Feed on
Posts
Comments

2011: Šiandien prieš 40 metų
Trumpa frazė iš Wikipedijos
1971 – Enthronment of Pope Shenouda III as Pope of Alexandria

Keistai skamba titulas Aleksandrijos popiežius, ar ne? Mes, išauklėti katalikybės dogmų, kažkaip įsivaizduojame, jog Romos popiežius yra visų krikščionių galvą. O juk iš tikrųjų jis tėra vienos iš krikščionių bažnyčių galva. Ir ta bažnyčia lėtai, bet nenumaldomai nyksta.
O juk pasaulis pilnas kitų krikščioniškų bažnyčių. Ir viena iš – Aleksandrijos koptų bažnyčia, kuri atsiskyrė nuo pagrindinės krikščionybės dar 451 metais, t.y. dar prieš atsirandant Vakarų ir Rytų krikščionių bažnyčioms. Įdomiai Egipte atrodo jų savotiško stiliaus bažnyčios, nepanašios nei į katalikiškąsias, nei pravoslaviškąsias.
Tai va, popiežių būna daug ir visokių. Ir visokių reikia 😉

3 Responses to “Lapkričio 14 prieš NN metų”

  1. vicko parašė:

    Nyksta? Krikščionys? Annuario Pontificio kitaip mano:)

  2. grumlinas parašė:

    Jei kalbėti apie gyventojų skaičių valstybėse, kuriose krikščionių religija vyrauja (kol kas 😉 ), tai Annuario Pontificio teisybę rašo. Bet jei žiūrėti į faktinį praktikuojančių krikščionių skaičių – nu žymiauliūdniau gi. Kitas dalykas – krikščionybės išplovimas per sektas ir tolerastinius dalykus.

  3. Line parašė:

    Dabar cia keiciasi tas popiezius, tai egipte bjaurus dalykai darosi, kazdien laikrasciuose didziuliai straipsniai kas ka kaip uzpuole/apsmeize. idomu tai, kad egipto musulmonai labai gerbia sita dabartini popieziu vadinama „papa shinuda“, del jo tiesiu pasisakymu i zydu puse ir del geru darbu skurstantiems darymo. O kas liecia aleksandrijos popieziu arba egipto koptu religija, tai cia 100% visi tikrai tiki, per 3 metus egipte nesutikau nei vieno nepraktikuojancio kopto.