Feed on
Posts
Comments

Kalbant apie tai, kas įvyko, būtina atminti kelis ypač paprastus dalykus:
1. Teroristas vykdo savo akcijas kažkieno (pavadinkime tą „kažką“ Šeimininku) užsakymu. Jei žmogas, užsilipęs ant, stogo, nei iš šio, nei iš to pradeda pleškinti atsitiktinius praeivius – tai ne teroras, tai psichopatija. Teroras turi lozungą, vardan kurio jis vykdomas. Ir tas lozungas toli gražu neatitinka tų realių tikslų, vardan kurių vykdomas teroro aktas. Tikruosius tikslus težino tik Šeimininkas.
2. Šeimininkui teroristai tėra tik neturinti jokios vertės „patrankų mėsa“, kuri nesunkiai pakeičiama kita. Ir dar geriau, jei ta mėsa žūsta, atkirsdama pėdaskus.
3. Terorizmas yra veikla, kurios pagrindinis tikslas – pakeisti geopolitinę padėtį tam tikrame regione.

Tad pirminis šitų teroro aktų užsakovas man asmeniškai aiškus.

Dabar gi apie pačius teroro aktus, neminint Šeimininko:
1. Jie praskambėjo taip, kad nusmuktkelnė Europa susigūžė nuo baimės;
2. Olandas turėtų prarasti reitingus, Le Pen juos padidinti;
3. Tolumoje tebešmėžuoja „Mistraliai“: jei A-321 žūties atveju tai buvo signalas Egiptui, kad nereikėjo jų perpirkti, tai Paryžiaus atveju tai tiesioginis priminimas, kad „ничто не забыто“;
4. Antras tolimas šešėlis: „Gazpromas“ neužmiršta savo skriaudėjų;
5. Trečias tolimas šešėlis: prancūzai paskutiniu metu suaktyvino savo veiklą Sirijoje prieš ISIS;
5. Na ir galų gale Francistaną lengva padegti, pabandžius sugriežtinti elgesį su musulmonais. O padegtas Francistanas gali užkurti ir visą Europą, kurią galima išgelbėti.

P.S. Kodėl neminint Šeimininko? Gal todėęl, kad dar nespėjus baigti degti žvakutėms žudynių vietose, vienas iš Chujlo subinlaižių, kažkada dirbęs Francistano prezidentu ir tuomet išdavęs Rosijanijos užpultą Gruziją, Nikolia Sarkozovas jau pasiūlė tuoj pat jungtis prie Rosijanijos koalicijos prieš ISIS. IMHO gavosi falšstartas, akivaizdžiai parodantis, kas iš šitos kruvinos mėsmalės tikisi gauti didžiausią profitą.

30 Responses to “Apie teroro aktus Paryžiuje”

  1. Pričkus parašė:

    Giliai kapstai.

  2. Taškas parašė:

    6. Būtent iš Šeimininko šalies veik prieš šimtą metų po teorinės komunizmo šmėklos buvo paleista praktinė revoliucijų ugnis etc
    7. Būtent Šeimininko šalyje yra virš 20 mln. musulmonų, tad, kad teroristų neįsileisti į savo šalį, reikia juos žudyti svetimose – nesiskaitant su jokiomis priemonėmis ( мочить в сортире)
    8. etc

    Briedas tai vienok!

    • grumlinas parašė:

      Sakai briedas? Kaip dabar paaiškėjo, 1970ųjų palestiniečių teroras buvo inspiruotas KGB, o tuoemt tai atrodė pačių palestiniečių iniciatyva.

      • Taškas parašė:

        8. Būdamas dar majoru susuko galvą Bušui, kai ans 1991 m. vijo Huseino kariauną, o likus iki Bagdado 200 km. sustojo ir leido jam atsikvėpti.
        9. Po poros desėtkų metų paleido antį apie Huseino atomines bombas, apkvailino visas Vakarų žvalgybas ir įvėlė USA į antrą, lygiagretų su Afganu, karą- nelaimimą, nes prieš partizanus galima sakyti teko, tenka ir dar ilgai teks kovoti.
        10. Žinodamas kuom tai baigsis, pakišo Obamai mintis apie demokratinius pavasarius ne tik pas Kadafį.
        11. Paskatino Maidaną, vien tam, kad atsiėmus Krymą, po kokių dešimties matų neliktų ir Ukrainos.
        12. Gavęs geras pamokas Gruzijoje pertvarkė savo kariauną, atstatė net jos prestižą Rusijoj- ten jau konkursai į kariuomenę, nes riebu skurde.
        13. Visa tai darė patyliukais – iki Miuncheno, o po to jau kelis metus – specialiai erzindamas Obamą, ko pasėkoje – jau trečius metus FORBIES jį pripažįsta įtakingiausiu pasaulio (niekadėju)
        Ir bent kiek pamąstančiui akivazdu – co to nie to su ta USA, juk iš tikro po IIPK ji laimėjo tik vieną karą- šaltąjį, sugriovė TSRS. Bet – po tikro Prezidento Reigano (sutinku, praktiškai Jo komandos) – nei Prezidentų, nei Pergalių.
        Fermeriai, oraliniai liūtai, kenijietis – ne tik leido naftos kainomis Rusijai sustiprėti, bet net akis drąskyti, ir jau VEIKSMAIS.

