Feed on
Posts
Comments

Rašydamas įrašo pavadinimą, vos neparašiau „nepilotuojamas“, bet laiku susigrebiau, kad tas aparatas tikrai pilotuojamas, tik kad pilotas ne jame sėdi, o ant žemės patogiai įsitaisęs valdo 😉
Tiesą pasakius, su ta terminologija gaunasi tokie linksmi dalykai: visąlaik buvo naudojamas terminas „unmanned / be žmonių“, dabar gi teko rasti išsireiškimą „uninhabbited / negyvenamas“ 😀
Taigi, šis aparatas, sukurtas izraelyje, prieš kelias dienas pristatytas viešai. Ganėtinai įdomu, kad apie kelis metus trukusius jo išbandymus nelabai kas pasakojama, bet duodama suprasti, kad jis nufotografavo Irano karinius objektus. Rusiškame straipsnyje kai kas praslysta, kas neparašyta kitur.
Ilgis – 15 metrų, sparnų plotis – 26 metrai (Boeing 737 plotis!). Nuosavas svoris ~4 tonos, gali dar pakelti 1 toną „naudingo krovinio“. Ore gali išbūti iki 36 valandų ir pasiekti 13 kilometrų aukštį. Paskirtis – be abejo, visų pirma žvalgyba, o taip pat smūgiai raketomis. Taigi, puiki priemonė kontroliuoti palestiniečių pasipriešinimo judėjimą, o taip pat vykdyti genocidą.


Nuotraukos David Silverman/Getty Images

6 Responses to “Didžiausias pasaulyje bepilotis lėktuvas”

  1. robertas parašė:

    Grumlinai,kažkas ne taip.Nelabai tikisi,jog tokie „rėmai“ virš Irano skraidė nepastebėti.Gal tai reklaminė dezinformacija ?
    Kad Palestinoje prieš kalašais ginkluotus kovotojus šis orlaivis efektyvus – sutinku,bet Irane…

  2. grumlinas parašė:

    A wialniaz žino, kaip čia su tuo Iranu: Весьма красноречивыми были и стенды на базе Тель-Ноф, где фотографии нового беспилотника соседствовали со снимками секретных ядерных объектов на территории Ирана. Хотя военные и не давали никаких комментариев по этому поводу.

  3. protezas parašė:

    nors skaitant įvairių šalių šiuolaikines gynybos doktrinas tampa aišku, kad didelė „išmiera“ paprastai nėra pasigyrimo verta ginkluotos technikos savybė, tačiau net ir giriantis tokiais kvailais dalykais vertėtų atsižvelgti į realybę. šiuo atveju izraeliečių militaristams nederėjo ignoruoti faktą, kad pasaulyje esama ir didesnių bepiločių karinių lėktuvų (pvz., http://en.wikipedia.org/wiki/RQ-4_Global_Hawk ).

    nors, kaip rašo „Danger Room“, pagrindinis Dovydo žvaigždės nešėjų motyvas eilinį kartą „nestebinti“ pasaulį „Eitano“ (aka „tvirtuolio“) pristatymu buvo elementarus noras užsidirbti iš ginklų eksporto (šaltinis: http://feeds.wired.com/~r/WiredDangerRoom/~3/Dd_osjr4JSQ/ ).

  4. grumlinas parašė:

    -> protezas – na, vienas ilgesnis, kitas platesnis – vienžo, amerkėnams ir žydams proga pasimatuoti pimpaliukais 😉
    O kad tai nemaža dalimi komercinė propaganda – taip, tas dalykas turi atsipirkti bent kažkiek per komercinius užsakymus.

  5. Lapinas parašė:

    Gražus lėktuviukas 🙂