Feed on
Posts
Comments

Neseniai rašiau apie mažai žinomus Lietuvos – Lenkijos sienos perėjimo punktus. Turiu norą pamatyti visus, tai mudu su brangiausiąja šeštadienį aplankėme dar porą: Kalėdiškiai – Beržniki netoli Kapčiamiesčio/Leipalingio ir Tarnauka – Dusznica netoli Lazdijų.
Pirmasis yra prie Balandžio ežero, link kurio veda lauko keliai iš Lietuvos ir Lenkijos pusių, prie ežero yra aikštelė Lenkijoje ir galimybė įbristi vandenin Lietuvoje. Faina vieta piknikėliui.
Kalėdiškiai-Beržniki


Antrąjį rasti gana sudėtinga, nes nėra jokių nuorodų, o ir siena praktiškai nepažymėta: tik iš Lenkijos pusės lentelė „Granica panstwowa“, o lietuviai tenkinasi nukritusiu kelio ženklu < <<>>> 😉
Tarnauka-Dusznica


Na bet žemėlapyje pasididinus matosi jų padėtis.

2 Responses to “Lietuvos – Lenkijos sienos perėjimo punktai”

  1. VyneTu parašė:

    Balandyje sovietmečiu žvejodavo tik sovietiniai pasieniečiai, vėliau – mūsų. Tad vėžius gaudydvom ant Seliovinio. 😀

    O tą lauko keliuką link Dusnyčios nesunkiai galima rasti: pirmas keliukas į kairę už įrengtos sustojimo aikštelės važiuojant nuo Janaslavo-Aradnykų (Lazdijų PKPP) pusės.
    Išvažiuojama už puskilometrio ant asfaltuoto keliuko, į kurį įsukti galima iškart už Lenkijos buvusio muitinės ir pasienio kontrolės punkto teritorijos tvoros, sukant į dešinę. Vaizdingi kraštovaizdžiai aplink Galadusio ežerą, verta pravažiuoti dviračiais. 🙂

    • grumlinas parašė:

      Žinant – rasti nesunku 😉 tai ir aš radau nesunkiai, bet va nepatyrusiam keliukų ieškotojui gali būti problemsas.