Feed on
Posts
Comments

Nidos vėtrungės

Praėjusią vasarą per familijos susivažiavimą laivu nuplaukėme iš Kintų į Nidą. Pasivaikščiojome, pasigrožėjome. Įdomiai atrodo aibė palei krantinę pastatytų Kuršmarių vėtrungių, tai pafotkinau.

6 Responses to “Nidos vėtrungės”

  1. Voldemaras parašė:

    Gražu, tik dangus apniukęs…:(

  2. . parašė:

    Labai jos … vienodai gražios. Gal yra kokia foto – bendro vaizdo, nebuvau Nidoje XXIa., kaip suprantu jų ten daug.
    Tik ką jos rodo, pardon, bet tai tabu 🙁

    • grumlinas parašė:

      Jos išbarstytos po vieną ir grupelėmis po 2-3. Rodo jos kurėno priklausomeybę kaimui ir info apie savininką priklausomai nuo jo fantazijos (pvz, kiek kamnarių name ar kiek valčių jis turi). Pagooglink vienžo.

  3. Kleki Petra [atsarginis] parašė:

    Paskaičiavau, nuo vaikystės iki pensijos buvau atrodo 26 kart Neringoj. Paskutinį kart 2012.Ir poilsiauta [paskutiniais kartais nuomojant Juodkrantės garažus su antresolėmis prie Raganų kalno], ir tarnyboj teko . Viena iš gražiausių ir unikali Lietuvos vieta. Panašu vis labiau urbanizuojama [aerodromas, miškų kirtimas] ir gamtos determinuojama [meškėnų atsiradimas, naujų grybų, kormoranų atsikūrimas, 2 dideli gaisrai netoli perkėlos], o dar gyvūnija – briedžiai , stirnos, lapės, šernai, jūrų lingės, žuvėdriniai ir kt. Ir visus nesunkiai gali pamatyt. Neduokdie tiltą pastatys… .Įspūdingiausia buvo gal 1992, pilna laisvė, jokių draustinių, beveik be žmonių [ėjau pajūriu kokius 20 km- nesutikau], be svetimų įgulų jau prieš 1993. Egzotiški išmesto laivo griaučiai.O žuvų skanumas iš vietinių [nekomercinių pardavimui], pats tik ešeriokų ir pūgžlių su kuojom pasigaudavau, bet po kibirioką. Tiesa kartą ir karšis iš valties užkibo.Naglio draustinyje rugpjūtyje pilna kazlėkų būdavo, o prie pat pasieniečių užkardos prie transformatorinės keliuko visad baravykų koloniją rasdavau.Nidoje jau kitaip, europietiškas kurortas, brangus kainomis, bet gražus. O Preila, Pervalka kaimai.
    Dar labai įdomi ten piešiama vėjų rožė [prie vėtrungių temos]. Rytai-žeminis, Vakarai – jūrinis, Šiaurė-žieminis, Pietūs-launagis, Šiaurės vakarų-suominis, Šiaurės rytų-aušrinis, Pietvakaris-šakšinis ir Pietrytis- ožkinis.Taip žvejai rokuodavosi . Buvo ir lenta.

    • grumlinas parašė:

      Na, iš grybų man tai sekdavosi tik su šūdmėdėmis ir kazlėkais. Paauglystėje tekdavo gana dažnai ten būti – Tėvėlio darbovietė nuomodavosi kambarius pas šeimininkus šalia dabartinio Žvejo muziejaus. Tuomet jokios krantinės, išeini tiesiai ant Kuršmarių kranto, jose tuomet dar buvo galima maudytis.