Feed on
Posts
Comments

Bevambrinėdamas kada čia internetuose, radau tokį neblogą tinklaraštį, kur apart visokių visokiukų pateikiama daug ir įdomių, ir kokybiškų izraelio kariuomenės nuotraukų. Besidomintems kariškais dalykais rekomenduoju.
Bežiūrinėdamas tas nuotraukas, kažkaip susimąsčiau, kad ta milžiniška karinė mašina tikrai visada turi būti paruošta veiksmui, nes izraelis yra unikali valstybė, kuri yra susipykusi su visais savo kaimynais (arba bent jau nedraugiškai dėbčioja vieni į kitus). Žvelgiant į kareivių veidus, neatsikratau minties, kad jie gyvena šiandien, galbūt rytoj, bet tolimesnėje perspektyvoje jų, kaip valstybės, jau nebėra. Be abejo, žydai yra unikali tauta, sugebėjusi po savo valstybingumo žlugimo išlaikyti savo identitetą virš 1800 metų diasporoje ir atkurti savo valstybingumą. Deja, atkurti kitų tautų, jau ilgus mažius gyvenančių toje teritorijoje sąskaita. Tad nenuostabu, kad tik karinė galia saugo tą sionistų įkurtą religinį-nacionalinį tvarinį, įsikūrusį dalyje užgrobtos Palestinos. Neliktų tos galios – žaibiškai neliktų ir paties izraelio, nes nuolatinis teroras prieš palestiniečius praktiškai nužudė galimybę taikiai sugyventi. Geriausiu atveju – nuolatinės paliaubos.
Na, bet užteks politikuoti, izraelis dar nežlugs nei ryt, nei poryt, geriau pasižiūrėkim kareivukų ir kareivyčių (izraelyje netekėjusios merginos taip pat tarnauja kariuomenėje, kaip ir vaikinai;) Viena nuotrauka, sakyčiau, supersimboliškai parodo tos valstybės esmę.

9 Responses to “izraelio karinė galia”

  1. Marius parašė:

    Jackau, taigi tuoj atbėgs koks pacukas ir pradės kaltint antisemitizmu… drąsu, vienžo 🙂

  2. grumlinas parašė:

    Kaip nors išgyvensim 😉 Antisemitizmas – kai demonstruoji neapykantą, o man geičiau gaila žydų, kurie po tiek metų, gavę šansą atkurti savo valstybingumą, iš esmės jį prakišo dėl agresyvumo. Būtų buvusi įkurta BENDRA palestiniečių-žydų valstybė – galbūt, viskas susivestų į aršią, bet politinę kovą. O dabar – teroras iš abiejų pusių civilių sąskaita

  3. Marius parašė:

    Čia taip ir būna, kai vadovaujamasi principais „viskas arba nieko“, „kas nerizikuoja, tas negeria šampano“ etc. Matyt buvo įsitikinę, kad patys galios per daug turi, plius, stiprų užnugarį, ir kad tai padės ne tik išlikt, bet ir sunaikint visus nepatinkančius aplink. Tik va kaip ten jiems gausis, parodys laikas… buvo daug tokių, mėginusių su visais aplink kovot, o kaip jiems sekėsi, iš vadovėlių žinom vienodą visų baigtį.

  4. Ikaras parašė:

    Kai Izraelis imdavo kariauti-zydai is viso pasaulio skubedavo jam padeti.Ju prezidentai per upeli kudasiaus nenese.Kol JAV galinga bus(parama gal maziau svarbi)-tol gyvuos ir Izraelis.

  5. Ikaras parašė:

    Aciu uz nuoroda.Merkavas myliu kap tu franku kibiriuxus 🙂

  6. grumlinas parašė:

    -› Marius, Ikaras – kol izraelis turės galingą JAV savo užnugaryje – tol jis gali jaustis saugus, Kai tik JAV pradės silpti – arba bus reikalingas naujas galingas globėjas (tik iš kur jį paimti, jei Europa ritasi link islamo, Rusija tradiciškai nedraugiška, Kinijai ar Indijai fig tas izraelius reikalingas, kai arabai duoda žymiai didesnę rinką), arba pražūtis

    -› Ikaras – na, Merkava yra fainos vežėčios, bet mna labiua patinka, kai žydai modernizuoja visokią turimą savo ir trofėjinę techniką – net šermanai ir t-34 susigadyja 😀

  7. Juodulys parašė:

    O Izraelis iš mažosios „i“ – čia su prasme kokia nors, ar šiaip Shiftas neveikia?

  8. grumlinas parašė:

    -› Juoduhys – a kodėh khausiate? 😉

  9. Juodulys parašė:

    A šiaip, aš ten interesų neturiu 🙂