Feed on
Posts
Comments

Šiandien pakalbėsime apie internetinus žinynus, kuriuose plačiai naudojami žemėlapiai – tiek apžvalginiai, tiek tematiniai.
Pirmas iš jų – be abejo, garsioji Vikipedija/Wikipedia. Paimkime lietuviškos Vikipedijos versijos Lietuvos aprašymą (užsklanda). Straipsnis tikrai įdomus ir iliustruotas keliais gerais žemėlapiais: Lietuvos apskritys, fizinis Lietuvos žemėlapis. Be to, įdomiame staripsnyje apie Lietuvos istoriją yra dar keli atitinkami žemėlapiai: Lietuvos teritorijos kitimas, Abiejų tautų Respublikos vaivadijos, „lietuviškosios“ carinės Rusijos gubernijos ir demarkacinės linijos tarp Lietuvos ir Lenkijos.
Kitas žinynas, vertas ypatingo dėmesio dėl kaupiamų, atnaujinamų ir pateikiamų duomenų patikimumo – JAV Centrinės Žvalgybos Valdybos Pasaulio faktų knyga (užsklanda), kur pateikti visų pasaulio valstybių aprašymai su žemėlapiais. Be abejo, čia aprašyta ir Lietuva (užsklanda).
Kaip taj tikras papildymas prie anksčiau minėtų žinynų gali būti Merriam’o Webster’io atlasas (užsklanda), kuriame pateiktas ir trumpas Lietuvos aprašymas (užsklanda).

Comments are closed.