Feed on
Posts
Comments

Koronareligija

Skaitant internetus, pervirini galvoje aibę informacijos, užsikabini už šio-bei-to, randi labai įdomių minčių, vertų pasvarstymo ir persvarstymo, ir kai kada pasidarai labai netikėtas išvadas. Tad žvelgiant į visa tai, kas vyksta aplinkui mass-medijose ir socialiniuose tinkluose, kuo toliau, tuo labiau koronavirusas iš racionalaus suvokimo pamažu pereina į iracionalų.

Viskas prasidėjo nuo diskusijų tema „koronavirusas nėra baisesnis nei sezoninis gripas“, vėliau aistros augo eksponentiškai ir pagal įtampą jau priartėjo link lygio „Jėzus buvo paprastas žmogus, o Marija Magdalena – jo žmona“.

Tiesiog mano akyse pandemija tapo kažkokiu religiniu vyksmu. Jau yra savo „stačiatikiai“ („koronavirusas žudo tik senyvo amžiaus žmones!“), „katalikai“ („koronavirusas žudo visų amžių žmones!“), „atmetantys dogmas“ („koronavirusas žudo žmones su nusilpusia imunine sistema!“) , „eretikai“ („koronavirusas tas pats, kas sezoninis gripas!“), „schizmatikai“ („koronavirusas sukurtas pasipelnyti farmacijos mafijai!“) , „ateistai“ („visa tai tėra vyriausybių sukurtas feikas!“), „sektantai“ („visa tai reptiloidų darbas!“).

Tačiau yra ir geroji žinia: vis didėja minios tų, kurie laukia laukia Mesijo su vaistais ir vakcina. O jeigu laukia – jis PRIVALO ateiti.

Nežinau kaip jums, bet man tai fantastiškas reginys.

14 Responses to “Koronareligija”

  1. scania parašė:

    Vieni, kurie sėdi namie ar iš baimės per daug saugosi – bent jau nežalingi. Bet kiti. Keletas mano bendradarbių per kieti, per protingi ir per gudrūs, kad saugotųsi. Jie realiai pavojingi.
    Che, o kur mane priskaičiuotum? Seku žinutes iš mokslininkų, sėdžiu namie, darbe dezinfekuoju. Jaučiu nerimą dėl: virusas arba atsinaujina persirgus arba vėl užsikrečiama (nėra imuniteto? Antras kartas sunkesnis – trečias numarins?). Verygos lukašenkiški fintai irgi neramina, mūsų kaime oficialiai nieko nėra, tirti nereikia, viena kontora užkarantinuota dėl atvejo. Dėl ekonomikos – šita krizė baisi, bet ne tokia baisi, kokia būtų už dar kelių metų viską atidavus Kinijai. Be to, aš nemėgstu susibūrimų ir masių, man gerai ir namie. Turiu vilties išlikti gyvas iki vakcinos (pesimistas, nes amžius is sveikata).

    • grumlinas parašė:

      Šiaip imunitetas susidaro (žinios iš pirminio šaltinio), jauni žmonės išvis net nežino, kad persirgo, tik testai parodo, kad jau turi antikūnius.
      O šiaip tai jooo – mudu su geresniąja puse vakar apsipirkome porai savaičių, kad išvengti žmonių susibūrimų, nes būtent šitoms dviem savaitėms medikai ir prognozuoja piką, o ne tai, ką kliedi alkoholio ministras.
      Taip kad saugokitės 🙂

      • scania parašė:

        Imunitetas nesuridaro gal 14% atvejų. Pakitimai plaučiuose būva ir nejaučiant simptomų. Kiek pamenu, kad užkrečiama liga dingtų reikia bent 95% skiepytų ar turinčių imunitetą. Kol kas tas neįmanoma 100-14=76. Ir čia jei visi persirgtų nenumirę. Atrodo, kad žmonija susidūrė su labai rimta grėsme. Ką aš žinau, nieko gero nenusimato.

        • grumlinas parašė:

          Taip, kol kas padėtis neypač. Šeduvos manlūno savininkas va irgi numirė, sirgęs be simptomų.

          • scania parašė:

            Pasaulyje kuriamos gal kokios trisdešimt vakcinų. Mokslininkai gyvena laboratorijose. Bet neramina kad ši (šios) vakcina bus rimtas jėgos svertas, politikai jau dabar braižo plana Ą. Gudresni dar ir Bė. Nenorėjom pakliūti istorijon, bet, atrodo, teks 😀 Nebent virusas nusineštų velnio paliktus 😀 Dėl mokslininkų – žinant Lietuvos valdžiažmogių paramą mokslui, gal jiems reikia pagalbos? Man vaidenasi, kad Lietuvos mokslininkai irgi dirba koronės tema.

            • grumlinas parašė:

              Dalis pasaulio vakcinizuosis, dalis sirgs->mirs/imunizuosis, viskas taps rutina. Bus koronos epidemijos, analogiškos gripui, tokių pandemijų nebus. Kurį laiką. Paskui Motina Gamta vėl mestels kokį virusiuką.
              Dėl LIetuvos/lietuvių mokslininkų nežinau -> amerikiečiai kažkada nupirko ir sulikvidavo Kauno bioprepratų gamyklą, kuri buvo pajėgi kurti bakteriologinį ginklą.

              • scania parašė:

                Taip, taps rutina. Che, tiksliai pasakei 😉 Tik reikia turėt omeny, kad tas pasaulis, kuriame bus ta rutina, bus kiek kitoks, nei dabartinis. Na, ką tik buvęs 😀

                • grumlinas parašė:

                  Pasaulis PAKITO iš esmės, į buvusį jau nebegrįšime. Pvz., mudu su brangiausiąja labai rimtai svarstome, ar mums reikia dalyvauti sūnėno vestuvėse rupjūčio pradžioje, kur bus daug jaunimo. T.y. turėsime operatyviai įvertinti aplinką virusologiniu aspektu.

  2. Voldemaras parašė:

    Joooo, vakcina gerai. Kas pirmas ją paleis-gerai pasipelnys. Jeigu tas virusas mutuoja greičiau negu sukuriama vakcina, tai tos lenktynės į vienus vartus…:(

  3. Taškąs parašė:

    Įterpsiu ir aš savo „3“ 🙂

    Kakoks JAV mokslinčius išsinagrinėjo visų šalių koronos statistiką susiedamas su TBC skiepijimais. Sudėliojo žemėlapį, kur aiškiai pasimatė – vargas ten, kur skiepus liberalai sudirbo.
    Ryškiausias pavyzdys – Vokietija. VDR skiepijo visus nuo 1947 metų, VFR – geru dešimtmečiu vėliau. Skirtumas ar ne 8 kartai VDR naudai.

    Siaubas laukia Pasaulio iš Indijos – 1,3 milijardo.

    • grumlinas parašė:

      Taip, apie TBC skiepus skaičiau ir aš. Skiepytas, tai biškį-biškį ramiau 🙂
      Šiaip antivaxerius reiktų pasiųsti pagalbininkais į ligonines, kad persirgtų ir arba gautų imunitetą, arba padvėstų.

    • grumlinas parašė:

      Nu ačiū, ačiū, tik kad labai jau ji per pozityvi, gyvenimo džiaugsmo per pilna 🙂 Aš biškį ne tokią leidžiuosi, bo fone, tvarkant savo dvarus-dvarelius, norisi kažko įslystančio per vieną ausį ir išslystančio per kitą 🙂