Feed on
Posts
Comments

Su brangiausiąja sumąstėme biškį prasinešti kad ir netoli Lietuvos sienos esančiomis, tačiau nevažinėtomis Lenkijos vietomis. Tą ir padarėme šeštadienį. Maršrutas gavosi maždaug toks: Kaunas-Suwalki (nu neina jų lengvai apvažiuoti)-Raczki-Šventvietė (must to see)-Jaski-Augustow (pasisukiojome po centrą, kadangi niekad nesmae ten buvę)-Nowinka-Ateny-Monkinie-Tobolowo-Giby-Kukle-Beržniki-Sejny-Gryszkance-Widugiery-Buda Zawidugierska-PL/LT siena prie Galadusio ežero-Lazdijai-Kalvarija-Marijampolė-Kaunas.
Bendri įspūdžiai – dar nėra gamtos grožio, nes nelabai žaliuoja. Reikia palaukti kelias savites. Lenkai masiškai vykdo laukų darbus, lietuviai irgi, bet ne atip masiškai. Ap-iūrėjome aibę potencialių lankytinų vietų, reiks pasiplanuoti maršrutą su įžymviečių aplankymu per minėtas vietas.
Vienas iš įdomių taškų – Gliniana Wioska Kukliuose. Kitas – buvusios TSRS-Lenkijos sienos zonos spygliuotos tvoros rekonstruota atkarpa ties Galadusio ežeru, kur aiškiai matosi, kaip TSRSas bijojo savo piliečius net prie socialistinės Lenlkijos sienos prileisti. Dar vienas – keturbėgis geležinkelis iš Kalvarijos į Lenkiją. Na ir šaip krūba įdomybių kaip kad bunkeris Raczki ar Molotov linijos bunkeriai Lietuvoje, piliakalniai ir šiaip gražios vietos..


4 Responses to “Pavasarinė Lenkija (pilnai)”

  1. Taškas parašė:

    Keturbėgis geležinkelis, co za sztuka?
    Mūsų – rusiško plotis tarp bėgių šviesoj 1520 mm, europinis 1435 mm, skirtumas 85 mm. Fotkėj gi tarp dviejų gretimų bėgių daug daugiau – apie sprindį, t.y. apie 200 mm.
    Be to – kodėl 4 bėgiai, užtektų 3. 🙂

    • grumlinas parašė:

      Nzn, čia jau toks inžinerinis stebuklas

      • Voldemaras parašė:

        Gal per vidurį koks siaurukas ?

        • Taškas parašė:

          dakumekal ir radau patvirtinimą! Tai –
          Sudvejinta 1520 ir 1435 mm pločio vėžė „Rail Baltica“ geležinkelio atkarpoje Mockava–Šeštokai.

          Du bėgiai – rusiški, du europietiški, pvz. I ir III, II ir IV.