Ar ne sovietų kariuomenė išvijusi iš čia vokiečius vėl okupavo Lietuvą 1944 m. ir čia pasiliko 50-iai metų?
    Ar šitie veteranai netarnavo toje sovietų okupacinėje kariuomenėje?
    Gal jie tarnavo kitoje, „geroje“ sovietų kariuomenėje, kuri išlaisvinusi Lietuvą nuo nacių ir pati išsinešdino iš Lietuvos?

    • grumlinas parašė:

      -> Giedrulis – vėlgi pasikartosiu – tai yra LR piliečiai, turintys eitynių teisę ir laisvę. Jie švenčia ne Lietuvos įjungimo į TSRS metines, o pergalės prieš nacistinę Vokietiją metines. Kurias švenčia ir visa normali Europa, skirtingai nuo trijų Baltijos sesių, kurioms ideologinis aklumas ir patrEOtinis bukumas neleido panaudoti šitos šventės savo pačių naudai – suraskim JAV ar Britanijos lietuvių-karo veteranų, paimkim kad ir 16 divizijos karių (kurie į pirmą mūšį ėjo su vienu šautuvu 2-3 žmonėms ir be artilerijos pasiruošimo) ir padarykim taip, kad Lietuva būtų vos ne antihitlerinės koalicijos dalyvė, be kurios pergalė būtų neįmanoma 😉 galų gale – jei ne ta pergalė – gyventume be Klaipėdos vienoje iš Osltaldo gubernijų. Arba eitume baudžiavą kur nors Ukrainoje vokiečių kolonistų ūkiose.
      Atimkime šventę iš „okupantų“, kaip kad krikščionybė atėme Velykas, Jonines ir Kalėdas iš pagonių.
      P.S. va jei tie „okupantai“ pabandytų surengti eitynes LTSR paskelbimo proga – va tada būčiau nieko prieš, jei mūsų naciai juos biškutį pamuštų – čia aš be kompromisų ir supratimo

      • Giedrulis parašė:

        Gintarai , vis tik neatsakei į mano klausimą 🙂
        Ar nebuvo Lietuva okupuota 1940 m.?
        Jei taip – kas tą įvykdė? Kieno pergalę prieš ką švenčia Vilniuje gegužės 9-ąją?
        Čia tik pliki faktai, nežiūrint į emocijas 🙂

        Hipotetiškas palyginimas – pašau neįsižeisti: jei du atmatos išprievartautų Tamstos dukrą, o paskui vienas iš jų nugalabytų kitą – tamsta eitum sveikinti jo su gėlėmis ta proga?

        • grumlinas parašė:

          -> Giedrulis – atsakau papunkčiui:
          1) Lietuva buvo ne tik okupuota 1940m. bet ir aneksuota. O tai žymiai sudėtingenis ir sunkesnis dalykas – palygink izraelį – kol jis tik okupavo užimtas arabų teritorijas – pasaulis kniurksėjo ir tiek, nes buvo tikimasi tą okupaciją baigti; pradėjus jas aneksuoti, pasaulis užpyko, ir panašu, kad izraelis tampa vis vienišesnis. Todėl ir rašiau, kad šitos „šventės“ neturi būti
          2) okupaciją įvykdė RKKA dalys. Kurių greit nebeliko po Vermachto vikšrais
          3) kieno pergalę prieš ką švęs Vilniuje gegužės 9-ąją – gal tu geriau žinai konkrečiai, su kokiais plakatais eis konkretūs veteranai, tačiau pasaulis švenčia antihitlerinės koalicijos pergalę prieš nacistinę Vokietiją. Tai, kad pasaulis švenčia tą dieną 8, o ex-TSRS – 9 – susiklostė istoriškai
          4) hipotetiškas palyginimas tiktų, jei būčiau lenkas 😉 bo Lietuvą užpuolė ir užėmė tik vienas atmatas-galavariezas

          Taip sau, pamąstymui – Latvijoje kažkurią dieną pražygiuoja Waffen-SS latviškųjų legionų kariai. Nacių parankiniai, tsakant. Ar tiesiog kariai, kovoję prieš bolševizmą, kaip jie tą kovą suprato?
          Kitas dalykas – lietuvių policijos bataljonai. Juk tarp jų buvo ir tų, kurie kovėsi prieš bolševikus.
          Ir Vietinės Rinktinės kariai, susirėmę su RKKA karo pabaigoje. Kodėl nepadarome nacionalinio pagerbimo šventės jiems?

