Feed on
Posts
Comments

Skaitinėju apie A321 žūtį virš Egipto. Įdomios tos versijos buvo pradžioje, netgi juokingos, ypač rosijaniškos, nes matėsi bandymai nusukti į šoną nuo tikrosios priežasties – sprogimo ore. Paskutiniu metu vistik ta priežastis aiški, nes sprendžiant iš griežtos britų ir vėliau paniškos rosijanų reakcijos evakuoti visus savo turistus iš Egipto – tikrai ne techninės problemos. Labiausiai žvengiau iš versijos, kad aerobusą numušė nei tai žydų, nei tai amerikonų lėktuvas. Anyway, galima kai ką sau susidėlioti.

Primo: teroro aktą prispažino padariusi Islamo valstybė aka ISIS. Kad būtų įdomiau, iš pradžių pareiškė, kad numušė raketa, net tipo video buvo, paskui, kai paaiškėjo, kad tos raketėlės net pusės aerobuso aukščio nepasiekia – pareiškė, kad įdėjo bombą į bagažą. Mjooo, neišstudijavo materialinės dalies tie, kad bando svetimą teroro aktą sau prisipaišyti.
Secundo: Labiausiai nukentėjo Rosijanija ir Egiptas. Teisingiau, realiausiai nukentėjo Egiptas, nes taip sunkiai po livoriucijų atsigaunančiam turizmo bizniui dabar piesiec keliems metams, kaip kad buvo po turistų iššaudymo Hatšepsut šventykloje. Rosijanijai irgi smūgis, tačiau kadangi Putleris žmonių gyvybių niekad neskaičiuoja, tai čia tik baisi tragedija žmonėms. RIP.
Tertio: Einame prie įtariamųjų rato siaurinimo. Šiaip dabar turbūt beveik visos pasaulio slaptosios tarnybos šoko būsenoje – paskubom prispažinusi kalta ISIS neturėjo realaus motyvo tą padaryti, nes rosijanai dubasino ne jos karius, o jų priešininkus iš nuosaikiosios opozicijos, o keli netyčia subombinti tvartai su prie jų pririštais išakais ne priežastis veltis į tokią avantiūrą, kai ant galvos gausi viso pasaulio spectarnybas. Egipto „Broliai musulmonai“. Nu ką, tai jie ištvatyjo kažkada turistus Hatšepsut šventykloje. Bet turint omenyje Egipto spectarnybų dėmesį jiems ir infiltruotus agentus į jų struktūrą – abejoju, nes kažkaip neteko girdėti apie teroro aktus Egipte paskutiniu metu. Sinajuje buyvo susirėmimų, bet tai kariniai susirėmimai, o ne teroro aktai. O čia BUM! Visokie Sinajaus beduinai užsiima kontrabanda, o ne teroru, taip kad irgi atkrenta. Egipto Al-Kaida, berods, prisiekė ISIS, tai irgi po kontrole. Aišku, lieka kažkokios „Brolių musulmonų“ ar Al-Kaidos kuopelės saviveikla, tačiau čia ne džipą su Egipto policininkais užpulti, reikalingas rimtas paruošiamasis darbas.
Quarto: Vakarai arba Rytai. Rytai arba Vakarai. Vakarų spectarnybos. Mhmmm, iki šiol jie tokių aktų nėra vykdę, ir netgi nėra pakusiję kokių babuinų tą daryti. Apginkluoti+apmokyti kariauti kokius modžachedus – OK. Tą jie tikrai daro, ir net nelabai sugeba tą paslėpti – afganistanai ir libijos tą parodė. O čia kažkaip būtų tipo pirmas blynas. Aišku, kokia iš to Vakarams nauda, ypač jei reikalas išlįs dienos švieson? Rosijanija ir taip jau įvelta į karą Sirijoje, tuoj-tuoj prasidės sausumos operacija (rosijanų kariai ir technika jau užfiksuoti toli nuo bazių), Afganistanas 2.0 kaip ir šviečiasi. Nors. Kremlius iš esmės nei nori tą ISIS sunaikinti, nei tą Asadą visiškai išgelbėti. Putleriui šita avantiūra buvo reikalinga daugiau parodyti, kad jis nėra politiškai izoliuotas pasaulyje ir kad jis gali išspręsti problemas, prie kurių Vakarai kapstosi jau metus. Asadas liktų valdžioje, nuosaikioji opozicija su juo susitartų dėl valdžios pasidalinimo, ISIS lai apsiramina dabarinėje teritorijoje, Putleris-taikdarys ant balto žirgo gauna Nobeliaus taikos premiją. Bet, nors ir darė kaip geriau, vistiek gavosi kaip visada. T.y. šūdinai.
Quinto: Taigi, kas kaltas ir kam tas naudinga? Ruskojezyčni apžvalgininkai generuoja du galimus kaltininkus: Katarą ir Sauditus. Yep, juos. Kodėl Kataras? Jo atveju Rosijanija yra tiesiog pirmas pasitaikęs objektas, nes pagrindinis taikinys – Egiptas. Kodėl? Kataras buvo pagrindinis visų livoriucijų finansuotojas ir įkvėpėjas, ir didžiausias prizas turėjo būti islamistų valdomas Egiptas. O čia še tau – Sisi islamistus pavarė nx. Tai dabar Kataro tikslas yra suvaryti Egiptą ekonomiškai, kad vėl kiltų islamistinė livoriucija 2.0. Nu aišku, ir Rosijanijai reikia atseikėti už tai, kad ji tvatyja nuosaikiuosius islamistus Sirijoje. Taigi, Kataras kaip ir turi motyvą. Kodėl Sauditai? Šiuo atveju jų tikslas akivaizdus – perorientuoti Rosijanijos intrevenciją Sirijoje nuo nuosaikiųjų islamistų, kuriuos jie irgi palaiko, link tikro ISIS naikinimo. Tik va su Sauditais Egipto variantas neišeina – Sauditai yra pagrindiniai Egipto kredituotojai, netgi Egipto iį Prancūzjos perperkamus ex-rusiškus „Mistralius“ žadėjo apmokėti. O čia Egiptas krenta į tokią ekonominę duobę, kad net Sauditams gali prireikti kiaulę-taupyklę, tfu, išaką-taupyklę papurtyti.
Sixto: Kažkada rašiau, kad man iš šito viso reikalo kyšo FSB ausys. Žynoce, jos tebekyšo, nežiūrint informacijos srauto. Tiesiog kyla įtarimas, kad kažkas kažko nesuprato, arba vienas Kremliaus bokštas pakilo prieš kitą. Modeliuojame: 1) sprogdiname lėktuvą; 2) be abejo, suvokiame kad Egiptui piesiec keliems metams; 3) ir kad Rosijanijos įmyžui piesiec irgi; 4) tačiau pradeda pareiti profitai: 5) pasaulis sukrėstas beigi užjaučia Rosijaniją; 6) ir galimai MH17 byla nukišama į stalčių; 7) o jeigu atsiranda netiesioginiai, po to ir tiesioginiai „įkalčiai“, kad prie to prisidėjo Sauditai, prasideda balius; 8) nes Sauditai ne tik kad nukalė žemyn naftos kainas, bet jau ir įsiveržė į Europą, kur viešpatavo „Rosneft“; 9) o be to, Sauditai yra pagrindiniai nuosaikiosios Sirijos opozicijos rėmėjai. Taigi, много-ходов-очка. Plius galima per savo ištikimus padlaižius paleisti propagandą, kad tai buvo daroma, siekinat Rosijaniją giliau įvelti į konfliktą Sirijoje. Ir čia atsiveria galimybė pasiplauti iš Sirijos, jei ką.
Neaišku, ar čia Putleris prie to tiesiogiai prisidėjęs, gal tiesiog davė nurodymą kaip nors pagerinti padėtį, o pavaldiniai pasielgė, kaip kad mažindami problemas dėl Krymo – pradėjo agresiją Donbase.
O sprogdinti savus FSB moka ir negaili, ką parodė namųu sprogdinimai Maskvoje, kai reikėjo Putlerio reitingą prieš rinkiumus pakelti, žmonių jiems negaila, ką puikiai parodė „Nord-Ost“, taip kad operacija – klasikinė rosijaniška operacija. Kaip kad tie, kas domisi istorija, žino, ką reiškia Alfred Naujocks ir Gleiwitz incidentas 😉


