Feed on
Posts
Comments

Better Dead Than Red

Šita sentencija man vis ateina galvon, kai išgirstu apie mitinius CŽV kalėjimus Lietuvoje. Kai kada man atrodo, kad tarp mūsų politikierių vyksta varžybos, kas daugiau ir išmoningiau apdergs Lietuvos vardą. Tik va tie veikėjai niekaip nesuvokia, kad tokiu būdu jie iš esmės patys sau varo ant galvos. Bet ką padarysi – kai kam nelemta suvokti, kad yra tokia šalis, kuri kaikam iš tikrųjų rūpi – LIETUVA…
Patiko frazė iš straipsnio: CŽV netruko atsikratyti nepaklusnaus R.Pakso. Nepraėjus nė metams po rinkimų jam buvo surengta apkalta dėl korumpuotų ryšių su Rusijos verslininkais ir kitų piktadarysčių.. Nu piesiec, šventas kankinys Paksius gyvas su raudonais batais imamas dangun.
Pašnekėjom andai su kolega Yoshiu apie visą tą reikalą – nu kažkokia sutartinė kampanija mušant kamuolius į vienus vartus ir tiek. Čia man patiko buvusio Lietuvos kariuomenės vado generolo Jono Kronkaičio žodžiai apie visą šitą dalyką: žinios apie CŽV kalėjimą – išpūstas burbulas. Ir viskas. Tai sako žmogus, kuris puikiai žino, kad bet kokį kaltinimą turi įrodyti kaltinantieji. O jei ne – visa tai tik muilo burbulai pukšt-pukšt-pukšt. Deja, Lietuvoje užtenka kam nors ką nors vaptelti purvasklaidoje – ir tu turi įrodinėti, kad nesi kupranugaris.
Teko man su generolu pabendraut savo laiku, ir visada jis stebėjosi, kodėl Lietuvoje iki šiol tokie gajūs kairieji gaivalai, viena koja tebestovintys sovietmetyje, ir tebetempiantys Lietuvą atgal. Sunku buvo paaiškinti mūsų mąstymo subtilybes dešiniųjų pažiūrų žmogui, kuris visą gyvenimą ruošėsi kovai su komunistais (o ir pakariavo su jais Vietname). Ir visąlaik jautėsi jo nustebimas, kad mes iki šiol tebemylime raudonuosius…
Vienžo, kol kas Lietuva dumble…

18 Responses to “Better Dead Than Red”

  1. MariukasM parašė:

    Visas tas tyrimas – būtų juokinga, bet labiau graudu. Mano matematikos mokytoja tokiais atvejais sakydavo: „Sėskis du, burbulas“

  2. grumlinas parašė:

    Tai va, kai tyrimą daro kažkokie mėgėjai iš provincijos šou – nieko nėra liūdnesnio. O kai už išvadas dar ir balsuojama – nu tai piesiec. Mano darbe tai sistema paprasta – jei vietovėje yra namas – jis vaizduojamas žemėlapyje. Jei namo nėra – nevaizduojama. Ir niekam neateina į galvą susirinkti ir balsuoti, pavaizduoti tą namą ar ne. Faktai/įrodymai arba yra, arba jų nėra. Čiagi viskas taip ir pakibo mitų lygyje.
    Didžiausia bėda, kad tie seimūnai nesugeba laikyti liežuvio už dantų ir informacija, kuri iš tikrųjų yra valstybės paslaptis, gali greit pasklisti. O nuo islamo ekstremistų galimų antpuolių šis tyrimas tikrai neapsaugos, greičiau tik padidins galimybę jiems įvykti, juolab kad atsirado ir konkrečių taikinių. Taip kad Lietuva šiuo atveju pademonstravo neeilinus gimnastikos sugebėjimus ir sau įspyrėi į užpakalį.

  3. Ikaras parašė:

    Išsirinkom dešrinę prezidentę-ir turėsim kukuoti penkis metelius 🙂

  4. Adas parašė:

    Kairės-dešinės pusės pas mus tiek sukosi persisuko, kad reikšmes jau seniai prarado.

  5. grumlinas parašė:

    -› Ikaras – ką tie mūsų prezidentai

    -› Adas – na, sąlyginis skirstymas yra likęs, tačiau iš tikrųjų tai yra politiniai-oligarchiniai klanai. Plius jų klientai, imituojantys liaudies išrinktuosius

  6. Adas parašė:

    Na, Vakarų Europos šalyse, dar Skandinavijoj dešinieji nuo kairiųjų šiek tiek skiriasi, nors ten juos irgi ne šventieji remia. Kuo skiriasi pas mus? 🙂

  7. Yo! parašė:

    nesvarbu kairė ar dešinė, esmė viena – BDTR ir viskas. Galit mane kaltinti kuo nori, bet palaikau tiek BDTR mintį, tiek V. Lansbergio politiką ir požiūrį „matuškos rasiejos“ atžvilgiu.

  8. xminde parašė:

    Kas dėl Kronkaičio pasakymo, tai… kiek gi NKVD žmonių išnaikino be jokių popierių, ir tų pačių mūsų tautiečių, bet kažkodėl tai priimame kaip faktą, nesukdami galvos apie įrodymus. Visai nenuostabu, kad Laurinkus su „pavaldiniais“ pas ČŽV galėjo pensiinį fondą atsidaryti. Lengva lietuviu būti kai lovys toli… 😀 😀 :D, o jūs pabandykite prie jo prisikasti ir ilšikti lietuviu !

