Feed on
Posts
Comments

…ko ir reikėjo tikėtis 😉

Hakeriai įsilaužė į vieno iš Britanijos klimato tyrimų centro serverį ir paviešino ten buvusį susirašinėjimą ir dokumentus. Pasirodo, mokslininkai manipuliavo duomenimis, kad tik patvirtinti savo skelbiamas teorijas ir išlaikytų tyrimų finansavimus.

16 Responses to “Klimato pokyčiai – elementari apgavystė,…”

  1. scania parašė:

    Viskas dėl pinigų – gripai, atšilimai, Ignalinos…
    Žmonija pasikars dėl pinigų 😀

  2. Evaldas parašė:

    Discovery reikia žiūrėti, nemažai laidų buvo, kur mokslininkai įtikinamai kalbėjo, rodė tirpstančius ledynus, meškas, bėgiojančias ne per sniegą, o plaukiojančias vandenyje. Netikiu aš tokiom hakerių teorijomis. Beveik neabejoju, kad ta jų atrasta informacija ištraukta iš konteksto. Beje, gal ir nesusiję su klimato atšilimu, bet ar kas prisimena normalią žiemą Lietuvoje, su sniegu, o ne purvynu 🙂

  3. grumlinas parašė:

    -› scania – ne dėl pingų – dėl DIDELIŲ pinigų

    -› PinkCity – daugybė baisybių tėra tik mūsų galvose

    -› Evaldas – o aš skaičiau, kad vyksta normalus atšilimų-atšalimų ciklas ir nėra čia ko savęs tokiu didžiuliu laikyt, kad klimatą Žemės mastu pakeistum 😉 kai kurie mokslininkai kalba, kad išmetamo CO2 kiekis atmosferoje pristabdė tiek Saulės radiacijos, kiek jos prigenruoja šiltnamio efektas, todėl Žemė mūsų veiklos požiūriu iš esmės yra pusiausvyroje, o visas „atšilimas“ yra natūralios kilmės

  4. benamis parašė:

    Prieš kelis metus Algimantas Čekuolis savo laidoje šnekėjo apie klimato kaitą, bandydamas pateikti visai kitą medalio pusę.
    Grumlinas visiškai teisus, jog klimato atšilimas yra natūralus reiškinys ir jei tikėti Čekuolio pateikta medžiaga, didysis atšilimas jau praėjo (buvo apie septyniasdešimtuosius metus), o dabar vyksta ne klimato atšilimas, o atšalimas.
    Juk kažkada Lietuvoje buvo subtropinis klimatas, o kažkada ledynai dengė.

    Žinot, man tai nesuprantama, kaip manipuliuojama klimato atšilimu. Visokie Kioto protokolai, ribojantys COdu kiekį ir galimybę pirkti tas kvotas.

    O va tarša tai beabejo didėja, bet čia jau atskkira tema, bet kuri mano galva, nėra atskirta nuo atšilimo.

    Žmonės maždaug galvoja taip atšilimas, taša, na bus šakės, išsigelbėjimo nėra, tai kam kažką keisti?

  5. grumlinas parašė:

    Va būtenc – buvo laikas, kai Antarktidoje dinozaurai gyveno 😉 Tiesiog yra geras biznis spekuliuoti klimato kaita.
    O tarša iš tikrųjų yra, ir žmogaus poveikis gyvajai gamtai didžiulis, tačiau žmogaus valioje užbaigti savo kaip rūšies egzistenciją ar ne. Vėlgi nederėtų užmiršti kad vienas kelių kilometrų skersmens meteoritas gali isšpręsti visa taršos ir klimato problemas keliems milijonams metų į priekį

  6. Eugenijus parašė:

    2012m. viskas issispres, tad ner cia ko sukt galvos 😀 Va tik mesku gaila…:(

  7. grumlinas parašė:

    Nu jooo, žmonija tai dzyn, bo iš esmės tai parazitinė rūšis, naikinanti viską aplink save.

  8. Eimantas parašė:

    Jums neatrodo, kad remiantis vienu įvykiu taip greit nurašyt visą modelį – kaip minimum nenuoseklu? Antraštė labiau tiktų vakaro žinių ar kitos geltonosios spaudos atstovui, bet ne blogui piliečio, kuris lyg ir moksliniais darbais užsiima?

  9. grumlinas parašė:

    -› Eimantas – matai, visas tas trydaliojimas apie lemiamą žmogaus įtaką klimato pokyčiams man asmeniškai atsiduoda interesų konfliktu. t.y. yra mokslininaki, kurie PRIVALO įrodyti lemiamą žmogaus įtaką klimato pokyčiams, nes kitaip užsirauks jų darbų finansavimas. Ir įrodinėja, visiškai ignoruodami praeityje buvusius ne tokius gamtos pokyčius. Paimk kad ir paskutinio ledynmečio pabaigą. Ar čia yra žmogaus įtaka? O juk pokyčiai buvo nepalyginamai didesni – Sachara iš žydinčios savanos virto dykuma, buvo užtvindyti milžiniški sausumos plotai, sunaikindami civillizacijų užuomazgas etc.itd.
    Todėl visas tas trydaliojimas apie tai, kad čia MES-MES-MES!!! tai padarėme man atrodo tik priedanga pinigų tyrimams išmušimui plius firmų, kurios žaidžia ekologijos korta už mokesčių mokėtojų pinigus, biznis.
    O kaslink mano mokslo – aš fiksuoju tai, kas YRA žemės paviršiuje. Nepriklausomai nuo politkos, klimato ar dramblių skaičiaus Kauno zoosode 😉 t.y. kartografija parodo esamą padėtį, o jau kitų reikalas lyginti duomenis ir daryti iš to išvadas 🙂

  10. xminde parašė:

    Iš esmės, tai į temą (kas supranta rusiškai) – http://www.youtube.com/watch?v=Wg4DNA-DMrE&feature=player_embedded

  11. Tadas parašė:

    As idomumo delei pasiulyciau paieskoti skaiciu apie co2, nes skaiciai daug pasako 🙂
    Labai idomu palyginti co2 kieki kuri isskiria gamta ir co2 kuri isskiria zmones kvepuodami, pramone, masinos ir naminiai gyvunai.

    Zmoniu isskiriamas co2 iskaitan pramone, naminius gyvunus ir kvepavima sudaro apie 5 procentus! (ne 50, ne 500 procentu, o 5!) viso gamtos isskiriamo co2.
    Vabzdiai isskiria daugiau co2 negu visa zmogaus veikla.

  12. grumlinas parašė:

    Mjooo… vabaliukai daro žmoniją, kuri skelbiasi keičianti klimatą…

  13. Eimantas parašė:

    Tadai, o galima konkrečiau šaltinius?

  14. Eimantas parašė:

    Tadai, ačiū, skaitau.