        Kartagina – Obamą teisti maža.

        • grumlinas parašė:

          Kažkaip paskutiniu metu neatrodo, kad botoksinei žiurkei labai jau sektųsi – pasižėk, kaip jis atrodė G20 susitikime. Nereikia priešo nuvertinti, tačiau nereikia ir pervertinti. Tai, kad išviešinta info apie jo dukras, rodo, kad galimai einama į finišo tiesiąją. Nežiūrint A321 ir Paryžiaus.

        • Gunas parašė:

          Aptarimas truputį pradeda priminti zicpirmininko Funto pikiniu liemeniu kluba iš Aukso veršio: „Brian’as – tai galva, aš jam piršto į burna nekiščiau“ 🙂

  3. Pričkus parašė:

    Dirstelėk, tavo bendramintis: http://www.technosotnya.com/2015/11/15-g20.html

  4. VyneTu parašė:

    Iranas, Egiptas, Libija, Sirija, Irakas ir t.t. – gi senos Rusijos žvalgybos ir kontržvalgybos įtakos zonos su senais ryšiais ir Rytų patirtimi, kuri labai praverčia žaidžiant geopolitinius žaidimus, kaip matome, ne tik šiame regione.

    • grumlinas parašė:

      Ką mes ir pamatėme Paryžiuje. O prieš tai – staiga iš niekur kilę „pabėgėlių“ srautai. Paskui – A321. Kas toliau?

  5. Margos paraštės parašė:

    Kokios siaubingos teorijos. Norėčiau tikėti, kad tai netiesa. Ir būtent tikėjimas tik lieka, kai objektyvi tikrovė nėra prieinama. Jau nekalbant apie tai, kiek mažai visuomenė domisi ir bando suprasti dalykus (iš čia kyla religijos, terorizmo ir pabėgėlių virimas viename katile ir maišymas nesugebant atskirti, jau nekalbu apie tai, kad retas kuris gatvėje užkalbintas sugebėtų paaiškinti, kuo skiriasi ISIS nuo ISIL, arba atsakyti į klausimą, kas yra džihadas, nors apie džihadistus savo nuomonę turėtų iš kelių žinių reportažų, kuriuos žiūrėjo vakare užsikąsdamas šlapianke). Kiek daug dar dalykų yra, kurių nesužinosime net ir giliausiai domėdamiesi.
    Išgamų tikslas – suskaldyti. Trokštu, kad taip nenutiktų ir šiuo klausimu būtume vieningi net su savo priešais arba, švelniau tariant, nedraugais.

  6. scania parašė:

    putlerio ginklas – vakarų biurokratai-parsidavėliai. Ką korumpuoti daro valstybei – matome ant delno. Kol vakarų tauta nesupras, kur priešas, tol putleris laimės kai kuriuos mūšius.
    ***
    Visa viltis į tai, kad putlerio nupirkti korupcininkai naudojami demaskuojasi, ir putleriui vis daugiau jų reikia, ir jie vis brangesni. Ir mažiau efektyvūs.
    ***
    Na ir verslas, dėl pinigų pardavęs dūšelę, irgi putlerio įrankis. Irgi pamenam, kaip mūsų verslautojai (ar verslinėtojai?) pūtė putlerio dūdą. Tokių pat yra visur.
    ***
    Ir islamistai, sugrojo putlerio milodiją, ir gaus realias raketas sau ant galvos. Ne ant putlerio galvos – o ant savo. Gal, kai liks be galvų, ims pagalvoti?