Įdomios teorijos, ania?
Tačiau vienas dalykas yra realus. Britai ir rosijanai (kurių piliečiai sudaro pagrindinę masę atosotgaujančių Egipte) liepė pargąžinti turistus namo. Ne tai, kad karštligiška evakuacija, tačiau pargrąžintri ir nebeleisti ten vykti. Tipo kol nebus užtikrintas saugumas. Turfiu kiek kitokį įtarimą – britai ir rosijanai kažką žino, nes kažkas kažką ten ruošiasi rimtai daryti, o tada ne laikas bus savus evakuoti. Nežinau – gali būti, kad kapitalinis Sinajaus išvalymas nuo babuinų ir islamistų, gali būti, kad rosijanai paskelbs teroro organizatoriumi Sauditus ir surengs nedidelį prevencinį jų pabombordavimą, kad naftos kainos kilstelėtų, o Sauditai iš Europos dingtų. Nežinau, spėlioju. Bet kad ten kažkas smirdi – faktas.

11 Responses to “Pamąstymai apie A321 žūtį”

  1. Jonnanson parašė:

    Rosijanų forumuose dalinamasi idėjomis kaip dabar patekti Egiptan. Reikia skristi per Vakarus į Kairą, o iš ten jau vietiniu skrydžiu.
    Privalumai: dabar ten pigu ir saugu. Saugu nes nesinaudojama rusiškais skrydžiais, o vakarietiškų ir egiptietiškų vova nedrįs sprogdinti.

  2. Taškas parašė:

    Taigi, viskas daug paprasčiau – nu, nevažiavo rusai savo noru Kryman atostogaut, tai Putinas ir patvarkė.

    • grumlinas parašė:

      …yep, ir bus poriadkas ant Rosijanijos 😉

      • Taškas parašė:

        Žirinovskis pernai šakojosi ir kvietė visus ten važiuot atostogaut, bet šįmet užmiršo. Ir nieks anam nedrįso priminti jo pažadų.
        O jis dėl karikatūrų apie A321 tokį dalyką pasakė – atseit Paryžiuje pastatė spektaklį, kuriame labai šaipėsi iš rusų, tai caras Nikolajus pagrasino, jog atsiųs 200000 žiūrovų.

        • grumlinas parašė:

          XIXa. tada buvo, vienok. Šiandien Putlerį turi nervinti kitokios naujienos, tipo: http://www.interfax.ru/business/478477

          • Taškas parašė:

            Na, Rasieja bagota dar. Ir jos iš tikro gal „aršinom neizmierit“.
            Per rusų TV gana aršioje laidoje vienas politologas siūlė ilsėtis ir tiems 3 mln. rusų tik Kryme.
            Izraelio atstovas nupasakojo kaip jie saugo skrydžius – net maistą tik savo vežasi pvz. Maskvon ar Niujorkan. Aborigenų praktiškai net neprileidžia prie savų lėktuvų. Net Obamos tėvynainių.

  3. Ele parašė:

    Čia naujausia naujiena: http://www.data24.co.il/?p=19234