  9. grumlinas parašė:

    -› xminde – tik nereikia taikyti metodikos „o pas jus negrus muša!“. Ką darė NKVD – puikiai žinom, slaptas masines kapavietes po visą buvusią TSRS atkasinėja. Nors va popierių nebuvimas ir leidžia visokiems homo sovieticus teigti, kad čia neiašku, kas tai padarė. Bet įrodymai atsiranda – kulkos, laiškai, liudininkų parodymai ir pan. Jei pretenduojame būti teisine valstybe – profesionalai-tyrėjai turi atlikti tyrimą, o ne atiduoti tą keliems rėksniams-neišmanėliams. Ir tik surinkus įdodymus galima žiūrėti, ką su ta bomba daryti. O dabar mūsų komisar-prezidentė savo pareiškimais aiškiai davė nurodymą sukelti kuo daugiau Lietuvai nepalankaus triukšmo, t.y. iš esmės veikia prieš Lietuvos intersus. Žinai, nenustebsiu, jei ji neišbus kadencijos 😉

  10. xminde parašė:

    Ji išbus… ji JIEMS reikalinga, kad pakeisti nebereikalingus kadrus :).

  11. MariukasM parašė:

    man šviečiasi, kad visos šios „išvados“ yra skirtos vidiniam vartojimui kaip viena iš pagalbinių priemonių sprendžiant kadrų problemą. O ant šalies įvaizdžio ir pan. šiai kompanijai nusišvilpt.

  12. grumlinas parašė:

    -› xminde, MariukasM – kaip jau rašiau – Lietuva dumble 🙁

  13. xminde parašė:

    O kada ji nebuvo dumble?

  14. grumlinas parašė:

    1988-1992

  15. Matotoupa parašė:

    Ar teisingai supratau, kad jūs teigiate, kad pociai, laurinkai ir dabasinskai yra angelėliai? Jie geriau būtų kritę negyvi po kojomis JAV tarnautojams, nei būtų pagal jų nurodymus patalpas statę, krovinius priiminėje be patikrinimo? :-)))) O adamsius savo pensijos mokėtojams akis būtų draskęs? :-)))

  16. grumlinas parašė:

    -› Matotaupa – hmmm, dar kartą atidžiau perskaičiau savo įrašą ir niekur neradau paminėtų „pocių, laurinkų ir dabasinskų“, o ir apie angelėlius nieko nerašiau.
    Yra žaidimai, kuriuos žaidžia skautai, ir yra žaidimai, kuriuos žaidžia vyrai. Lietuva buvo pakviesta dalyvauti vyriškame žaidime. Dalyvavo ar ne – nežinome. Vertinant skautų supratimu, vyriški žaidimai kai kada nusižengia skautiškam garbės kodeksui. Tik va bėda, kad negeriečiai nežaidžia pagal jokį garbės kodeksą. O kalba gali eiti apie dešimtis ar šimtus nekaltų žmonių gyvybių, kaip kad paskutiniai įvykiai su avialaineriais.
    Visa šita kebeknė kilo todėl, kad kažkas Amerikoje neišlaikė valstybinės pslapties ir per daug išpliurpė. O Lietuvoje vietoje to, kad profesionalai ištirtų problemą ir pagal jų išvadas būtų priimti atitinkami (tame tarpe ir personaliniai) sprendimai, komisar-prezidentė pradėjo garsią paniką garlaivyje. Tiesą pasakius, jei kas prisimena bokštų-dvynių tragediją, tuometinė finansų ministrė labai-labai-garsiai šaukė apie galimą nedelsiamą pasaulinę finansų krizę dėl tų įvykių. Deja, krizė neivyko 😉
    IMHO jei jau Paksius, kaip kad teigė, nepritarė Laurinkaus pasiūlymui prisidėti prie amerikiečių, tai jis turėjo tą klausimą kontroliuoti. Vietoje to jis užsiėmė savo ir chebros bizniukais. Kas ir leido jį iššvilpinti iš kėdės.
    Mano asmeninė nuomonė apie „pocius, laurinkus ir dabasinskus“. Jei nebuvo gautas tuometinio prezidento aiškus sutikimas ir jie užsiėmė saviveikla – aiškūs valstybės išdavystės požymiai. Su atitinkamom pasekmėm. O jei prezidentas sumekeno kažką panašaus „aj, nežinau, negerai tai“ – nenuostabu, kad tai buvo suvokta kaip nedraudimas. Tik sprendžiant iš to, kad Paksiaus apkaltos procese šis klausimas nekilo – abiejų pusių snukučiai pūkuoti.
    Kas iš to jovalo laimi? Nesunku pamatyti, kas.
    Ir nereikia kvykčioti apie tai, kad Lietuva galėjo tapti potencialiu teroristų taikiniu. Lietuva jau YRA toks taikinys – nuo to momento, kai mūsų vyrai atsirado Afganistane. Ką daryti? Bijai vilko – neik miškan. Skautams nelemta žaisti vyriškų žaidimų.

  17. Ikaras parašė:

    Gana cia bartis.Truputi psijuokim.Is batkos ekonominio stebuklo 🙂 http://englishrussia.com/?p=7619

  18. grumlinas parašė:

    Čia panašiai kaip kadaise Putvedevui prezentavo pirmą tikrą rusišką modernišką portatyvų GPS. Kol išardžius nepaaiškėjo, kad jis surinktas iš Ukrainoje pagal licenziją pagamintų vakaretiškų komponentų