Feed on
Posts
Comments

Tarpušvenčio mintys

Taigi, įkvėptas nemaraus scania gti klausimo Kalėdos ar Naujieji? pamąsčiau, kaipgi čia man su tomis šventėmis santykiauti šiuo istoriniu laikotarpiu gaunasi. Na ir maždaug vyksmas dėliojasi taip:
a) Kalėdas švenčiame visa familija plačiąja prasme – uošviai (šiemet jau tik uošvis 🙁 , mano brangiausioji su savo seserimis, jų antrosios pusės, kupeta vaikų (ir šiemet jau vaiko vaikas 🙂 . Renkamės jau kokį desėtką metų puikiame Onuškio miestelyje pas mano brangiausios seserį. Kūčių vakarienė, Kalėdų Senis, dovanos, krūvos dovanų – visos šeimos sveikina visas šeimas. Vienžod, triukšminga familijinė šventė.
b) Naujieji Metai skirti šeimai siaurąja prasme – dabar švenčiame vien mudu su brangiausiąja (kai kada – su artimiausiais draugais). Tradicinis nuvažiavimas Naujųjų išvakarėse į Vilnių Katedron paklausyti sakralinės muzikos koncerto, pravažiuoti/prasieiti po Vilnių kažkiek, o pačius Naujuosius sutinkame namie. Viena iš priežasčių būti namie – mūsų baisusis žvėrius labai bijo fejerverkų triukšmo ir šaudymo. Tik va šiemet, kai Vilniaus gauleiteris nutarė kažką ten miesto centre apribot/uždraudot – ko gero, važiuosim į Trakus. Senokai ten nebuvome žiemą. Maistelio paprastai tada prisiruošiame po nedaug, bet įvairaus ir skanaus (todėl labai nesveiko 😉

Hmmm, neišskaitėte atsakymo į nemarujį klausimą? Atsakymas paprastas – kurią ranką labiau skaudėtų be narkozės pjaunant? Tai va – visokų (švenčių) yra – visokių reikia.

8 Responses to “Tarpušvenčio mintys”

  1. Njaa parašė:

    Mes šiemet šventėm Saulėgrįžą. 🙂
    Kalėdos… jos seniai virto kiaulėdomis. Nauji – tiesiog proga išbėgti kur nors, kur „šiaip sau“ išbėgti nėra laiko. O tas laikas, kai diena nustoja trumpėti, ir šviesa vėl grįžta – gražu gi. Giminiečius lankyt ir su savais susibėgt nereikia jokių švenčių, pasiilgai – tai ir važiuoji. O jei nenori matyt, tai nevažiuoji – kur kas geriau, nei sėdėt prie vieno stalo sukąstais dantim ir silke panosėj, ir vaidinti, kad jie tau rūpi.

    Va tokie mes, miško padarai. Barbarai visiški, bjaurūs nedraugiški nekrikščionys. 🙂

    Baizevei – „įvairaus ir skanaus (todėl labai nesveiko)“
    Skanus tai jau tikrai nereiškia nesveikas, prašytau neskleist čia dezinformacijos. 😛

  2. grumlinas parašė:

    Dėl skanumo neisveikumo – jami močiutės duonos su grūdais riekę, pjauni per pirštą karšto rūkymo šoninės tokios lašiakas-mėsiakas, tada tepi super-riebaus majonezo Remoulade (to su krapais, kur maximoje niekad nesiskanuoja bar-kodas) ir marinuotų Daumantų mikro-agurkėlių. Taip jėstum žmogas, jėstum iki atsilošimo ant sofkos, ale kad nesveikas tokis maistas yra 🙁

  3. cgedas parašė:

    O kuri ranka ranka yra kuri?:) Sakyčiau, man Kalėdos – dešinė, o Naujieji – kairė. Aš dešiniarankis:)

  4. grumlinas parašė:

    @cgedas – klausimux buvo ne kuri ranka labiau reikalinga, o kurią labiau skaudėtų pjaunant 😉

  5. cgedas parašė:

    Na, yra ne tik fizinis, bet ir psichologinis skausmas:) Pavyzdžiui, jei žiemą pavogtų už tą pačią kainą pirktas padangas, kurių labiau gailėtum: žieminių ar vasarinių?:)

  6. grumlinas parašė:

    @cgedas – hmmm, pats vėl nori konvertuoti problemą į „mažesnės blogybės“ kontekstą. IMHO šiuo atveju „mamy raznyje važny, mamy raznyje nužny“ 😉 Tad, jei atvejį Kalėdos vs Naujametis traktuoti kaip padangų pavogimą žiemą, tai galime turėti du atvejus:
    a) pavogė žiemines padangas, važiuoti negalime – tai yra blogai
    b) pavogė vasarines padangas, važiuoti galime – tai neįtakoja mūsų važiavimo
    Reiškia, lygtai žieminių padangų pavogimas ŠIUO KONKREČIU ATVEJU kaip ir skausmingesnis, nors abiem atvejais turime bendrą vardiklį – vistiek reikės pirkit naujas padangas. Tik va naujos žieminės padangos, įsigytos žiemą, vėlgi yra neblogai saugumo požiūriu.
    Ekstrapoliuojant į atvejį Kalėdos vs Naujametis, galiem konstatuoti: Kalėdos atneša krūvą dovanų, už kurias mes apsimokėjome. Gauti dovanas smagu, bet nuostolinga. Naujametis dovanų neatneša, tačiau ir finansiniu požiūriu jis mažiau skausmingas. Abiem atvejais tureme bendrą vardiklį – apsiryjame kaip kokie… 😉
    Na va, pavariau kaip kokis politikas – daug protingų žodžių, sklandi kalba – o aiškaus atsakymo kaip ir nėra. Nes kiekvienam savo, o man prašau dar ir tą pyragaitį 😉

  7. cgedas parašė:

    😀 rinkimų sąraše reitinguoju tave į pirmą vietą. O referendumas dėl Kalėdų ir Naujųjų tegu lieka neįvykęs:)

  8. grumlinas parašė:

    @cgedas – *droviai nuraudęs laukia, kol baigsis audringi plojimai* 😉