Feed on
Posts
Comments

…jei snukis kreivas.
Prisiminiau šitą rusišką priežodį, pažiūrėjęs į diagramą, pateiktą worldpublicopinion.org tinklalapyje:

Ultra-patrejotiniai Rusijos piliečiai siunta, kai jų šalis „neįvertinama“ taip, kaip jie ją mato: didžią ir galingą. Nes pasaulis Rusiją mato kaip milžiną molinėmis kojomis, potencialų neprognozuojamą agresijos šaltinį, nesugebantį sugyventi su kaimynais, nebandantį su jais draugauti, o visą laiką besistengiantį kitas valstybes pajungti savo valiai. Tad nėra ko stebėtis, kad Putinas atsidūrė pasaulio lyderių, kuriais psitikima, beveik dugne. Rašau „beveik“, nes 10tą vietą užėmė Achmadinedžadas, kuris iš esmės yra klinikinis atvejis, kurio laukia nesulaukia psichiatrų konsiliumas.
P.S. Linksmiausia turbūt tai, kad sąraše nėra Medvedevo, kuris šaip čia turėtų atstovauti Rusiją. Nulis sveikų tiek pat dešimtųjų?

11 Responses to “Nėra ko veidrodžio kaltinti,…”

  1. Mantas parašė:

    Kam tas Medvedevas rūpi, kai yra Putinas. Nieko stebėtino 🙂

  2. grumlinas parašė:

    Stebėtina tai, kad formaliai būtent Medvedevas turėtų būti Rusijos galva

  3. scania parašė:

    „Formaliai“ – Rusijoje yra „niekaip“, arba „privalomiausiai“ – pagal situacijos režisieriaus norą 😀
    Šįkart „niekaip“ 😀

  4. grumlinas parašė:

    Tam tikra prasme Medvedevo situacija kvailoka – visi puikiai žino, kad jis tik figūrantas metams, ir jis tą puikiai žino, bet dalyvauja tame formalios demokratijos cirke.

  5. Eugenijus parašė:

    Oman patinka Putinas 🙂 Zinoma jis daro klaidu, bet kas ju nedaro? Lietuvai reiktu kokio nors panasaus. Gal bent kiek tvarkos butu.

  6. grumlinas parašė:

    -› Eugenijus – mjooo… 😉 Šiaip tai jis jokių klaidų NEdaro – tokia jo politika – užsienyje – siekti Rusijos dominavimo postsovietinėje erdvėje; šalies viduje – sunaikinti bet kokią opoziciją autoritarinio režimo įsiviešpatavimui.

  7. Eugenijus parašė:

    O kokia busho politika buvolygiai tokia pati. Tiesiog taip suredytas pasaulis…

  8. grumlinas parašė:

    xe-xe-xe… čia man tu primeni sovietinius propagandistus, kurie į amrikiečių priekaištus dėl žmogaus teisių pažeidimų Sovietų Sąjungoje atšaudavo: „O pas jus negrus muša!“
    Negiriu nei Bušo, nei Amerikos – jei atidžiai skaitai mano blog’ą, tą nekart galėjai pastebėti. Žiūriu į didžiąsias valstybes gana kritiškai, matydamas, kad visas šitas bla-bla apie demokratijos gynimą labai dažnai slepia tiesiog elementarių didžiųjų monopolijų inteersų gynimą.
    O Rusija? Rusija nesistengia būti geru kaimynu, Rusija stengiasi vėl susigrąžinti lagerio komendanto teises.

  9. Eugenijus parašė:

    O tu nesistengtum?:) Visi, visas pasaulis kovoja del itakos zonu pletros. Nieko tame keisto (kaip irpagirtino) nematau.
    As irgi negiriu Rusijos ar Jav ar dar ko. Tiesiog Lietuvoj pilna pusprotuku, kurie yra uzsicikline Jav gerai, Rusija Blogai. O sumoj nei tas nei tas nera gerai. Reikia rasti viduriuka ir gyvent sumaniai.
    Manau bendravime su Rusija pavyzdi reiktu imt is Suomijos 🙂

    O dabar baigiu. Nemegstu apie politika kalbet:)

  10. grumlinas parašė:

    Na, kad apie politiką nemėgsti kalbėti – gerai. Mažiau nervų lastelių sudega 😉
    Dėl pusprotukų – man jie ne rodiklis, aš turiu savo nuomonę, kurią suformavo 35 metai sąmoningo domėjimosi įvykiais pasaulyje.
    O dėl Suomijos – kad galėtume bendrauyti su Rusija kaip Suomija – Rusija mus turi pripažinti mus suverenia valstybe, kaip Suomiją. Nes kol kas Rusija mus tebemato kaip (nepaklusnius) klientus, kuriuos reikia išlaikyti savo įtakos zonoje. Todėl į Rusiją reikia žiūrėti ne tiek su neapykanta (kaip kad daro pusprotukai), o su atidžiu nepasitikėjimu (tol, kol Rusija aiškiai parodys, kad gerbia mūsų suverenumą).

  11. Eugenijus parašė:

    Pritariu 😉