Feed on
Posts
Comments

Jau minėjau, kad vietoje planuotos kelionės į Trakų rajoną pasivažinėjome į Lenkiją. Na, bet kam lemta paskęsti – tas nepaklius po automobiliu, tad mūsų atidėta kelionė įvyko kitą dieną po liankų krašto aplankymo. Planas buvo paprastas – prasukti pro kelis pilkapynus Aukštadvario apylinkėse ir šiaip pasivažinėti/pasivaikšinėti aplinkiniais miškais.
Pirmas įdomus objektas, kurį noriu pristatyti: Lausgenių kaimo eglė. Važiuojant keliu, siejančiu Aukštadvario-Trakų ir Rūdiškių-Onuškio plentus (per Tolkiškes), informacinis stulpas yra šio kelio per Spindžio mišką kairėje prie nedidelio tragiškai duobėto miško keliuko. Važiuoti kokį 100 m, kairėje bus tokia kaip ir aikštelė, iš jos toliau matosi pati eglė, prie kurios yra informacinis stendas.
Toliau – pagrindiniai mūsų tikslai: Lausgenių ir Drabužninkų pilkapiai. Vėlgi, važiuojant nuo Aukštadvario-Trakų plento, Lausgėnų pilkapyno informacinė lenta stovi kelio kairėje, prie nedidelės aikštelės. Pati lenta tragiškai dezinformuoja apie pilkapių padėtį, nes pastatyta visiškai ne vietoje. Iš tikrųjų Lausgenių pilkapiai yra IKI šios lentos: I pilkapynas abipus kelio visai netoli Spindžiaus ežero, II pilkapynas kiek aukščiau kylant tuo pačiu keliu į kalną, bet dar neprivažiavus informacinės lentos. Aš gi, kažkaip nepastebėjau informacinio stulpo ir pasitikėdamas tuo, kad pilkapiai turi būti netoli lentos, sąžiningai apvaikščiojau 100 m atstumu visas lentos apylinkes ir nieko neradau. Numojome ranka, pradėjome leistis keliu nuo kalno link Spindžiaus ežero ir kelio dešinėje pamatėme informacinį stulpą (II pilkapynas). Pasivaikščiojau, pafotkinau. Savotiškas jausmas, suvokiant kad tos pušimis apaugusios kalvelės yra kažkieno kapai.
Link Drabužninkų pilkapyno yra rodyklė į keliuką dar prieš Spindžiaus ežerą. Pats keliukas pradžioje tragiškas (žiemą aš juo net nesiryžau važiuoti), bet paskui patampa labai gražiu miško keliu. Informacinis stulpas keliuko kairėje, informacinės lentos nėra. Pilkapyno teritorija didelė, galima pasivaikščioti, mąstant apie praeitį.
Tuo pačiu miško keliuku smagu pavažiuoti pirmyn link Stankos ežero. Pakeliui yra dar vienas įdomus objektas – Strėvos įgtiuva. Jos dugne – neva prasmegusios smuklės imitacija 😉
Na o paskui tiesiog pasiblaškėme po apylinkes ir pavažiavome iki tol nevažiuoti keliuku nuo Strėvos link Semeliškių. Labai gražios vietos, bet tuomet dar trūko žalumos – reiks pravažiutoi ir pafotkinti kiek vėliau.


2 Responses to “Pirmagegužinis pasivažinėjimas”

  1. Taškas parašė:

    Na, šaunuoliai fainuoliai esat 🙂