Feed on
Posts
Comments

Neblogas straipsnis apie tai, kad Rusijos vaidmuo pasaulyje, galbūt, per daug sureikšmintas:
All of which begs the question: Why do we suddenly care so much about Russia? Its economy is still smaller than Portugal’s, its nuclear stockpile is no match for our own (not to mention its Soviet-era early warning radars barely work), and its foreign ambitions, as George Kennan predicted generations ago, have been mostly contained. Plus, given its current demographic trends, some analysts predict Russia’s population could sink below 100 million by 2050, making it smaller than Mexico.
Yet for some reason, Washington has worked itself into a lather worrying about Russia. It shouldn’t. Not that Russia doesn’t matter–it does. But much like Paris Hilton or Nicole Richie, its importance derives from the fact that the American media pays such close attention to it. Despite the fact that Putin looks like a low-ranking KGB technocrat, his mug shot seems to move magazines (not to mention the zillion fawning stories written about Garry Kasparov, despite his zero popularity rating among Russians and his camp that included fascists).

Mintys iš esmės teisingos ir blaivios

4 Responses to “Ar ne perdaug sureikšminama Rusija?”

  1. Eugenijus parašė:

    Sitas sakinys mane prajuokino 😀 Daug ka pasako apie straipsnio autoriu.

    „its nuclear stockpile is no match for our own „

  2. heh parašė:

    Mintys pateiktos sedint usa. Tuo tarpu Europoje vaizdas visai kitoks, kai pakankamai nemazai saliu yra priklausomos nuo rusijos istekliu. Nuclear stockpile dydis neturi l dideles itakos, uztenka, kad bent jau it exists. Aplinkinem salim rusija vis dar islieka gresme, o iki kol jos populiacija pasieks meksikos 2050 m. dar turim isgyventi 40 metu, per kuriuos daug kas gali atsitikti. Del media demesio rusijai, manau, jis tik dides. Tirpstant ledynams siaurej, tuoj prasides gincai del istekliu su kanada ir skandinavija. All in all, kazkas pareiske savo nuomone, let it be, bet tai tik pakankamai toli sedincio ir neisigilinusio zmogaus mintys.

  3. Eugenijus parašė:

    As tik nesuvokiu kur visi ta gresme mato :V

  4. grumlinas parašė:

    -› heh – Rusija nesugebėjo paversti aukštų naftos kainos sąskaita gautų pinigų į savo technologinį atgimimą. Viską suėdė Maskvos pavertimas košmarišku megapoliu, absoliučiai nesirūpinant valstybės pakraščiais (Tolimieji Rytai lėtai bet užtikrintai tampa Kinijos interesų zona) ir ekonomika (ir ką gi gamina Rusija? ir tik nereikia kontrklausimo „ir ką gi gamina Lietuva?“). Netgi karinė reforma („Rusija turi tik du draugus – savo armiją ir savo laivyną“) iš esmės kol kas buksuoja. Nucleur stockpile turi ir Indija, ir Pakistanas, tik va niekas iš to nedaro kulto, kaip kad Rusijos atveju. Tad straipsnio autorius yra gerai pastebėjęs – mes patys pučiame iš Rusijos neregėto dydžio baubą, kai tuo tarpu gal tiesiog reiktų ją palikti ramybėje. Čia iš dalies yra atsakymas į Eugenijaus klausimą. Šiaip Rusija nėra mūsų priešas (kaip kad tą bando įteigti kai kurie politikai), bet prie mūsų draugų ar netgi partnerių aš jos nepriskirčiau. Tiesiog tai šalis, kuri tam tikrų aplinkybių dėka neteko didžiulių teritorijų ir dabar jas bando susigrąžinti bet kokiomis priemonėmis. Laimei, daugeliu atvejų dantys (bent jau kol kas) per silpni.