          Visa mūsų diskusija man primena žydų kaltinimus lietuviams buvus žydšaudžių tauta. Visi lietuviai – žydšaudžiai? Sutinki ar ne? Ar vistik ieškokim konkrečių nusikaltėlių, kurie iki naciams pradėjus konvejerinį žydų naikinimą, nužudė 3000 Lietuvos žydų (iš 200,000 sunaikintų nacių okupacijos metais)? Taip ir veteranai – jie neturėjo pasirinkimo. O tuos, kurie po karo terorizavo Lietuvą – reikia. teisingiau reikėjo nubausti

          • Giedrulis parašė:

            Nesutinku, kad Lietuvą užpuolė tik viena šalis.
            1940 įvyko sovietų invazija, po metų (1941 m.) – vokiečių okupacija, kuri tęsėsi iki 1944 m.

            Taip, sutinku, kaip fiziniai asmenys kaip kurie veteranai NETURĖJO pasirinkimo. Tačiau tie, kurie neturėjo pasirinkimo, manau, ir neina į tą paradą.
            Nuo to sovietinė kariuomenė man ne mielesnė. O Tamstai?

            Lygiai kaip neina į tą paradą visi lietuviai, PRIVERSTINAI tarnavę CCCP kariuomenėje iki 1989 m.
            Tačiau kokio b… dabar džiaugtis jų žygiavimu?
            Galų gale – nejau Tamsta naiviai manai, kad čia patys veteranai organizuojasi tas eitynes ir visą pompastiką?

  8. ewal parašė:

    1. Man labai pažįstamas tas nustebimas – kai atvyksti į Vilnių iš kito miesto ir visur girdi kalbant tik rusiškai, dar retkarčiais lenkiškai. Tai aš nustembu atvykęs iš Klaipėdos. Įsivaizduoju, vargšas „kavenskas“ turėtų pasijusti išlaipintas kur nors v tamboskoj oblasti 😀
    2. Kas link eitynių, tai, kaip jau ir rašiau pas buržujų, jos labiausiai reikalingos mums, „teisingiesiems“. Nes tupumo ir agresijos pas mus IŠKRYPĖLIŠKAI daug. Pažiūrėjau į nuotrauką http://g.delfi.lt/images/pix/file32060419_19df94be6a3119f1a9.jpg straipsnį, tai kitaip kaip IŠKRYPIMU pavadinti nesiverčia liežuvis.
    3. Sorry, bet man bišk veidmainiškai skamba pasakymas, kad gėjai neišaiškinę visuomenei, ko jie čia marširuoja. Manau, kas norėjo suprasti, kas buvo nebuvo agresyviai nusistatęs prieš, tam buvo labai aišku. O kitiems… Ar tam su pliku pilvu reikėjo kažką aiškinti? Ar Gražuliui su Svarinsku?
    P.S. Tenka vis paskaityti patarimus, reikalavimus gydyti(s) nuo homoseksualumo. Ar negalima būtų gydytis nuo „gražuliškumo“?

    • Adis parašė:

      „Manau, kas norėjo suprasti, kas buvo nebuvo agresyviai nusistatęs prieš, tam buvo labai aišku.“

      Na aš tikrai nebuvau agresyviai nusistatęs prieš, bet realiai kažkokį apibrėžtumą pagavau tik po vienos blogerės vieno įrašo, kuriame paprastai ir šviesiai tiesiai viskas deklaruojama. Oficialiais medijos kanalais jokios panašios info nemačiau.

