Feed on
Posts
Comments


(c)grumlinas

7 Responses to “Švėkšnos parkas, vila „Genovaitė“ / Švėkšna’s park, villa „Genowefa“”

  1. MariukasM parašė:

    Kuo toliau, tuo labiau domina 🙂

  2. grumlinas parašė:

    xe-xe-xe 😉 O šalia yra ir restauruojamas Vilkėno dvaras, priklausęs Švėkšnos grafo broliui. Žiūriu, reiks tikrai iš archyvo iškapstyt kažkiek fotkių pristatymui.

  3. Marius parašė:

    Laukiam serialo 😉 O į vidų įleidžia, kaip ten, ar autentiško kažkas yra likusio, ar tiesiog padaryta kažkokia parodėlė?

  4. grumlinas parašė:

    -› Marius – na, jei su senąja grafiene susitarsi, gal ir įleis 😉 Nes dabar tai privati nuosavybė, tik parkas viešas. Sovietmečiu buvo tarybinio ūkio kontora ir šokiai salėje (per visa plotį, ten trys centriniai langai/durys) vykdavo. Prisimenu tik labai sudėvėtą parketą. Seni žmonės prisimena, kaip grafai pabėgo į Vakarus 1944 metais (nors jie su naciais nebendradarbiavo, bet matė 1941uosius), tai atėjusios sovietinės ordos šautuvų buožėmis viską išdaužė ir sulaužė.

  5. Marius parašė:

    Vadinas, mažai šansų, kad viduj kažkas autentiško likę… tai ir nėr reikalo ieškot pažinčių su grafiene 😀
    Vat pamislijau, kad mūsų, lietuvių, bėda yra ta, kad iki šiol taip ir nesugebėta sukurt rimto portalo, kuris būtų išsamus informacijos šaltinis apie visoj Lietuvoj labnkytinas vietas – dvarus, gražias bažnytėles, apie jų istoriją, kaip ten patekt (privažiuot), jei įmanoma patekt į vidų – koks darbo laikas, ir t.t. Ir mums patiems būtų naudinga paglaiau apie savo kraštą bent keik daugiau žinot, o ir užsieniečius kažkiek pritrauktų… o dabar, keik teko matyt, kažkokie pavieniai projektai, su keliasdešimt lankytinų objektų… skystokas reikalas.

  6. grumlinas parašė:

    -› Marius – na, vilos „Genovaitė“ visus tai dar kažkiek autientiškas, jis nebuvo užleistas labai. O va Vilkėno dvaras tai nusiaubtas ir ilgai stovėjo apleistas. radau kelių metų senumo fotkes, kai tik prasidėjo renovacija, ir pernai metų, kai jau šistas padaryta. Kada ištaikęs progą papostinsiu

  7. Marius parašė:

    Jau pažiūrėjau pirmus rezultatus 😉 įdomiausia, aišku, būtų pamatyt palyginimą įvykusių pokyčių…
    Ačiū už nuotraukas ir sugaištą laiką mums jas parodant! 😉