Feed on
Posts
Comments

Iš trinamų juodraščių:
Nemaža dalis tų, kurie susimąsto apie gyvenimo paslaptį, kažkodėl yra tikri, kad gyvenimas – tai nuolatinis iššūkių įveikimas. Tuo tarpu jis yra tiesiog kasdieninė tikrovė, kurią galima ir reikia patirti.

19 Responses to “Apie gyvenimo paslaptį”

  1. Pričkus parašė:

    …kurios neišvengsi…

    • grumlinas parašė:

      Kai gyvenimas spiria šiknon, reikia tik džiaugtis – nes kai nepataiko, gauni į kewšus 🙁

      • Taškas parašė:

        „Kiekvienas spyris į užpakalį yra geras postūmis į priekį.“ – Zuokas.

  2. scania parašė:

    Gausi ko nori. Norėsi iššūkių, bus. Norėsi patirties – mielai prašom. Gyvenimas atsiliepia į žmogaus norus. Bet tik tikrus, giluminius. Kurių patys mes nesuprantam 😀

    • grumlinas parašė:

      Kurių mkes patys nesuprantame. Dažniausiai 🙁

      • scania parašė:

        Įdomu, kad kai žiūrim į nepažįstamus, tai neretai matosi, ko jisai siekia „iš tikro“. O su pažįstamais ir artimaisiais (ypač), to nesimato. O jau į save tai žvilgtelėt ir iš viso beveik be valčių 😀
        Kažkoks nuostabus užtemdymo mechanizmas. Artimuosius visad matom geresniais, nuo to jie gerėja. Nuostabu 🙂

  3. Taškas parašė:

    Pardon, nors čia irgi apie gyvenimo paslaptis. Įkeliu todėl, kad lietuviškos nebskaitai spaudos, o per M-1+ vargu ar pasakys, tai – kad neatsiliktum nuo būsimų aršių, gal aršiausių ginčų masmedia LT:
    http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/kodel-lietuviai-bijo-pripazinti-kad-buvo-zydsaudziai.htm

    • grumlinas parašė:

      Lietuviai nebuvo žydšaudžiai, žydšaudžiai buvo lietuvių tautos išgamos. Todėl lietuviai kaip tauta ir nemato reikalo prisiimti nebūtas kaltes. Aišku, tai nesumažina mūsų prievolės pirštu parodyti žydšaudžius ir juos teisti.
      Pagrindinė tokio nenoro išsivalyti nuo žydšaudžių priežastis – žydus mūsų masinė sąmonė linkusi identifikuoti su komunistais, padėjusius Visarionyčiui okupuoti Lietuvą, ir NKVDistais, naikinusiais lietuvius tiek prieš karą, tiek po karo. T.y., masinėje sąmonėje žydų žudymas tampa tarsi ideologiškai pateisintas. Nors iš tikrųjų daugumai tų kaimiečių pasąmonėje glūdinti priežastis buvo žydas-prekybininkas-brangininkas, o miestiečių – žydas-konkurentas, remiamas žydų bendruomenės. Plius buitinis antisemitizmas, paveldėtas dar iš carinės Rusijos, kuris išliko ir TSRSe, ir tebelieka Lietuvoje.

      • Taškas parašė:

        „žydšaudžiai buvo lietuvių tautos išgamos“ – būtent už juos gi knesete ir atsiprašė AMB, tuo metu teisėtas teisėtai išrinktas LR prezidentas. O koks šaršalas kilo.
        Įdomu, ar vaikystėje tau teko naudotis vaikiška skaičiuote – lipo žydas kopėčiom?

        • grumlinas parašė:

          Yep, AMB užsidėjo kipą ir atsiprašė, taip kad formaliai mes kaip ir OK. Obetačiau žydšaudžių klausimas žydų nuomone iki šiol neišspręstas.
          Skaičiuote teko naudotis, ir baisias istorijas apie žydus, kepančius macus su krikšionių vaikų krauju, girdėjau. Buitinis antisemitizmas, rašiau gi.

          • Taškas parašė:

            taigi, taigi, kaipgis- taip ir nesupratau, ar būsi tas penktas iš mano pažįstamų, kuris mano, kad AMB padarė tai teisingai?
            Nes DAUGUMA pūtojasi net – neturėjo teisės, komuniaga tasai etc.
            O patys gi velniškai juokingą anekdotą sukūrė ir paleido Atgimimo metais, nu, tą apie voverę.

            • grumlinas parašė:

              Teisės atsiprašinėti mano vardu AMB neturėjo (mano familijoje žydšaudžių nebuvo), bet kadangi padarė – tai padarė, po laiko nėr ko straksėti. Taip kad aš tai priimu kaip įvykusį faktą ir priatriu, bo galų gale mums iš to profitas gaunasi 😉
              Ta Vanagaitė, katra knygeles rašinėja, sužaidė į vienus vartus, nes vistik nepasakė aiškiai, KODĖL lietuviai nuo buitinio antisemitizmo per metus (1940 birželis – 1941 birželis) perėjo prie kaimynų žudymo. Žydų dalyvavimas stalinizmo nusikaltimuose 1940-41 m. nepateisina jų išžudymo (ir lietuviai tuose nusikaltimuose aktyviai dalyvavo), tačiau būtent tai IMHO ir tapo katalizatoriumi, pavertusiu dalį lietuvių išgamomis. Skausminga tema tie metai, jie sulaužė mūsų tautą.

              • Taškas parašė:

                koks sutapimas – ir mano familijoj tokių nebuvo ! Keistas sutapimas, subinės visi, amžinieji teisuoliai… nors IR net gudresni už mus sako : https://www.facebook.com/Blogas-Zeppelinus-206042722759333/

                Vienžo- – =Putleris, vatnikai, propOganda, AMB – kaka lialia. TATA – caca lialia etc

                • grumlinas parašė:

                  Putleris, vatnikai, propagandonai, AMB – kaka, yep.
                  AMB kaka todėl, kad nichuja niekam nereikalingus budžeto rijikus Vladovų rūmus paleido ir pirtyje beveik prašiko LT-LV sieną jūroje.
                  Tata – bew didesnių pretenzijų, suvedus jo veiklos balansą.
                  Caca lialia ant Lietuvos nematau

                  • Taškas parašė:

                    🙂 🙂 = LT = 🙁 🙁 🙁 X n

                    • grumlinas parašė:

                      Nu nėra ant Lietuvos tokio politiko, kad būtų aukščiau mano keliamo vidurkio. Ypač dabar, kai net politikų nebeliko, vien politikieriai

                    • Taškas parašė:

                      o VISAM margan?

                    • grumlinas parašė:

                      Kažkada buvo Merkel, kai ji dykaduonius graikus į vietą statė, bet po jos dabartinės Europos užkrėtimo imigrantinėmis utėlėmis politikos ji netoli Putlerio pagal mano asmeninį reitingą

                    • Taškas parašė:

                      JEDG. pasliednas.