Feed on
Posts
Comments

Kadangi naktį buvo numatytas išvažiavimas į Siwa oazę, o kelias ten netrumpas (1200km į vieną pusę), tai dieną buvo pašvęsta išsimiegojimui, daiktų surinkimui ir poilsiui prieš tolimą žygį. Atrinkau kelias fotkes, visas galima peržiūrėti pasižiūrėti galerijoje.

Prabudęs pamačiau, kad jūra gerokai (kelis šimtus metrų) atslūgusi. Taip yra todėl, kad ten negilu (kelis šimtus metrų man kažkur iki kelių), todėl kokio metro atoslūgis atrodo vos ne kaip jūros pasitraukimas prieš cunamį 😉 Atslūgusios jūros dugnas nėra kažkas labai įspūdingo – vietomis smėlėtas, vietomis padengtas koralais (aštrūs kaip skustuvai, būtini maudymosi batukai, jei nenori susipjaustyti kojų). Dugne matytis jūros žvaigždės, kurios nespėjo su atoslūgiu, kelios kriauklės ir dumbliai. Šiaip įdomu pasivaikščioti ir pafotkyti, nes su tokia atrakcija taip arti susidūriau pirmąkart.

Atslūgusi jūra, jūros dugne, jūros žvaigždė

Koralai, dukros butas – balto namo pirmo aukšto dešinė pusė, jūros dugne, vaikai visada ieško nuotykių

Maudymosi batukai, žmogus – vienintelis gyvis, teršiantis savo aplinką

Plyta, apauganti koralais, jūros žvaigždžių likimas

Paskutinėje nuotraukoje matote visą aibę jūros žvaigždžių, kurių prisirankiojo papuošti namams mano brangiausioji su dukra. Pasirodo, jūros žvaigždės minta koralais ir todėl jas naikinti nedraudžiama. Vienintelė problema, kurią reikėjo išspręsti – kaipgi tas žvaigždes nugalabyti?
DĖMESIO! Žalieji ir kitokie vegetarai toliau neskaito!
Problema buvo išspręsta radikaliai, sudedant gražiai ištiesintas žvaigždes kelioms minutėms į šaldymo kamerą. Kai kurioms užteko vieno karto, kai kurioms teko procedūrą pakartoti.


Suvestinė dienos fotogalerija

Comments are closed.