      • ewal parašė:

        Man tai pakako pamėginti įsivaizduoti save patį jų situacijoje – niekinamą, kuriuo šlykštimasi, kurio draugijos gėdijamasi, su kuriuo nepriimtina sėdėti prie vieno stalo – ir nekilo jokių klausimų. Ar tau nežinomos tos zekiškos mūsų „normaliosios“ visuomenės manieros?

    • grumlinas parašė:

      -> ewal – visiškai nebuvo aišku, kas per renginys bus, nors progą tą išaiškinti turėjo ne kartą. Tiesiog kai kam reikėjo kankinių vainiko ir tiek.
      Dabar aišku, kad tai gali būti eitynės be ekstrymo ir ekscesų

      • ewal parašė:

        Aha, tas labai svarbu. Juk tiek buvo pumpuojama apie visus amoralius dalykus ir šlykštynes, kurių būtinai bus tose eitynėse. O realybėje viskas gavosi visiškai priešingai. Pagalvojau pusiau juokais (tik pusiau): gaila, kad aš ne gėjus – norėčiau ir aš tokiose gražiose ir taikingose eitynėse sudalyvauti. Turėčiau šeimą, gal ir sudalyvaučiau – juk neuždrausta ir „normaliems“. Arba būčiau tarp pritariančiųjų. Dabar esu be šeimos, tai yra kaip ir pavojinga – garantuotai kas nors pamatęs pasakys: „tai va, kur šuo pakastas!“ 😀

      • Andu parašė:

        Man tai pasirodė, kad viso šio renginio organizatoriai atidirbinėjo gautus pinigus…

  9. grumlinas parašė:

    -> Giedrulis –
    Pala, pala – bolševikai ir naciai užpuolė ne kartu, tad… 😉
    Sovietinė kariuomenė man miela nebuvo, nėra ir nebus.
    JŲ žygiavimu aš nesidžiaugiu.
    Nemanau, kad jie patys organizuoja eitynes – dauguma jų nelabai, hmmm, adekvatūsi 😉

    Tačiau – jie turi konstitucinę teisę į eitynes. Kurių aš nežiūriu ir kuriomis nesidomiu.

    • Giedrulis parašė:

      Visvien nesuprantu tokio požiūrio – tipo jei bolševikai ir naciai okupavo mus ne kartu, o paeiliui, tai kažkurie iš jų turi moralinę teisę rengti paradus MŪSŲ ŠALYJE (kurią jie trypė ir niokojo), šlovinančius jų karinius žygdarbius?
      Kitas niuansas – didžioji dalis tų paradų dalyvių (ir tie patys keli belikę veteranai) tarptautinės teisės požiūriu yra kolonistai. Tokiais laikomi Y šalį okupavusios X šalies gyventojai, atkelti (atsikėlę) į okupuotą Y šalį.
      Ir deja, tai ne mano sugalvota.

      • grumlinas parašė:

        -> Giedrulis –
        1) pavargau aiškinti, kad eitynės nėra skirtos Lietuvos okupacijai pažymėti. PSIO, taškas. Dėl manęs gali kad ir 300 spartiečų pražygiuoti. Px tie veteranai – jei jie tau nepatinka, tai reikia kuo mažiau į juos dėmesio kreipti – juk po 10 metų juos invalidų vežimėliuose paskutinį kartą prastums ir visi pamirš tą gegužės 9
        Aš asmeniškai dėjau didelį storą ignorą ir niekaip negaliu suprasti, ko tu taip sureikšmini keliasdešimt senukų prakjlibinkščiavimą kažkokia šalutine gatve?
        2) jei jau kalbėti apie tarptautinę teisę etc.itd. – tavo minimi „kolonistai“ turi LR pilietybę ir tarptautinės teisės požiūriu yra tokie patys, kaip ir mes. Latviai ir estai nepriėmė mūsų taikyto „nulini“ varianto, todėl gali diskriminuoti atėjūnus/kolonistus. Mes gi įsispirtume sau į užpakalį
        Atmink elementarų dalyką – teisė yra formali. Tai mes galime operuoti pačiais teisėčiausiais jausmais, o teisė operuoja formaliais faktais:
        Okupacija buvo? Buvo.
        Aneksija buvo? Buvo.
        Kolonistai atvyko? Atvyko.
        Kolonistams suteikta pilietybė? Suteikta.
        Tai ko jūs norite? Tipo diskriminuoti savo pačių piliečius pagal kažkokius krieterijus? Niekas jums to neleis, nes tai jau žmogaus teisių ir laisvių pažeidimas.
        Net pedofilas turi savo teises, nors mes jį mielu noru į šunų maistą perdirbtume

