Feed on
Posts
Comments

Mano geresnioji pusė perskaitė informaciją, kad Birštone atidaryta „Birutės vila“ – mineralinio vandens garinimo paviljonas. Kadangi abudu kosėjome (buvo poreikis pakvėpuoti mineralinio vandens garais) ir šiaip norėjosi pamatyti, kas gi tai, tad užpraėjusį sekmadienį nuvažiavome. Perspėjimas ieškantiems – tai ne mineralinio vandens garinimo bokštas (tas iš medžio šakų), esantis centriniame parke prie „Eglės“ sanatorijos, ans dirba tik vasarą. Paviljonas yra prie „Tulpės“ baseino, šalia Kurhauzo. Pastatas naujas, minimalistinio stiliaus. Paslauga nemokama. Įėjus holas su tualetais, bo čiurlenantis vanduo veikia kaip diuretikas 😉 . Pati salė tai pailgas baseinas, jame stovi keli vandens fontanėliai, vanduo pašviečiamas kintančių spalvų povandeninėmis lempomis. Viena siena bėga vanduo. Aplinkui šezlongai, pakabos viršutiniams drabužiams. Žiūrėjau į šezlongus biškį skeptiškai – kažkokas lenktas metalinis vambzdis su plastikine gulykla, bet puikiai atlaikė. Planavome pagulėti kokį pusvalandį, atbuvome dvi valandas. Kvėpavimo takai prasivalė.
Pasigarinę, nutarėme užvalgyti Kurhauze. Pparašėme trintų burokėlių sriubos (4 EUR) ir sragioų (11 EUR) – guliat’ tak guliat’! Sriuba iš pradžių nustebino – atnešė tuščią lėkštę, dugne kažkokie makaliukai, bet iš sriubinės užpylė skystąją dalį. Sriuba nuostabi, rekomenduoju. Nu ir sraigės buvp puikios. Vienžo, pabalaivojome.
O atgal grįžtant buvo nuostabuis saulėlydis, trukęs gal kokias 10 minučių. Bet kadrą pagavau 🙂
Vienžo, išvyka buvo nuostabi.

6 Responses to “Birštono mineralinio vandens garinimo paviljonas”

  1. Voldemaras parašė:

    Šernėjat ir dar aplinkinius erzinat…

  2. scania parašė:

    Nu „saulės elektra“ – tobulutis pavadinimas. Tobulučiausias. Įdomu tik, ar tais laideliais užmaitina saulėlydį, ar iš tos pašvaistės siurbia energiją? 😉