    • grumlinas parašė:

      +bėda ta, kad ir tarp mūsų yra tiek aktyvių, tiek latentinių vatnikų, kurie teršia visuomenės sąmonę. Nu bet nieko nepadarysi – visokių yrA, visokių reikia. Kai kada netgi suvokti, kaip mes toli nuėjome nuo savo praeities.

      • scania parašė:

        Ugum. Tiksliai. Dabar turi vokiečiai prancūzai eiti. Anglai ispanai. Net graikai. Ar bent jau suprasti, kad kol jie stovi, juos žudo. Per politikus ir per automatų vamzdžius.

  7. Margos paraštės parašė:

    Idealiu atveju, vienintelis mūsų priešas dabar turi būti terorizmas. Turime veikti kartu su visais nedraugais, nekurti sąmokslo teorijų, nesiskaidyti, ir gerti iš vieno upelio, kaip „Mauglyje“ sausros metu nutiko.
    Deja, idealių atvejų nebūna. Kita taikos pusė yra karas, kuris egzistuos tol, kol gyvuos žmonija. Karas ir taika, juoda ir balta priklauso vienas nuo kito ir yra tik skirtingos vieno reiškinio pusės. Aš labai norėčiau, kad pasaulis būtų kaip toje Lennon dainoje, toks teletabiškai tyras, pilnas gėlyčių ir hipių. Taip irgi nebus. Deja :/

  8. Taškas parašė:

    Galų gale tam niekadėjui Putinui dašuto ir jis pradėjo bombarduoti ISIS naftos perdirbimo gamyklas,o „laisvos medžioklės režime“ – benzovežius. Giriasi, aišku, sakydami, jog subombino virš 500 benzovežių, varančių Turkijon.

    Na, dabar klausimas – kaip reaguos į tai Obama, jo chebra gi ten skariado ir bombina jau ne pirmi metai. Ir nelietė naftos.

    • grumlinas parašė:

      Kodėl tik 500 benzovežių, o ne kokius 5000? Žymiai įspūdingiau skamba, ania? 😉
      Vakarėnai jau aiškino, kodėl jie nesivaiko benzovežių – 1. per brangi pramoga varyti lėktuvą dėl benzovežio; 2. benzovežiai, kaip taisyklė, važiuoja įsimaišę į civilių kolonas, būtų perdaug aukų. Tad jei ten ir buyo kokie 5 benzovežiai, tai likę 495 civilių awto nuėjo pas Alachą

      • Taškas parašė:

        Gal brangi, bet efektyvi. Efektinga priedo.
        Jei 500 tai daug. Net jei būtų 50, būtų signalas. Dabar Vakarai apkaltins, ir Tamsta vturavosi, kad žuvo nekalti vairuotojai, civiliai etc.

        Nu, niekaip Obamos gerbėjams nedašunta – taigi Ruzveltas, Čerčilis tikrai nespinduliavo meile Stalinui, bet suprato – Hitleris dar baisiau. Ir susivienijo, anot sero Vinstono – nors su Liuciferiu, jeigu ans prieš Hitlerį.

        • grumlinas parašė:

          Nepainiok Aloyzičiaus su ISIS. Jei ISIS keltų realią grėsmę – Vakarų tankai šiandien traiškytų tuos babuinus

          • Taškas parašė:

            Sapnuoji ar ką?! Terror = baimė. Dviejos futbolo varžybos, du lėktuvai Amerikoj, negi nematei panikos Paryžiaus gatvėj prie aukų pagerbimui uždegtų žvakučių…
            Ir tai tik pradžia. Tik pati pati pradžia. ISIS fanatikų tikrai turi daug, o ir mokosi iš klaidų. Na, kuriem velniam reikėjo prancūzams girtis, kad pagal GPS atsekė?

            Apsišiko(m) Vakarai visiškai su savo tolerastijomis.

            • grumlinas parašė:

              Dar kartą kartoju – nepainiok ISIS sugebėjimų terore su jų sugebėjimais mūšyje. Kol jie kariavo su nusmuktkelen Irako armija – pyzdino per visus galus, kai susidūrė su bent kie geriau organizuotais kurdais – puolimas užstrigo. Painioji minkštą su šiltu. Tiesiog Vakarai psichologioškai dar nepribrendę sausumos operacijai, o šitie teroro aktai gali išjudinti tą psichologiją – „dafai supyzdinam ISIS ten toli, o ne čia!“ taip kad stebėk įvykius – tiek rosijanai, tiek Vakarai jei kalba apie specpajėgų antžemines opercijas