  10. grumlinas parašė:

    -> grybukaras – visuomenė bus teisi, NUBALSAVUSI prieš ES ar už mokesčių panaikinimą. Tiesiog po to ji neturi stebėtis gavusi grėbliu kakton, ir tą reikia aiškinti prieš balsavimą.
    Kaslink tų apklausų ir visokių tyrimų rezultatų – visa tai didžiąja dalimi yra visuomenės nuomonės imitacija [just for fun].
    Dėl gražulių-šustauskų-uokų ir panašių kovotojų – ne jų kvykčiojimas sprendžia, o tylioji visuomenės dalis, dabar bandanti suvirškinti vakarykštį įvykį ir suvokti, kad prabudo kažkiek kitokia. Ateis laikas, kai ji pasakys visai tai homofobinei šutvei: „Psio, jei norit būti išrinkti – baikit tas nesąmones“. Tiesiog visuomenei nereikia bandyti implantuoti kol kas jai dar nesuprantamų ir nevisai priimtinų vertybių, o leisti tas vertybes priimti savaime

    • grybukaras parašė:

      Tai aš ir sakau. Dabar gi visuomenė iš esmės nubalsavo už tai, kad tokios eitynės galėtų vykti. Todėl neturi stebėtis ir piktintis, kad jos ir vyksta.

      • Andu parašė:

        Aš nemėgstu kai chamiškai lipama per galvas… Pažiūrėk kokie tipai buvo abiejose tvoros pusėse: vienoje – davatkos, isteriškas šiukšlyno generolas su telniaške, fašistuojantis ex-mentas su berete ir aršus burokėlių sulčių garbintojas. Kitoje – prasilakęs ir prisidirbęs klounas su seimo nario mandatu kišenėje, nevykėlis intrigantas išmestas iš VDU, klykiantis kad jį pašalino už seksualinę orientaciją (beje, VDU dirba tikrai ne vienas gėjus, bet jie kažkodėl yra gerbiami ir niekam neužkliūna), kelios isteriškos ciocės atidirbinėjančios europinius grašius…
        Kiek mačiau tos eisenos fragmentų – pažįstamų homoseksualų, kuriuos iš tikrųjų gerbiu, nepastebėjau…

  11. scania parašė:

    Apie skaičiukus: skaitau internete, kaip blogai yra homofobija; realiam gyvenime – viskas priešingai. Griežtai priešingai.
    Kiek internetas nesusijęs su realybe?

    • Adas parašė:

      Buržujaus paklausk. 🙂
      Tik bėda ta, kad virtualybe jau labiau tikima nei realybe.

  12. liuka parašė:

    na ir plieketes jus ci
    o visi uzmirsot ,kad 9 geguzes Robetas Shumanas padejo pamatus ES.ir europa svencia europos diena.

    • Andu parašė:

      Teisingai…

    • grumlinas parašė:

      -> liuka – va newbuvo tavęs diskusijos pradžioje su tokia protinga sentencija… nors ką – būtum virtualiai gavęs virtualian liūlin už ES politiką TUO klausimu 😀

  13. liuka parašė:

    -> grumlinas – svarbiausia išlaikyti diplomatiniį ramumą.ir reikiamu momentu -argumentuoti.