Feed on
Posts
Comments

Hamameto Medina

Šiaip žodis „Medina“ iš esmės reiškia miestą, tad jei pateksite į arabų šalis, tai ten kiekvienas miestas turi po tą Mediną, kuri iš esmės yra senamiestis. Ne išimtis ir Hamametas, apie kurio duris jau buvo postas.
Mūsų viešbutis buvo Hamameto kaip ir naujamiestyje, Hamamet Jasmin, taksi iš ten kokios 15 min. kelio. Taksi kainuoja ~11 dinarų (3,5 EUR)., vairuotojai mandagūs, angielskai šneka.
Po patį Hamametą nevaikščiojome – tipiškas arabiškas miestas, jei tokiame buvai – buvai juose visuose. Visas grožis tvirtovės siena atitvertame senajame mieste, kurio viename kampe prie jūros stovi XIII a. fortas. Jį galima aplankyti už 7 din. (2 EUR/). Kažkokių ypatingų eksponatų nėra, man, kaip fortifikacijų mėgejui, buvo įdomu, o kitiems tai gal tiesiog pasivaikščiojimas forto sienomis, žvalgantis aplinkui. Galima išgerti kavos kavinukėje, įrengtoje pagrindiniame bokšte, apžiūrint gatveles apačioje.
Senamiestis apačioje – siaurų gatvelių ne tiek labirintas, kiek klaidumynas, bo gali lengvai įeiti į aklavietę. Labai prižiūrėtas, namai nudažyti baltai, skiriasi tik spalvingos durys, nors vyraujanti jų spalva – mėlyna. Fortas ir tvirtovės sienos sumūryti iš gelsvai rusvo kalkamenio, tad iš esmės matome spalvų triadą: gelsvai-ruda – balta – mėlyna.
Gatvelės aplink fortą pilnos krautuvėlių, pardavėjai atkakliai, bet ne įkyriai kviečia apsilankyti. Mane visad gelbsti arabiški „Ačiū!“ ir „Ne!“ 😉 Gatveles prieš parduotuves plauna šluotomis/šepečiais su muilu, tad tikrai švaru.
Taksą atgal pasigauti ne problema, o vietoje adreso tiesiog parodai viešbučio apyrankę 😉

Comments are closed.