Feed on
Posts
Comments

Mudu su brangiausiąja šį sekmadienį patapome reklamos aukomis. Sužinoję, kad Kėdainiuose yra tokia kultinė blyninė „Nu, blin“, nutarėme ten pavalgyti. Nuvažiavome, susiradome, užsisakėme: ji – prosto bulvinius blynus, aš – salotas su kepenėlėmis ir bulvinius blynus su mėsos įdaru. Meniu tikrai įdomus, patiekalų pavadinimai politizuoti ir panaudoti šauniam politiniam tekstui.
Pats maistas, deja, sukėlė dvejopą įspūdį. Salotos su kepenėlėmis buvo OK, tačiau va bulviniai blynai nuvylė. Šiaip bulviniai blynai turi būti kepami iš bulvių tarkio, o ne iš Maksimoje pirkto ruošinio su bulvių miltais. Tad mano geresniosios pusės, kuri yra bulvinių blynų fanatikė (ir beveik ekspertė), nuosprendis buvo kategoriškas: „Genialiai sugadintas patiekalas!“ 🙁 Aišku, valgyti galima, tačiau tai jau maistas pilvui, o ne džiaugsmas burnai…
Toliau kelios fotkės, pilna galerija Flickr’yje.
P.S. Fotkinta mano naujuoju žaisliuku Samsung Galaxy S7 Edge. Pilnai patenkintas kokybe, tinkama internetams, ir kas gerai – fotkės (bent jau didžioji dalis) georeferencijuotos, Flickr’io žemėlapyje iškart krenta į vietas. Aišku, skaitmeninis zoom’as, kaip paaiškėjo – total š*.
.
Einant į blyninę, pastebėjau gražų namą.
20160918_155542


Blyninė
20160918_163317


Meniu ir manifestas
20160918_160408
20160918_161457


Po apsilankymo blyninėje dar pavažiavome iki Kėdainių minareto, bo aš ten nebuvau buvęs. Nu savotiškai atrodo toks bokštas Lietuvoje 😉
20160918_164606 Stitch



Apžiūrėję minaretą, nutarėme važiuoti namo, bet „pro aplinkui“. Nu ir ką – patekome į Paberžę, garsią savo Tėvu Stanislovu. Įdomi vieta, nors ją šįkart apžiūrėjome labai prabėgomis, tačiau turime rimtų planų nuvažiuoti ilgesniam apvaikščiojimui. Ypač sužavėjo senų kapinių tvorelių panaudojimas tiek tvorai apie bažnyčią, tiek suoliukams.
Toliau kelios fotkės, pilnas albumas Flickr’yje
Paberžės bažnyčia
20160918_172433


Suoliukas
20160918_172400


Šventoriaus tvora
20160918_172940

21 Responses to “Apie Kėdainių blynus ir Paberžės tvoreles”

  1. Pričkus parašė:

    Paberžė fotkėje matau namą žaliu stogu. Anuo metu dirbau firmoje, kuri valcavo stogus iš poliesterio tame tarpe. Tad pasigirsiu – mano skaičiuotas…Tada buvo keista, kai Tėvo Stanislovo statybininkai tokią spalvą pasirinko. Dabar matau, nesipjauna su aplinka.

  2. Taškąs parašė:

    Tas GALAXYs septintukas ne tas, kur akumai sprogsta?

    Ar sapnuoju, bet toji vieta kažkaip su Česlavu Milošu susieta. Ir berods su Stolypin’u.

    • grumlinas parašė:

      Ne tas. Dega S7 Note, pas mane S7 Edge 😛

      • Taškąs parašė:

        tai puiku. Kračiausi išmanaus telefono, kurį man – auksiniam klientui 🙂 – bruka OMNITELis, bet būtent Kaune būdamas įsitikinau – LAIKAS.

        Man pagrindinis dalykas ;
        1. kad atstotų foto aparatą
        2. kad būtų dėkle atidaromame .
        Gaila, negamina jau niekas užverčiamų aparatų , ta prasme pakalbėjus/nufotkinus užvertei ir psio. Ir atvirkščiai – atvertei ir darai ką nori.

        • grumlinas parašė:

          Kaip fotiku patenkintas. Tai, kad ~95% vaizdų tikrai tiksliai georeferencijuoja – irgi puiku. O atverčiamas dėklas ~35EUR, tiesiog noriu pasižiūrėti kažką pigesnio ant liankų.

          • Taškąs parašė:

            “georeferencijuoja “ – was ist das? 🙁
            Bliamba, dėklas 35 x 3,45 = 121 Lt ?! Nuliūdinai.
            Negi ir čia – kainos sujewrėjo?

  3. Voldemaras parašė:

    Nuo sovietmečio nebuvau Paberžėje :(. Užkabinot, nuvažiuosim…

  4. VyneTu parašė:

    Nelabai suprantu, kam tą zoomą į telefonus kiša iš viso.

    • grumlinas parašė:

      Nu, o aš supratau, kad nx kiša 😉

      • scania parašė:

        Digizūmą deda kad galėtų parašyt papildomą eilutę kainą keldami. Nesvarbu, kad niekas nesinaudoja, svarbu, kad už tai sumoka.
        Telefonų pardavimuose viskas priklauso nuo reklamos, ne nuo vartotojo norų ar lūkesčių.

  5. Eimantas parašė:

    Minaretas Lietuvoj jokia egzotika, vienas man po langais kyšo jau n metų, ir dar vadinas ta įstaiga Vytauto Didžiojo vardu 😉