Feed on
Posts
Comments

Lietuva rudeniop

Kadangi mano geresnioji pusė išsiatostogino į šiltus turkų kraštus, tai mudu su Čipsu dabar gyvename grynai vyrišką gyvenimą, t.y. valgyt, internetint/žaist ir miegot 😉 Sumąsčiau vakar, kad noriu Išlaužo žuvies, tai pavažiavau. Yep, pasirinkimas puikus, prisipirkau rūktos ir keptos. O paskui nutariau, kad jau tokis gražus oras, prasukt ratuką, kažką pažėti/pafotkinti. Pasižiūrėjau į atlasą – keli piliakalniai apylinkėse, tai nuvažiavau link Pačiudiškio piliakalnio. Pakeliui pafotkinau gražių vaizdelių.
IMGP4288A Stitch


Kažkaip jau buvau pripratęs, kad daug kur piliakalniai pažymėti rudomis nuorodomis, tai biškį nustebau, kad jokio ženklo prie Pačiudiškio piliakalnio nėra. Šiaip tai pastebėjau chakteringą kalvą, apžėlusią medžiais, bet va kaip prie jos privažiuoti arčiau? Atlasas rodė kažkokius tipo kelius, kurių vietovėje nelabai radau, tad apsukau kelių km ratuką, kol kažkokiais vienavėžiais kaimo šunkeliais vsitik privažiavau, gerokai nustebindamas ten besiganusias karves. Nujooo, jokių nuorodų, ženklų, rodyklių… Apėjau, apifotkinau, užslipau. Apžėlęs medžiais, apleistas, net paveldo stulpelio nėra. Viename šlaite iškasta tokia duobė – nei tai lobių ieškota, nei tai bunkeris kažkoks buvęs.
IMGP4326 Prienlaukys


Sekantis planuose buvo Klebiškio piliakalnis. Pakeliui irgi dar pafotkinau rudeninės gamtos, juolab, kad diena tikrai nusisekė.
IMGP4329A Stitch


Klebiškio piliakalnį surasti irgi nebuvo lengva – atlasas vėlgi nelabai aiškiai rodė privažiavimą, tad teko pasivažinėti, kol pataikiau į reikiamą kelią, nes irgi jokių rodyklių ni-ni. Fotkėje jis atrodo sčyras ir nekaltas, o va su juo tai įkliuvau: laiptukų nėra, status kaip Lietuvos kelias į laimę. Į viršų užsiropščiau, o av atgal buvo oj-oj-oj – žemė šlapia, visa padengta šlapiais lapais. Čiuoži kaip ledu 🙁 Atsargiai-atsargiai, saugodamas operuotą koją, šiaip taip nsuileidau ir pasižadėjau, kad daugiau į tokias avantiūras nesileisiu.
IMGP4386 Klebiskis


Važinėjant mane juokina daugybė Lietuvoje atsiradusių naujų „gatvių“. Aš suprantu, kad adresų registrams reikia pririšimo prie gatvių, bet vistiek juokinga. Kai matai miško keliukus, išdidžiai įvardintus „gatvėmis“ 😀 Lenkai šią problemą išsprendė kiek paparasčiau – visiškiems kaimams nereikia jokių gatvių tiesiog yra kaimo pavadinimas ir iš eilės suumeruoti namai. Na bet mes ne lenkai gi.
IMGP4397


P.S.
Pradėjau pamažu naują projektą – susinešti į GoogleMaps visus Lietuvos piliakalnius, kad būtų galima keliones pasiplanuoti. Nzn, kad baigsiu, bo nekomercinis projektas 😀

12 Responses to “Lietuva rudeniop”

  1. VyneTu parašė:

    Taigi, jeigu kaimai išsidėstę aplink kokį ežerą didesnį, tai kiekviename bus gatvė su to ežero pavadinimu.:-S

  2. Voldemaras parašė:

    …vos tik žmona iš namų, šeimininkas- nuotykių ieškoti… ir paaiškink po to, kad mėlynės
    ant kūno – nukritus nuo pilakalnio…☺️
    O,beje, Venecijoje namų numeriai taip ir sukasi ratu, turbūt nusiźiūrėjo iš lenkų…

  3. Taškas parašė:

    O man atrodo, Gaspadorius čia maskuojasi.
    Meistriškai.
    Ištyrinėjo, pasinaudojęs laisve, kokių trijų- penkių kaimynių piliakalnius, norėjau pasakyti – jų iškiliąsias vietas, o mums -plebsui- miglas pučia.
    O, mes – tasai plebsas, net į krūtines mušdamiesi, liudisime jo Poniai – taigi, tikrai Gintarinis piliakalnius tyrinėjo. 🙂

    O Čipsui net legendų kurt nebereik, ans gi katins yr

  4. Tomas parašė:

    Na jei religija neprieštarauja naudoti „virtuvinių geografų“ 🙂 rezultatus, tai piliakalnius galima rasti places.openmap.lt (trūksta 20 piliakalnių pagal piliakalniai.lt, bet yra keli nauji, kurių nėra piliakalniai.lt). Plius, įvedant šiuos piliakalnius pagal piliakalniai.lt privažiavimo aprašymus, stengiamasi įvesti aprašomus orientyrus: fermas, prie kurių reikia prasukti, tiltelius per upeliukus, sodybas, už kurių slepiasi piliakalniai, ir pan. Google žemėlapis už didžiųjų miestų ribų paprastai gan skurdus…

    • grumlinas parašė:

      O, ačiū už nuorodą, mano religija liepia maitintis bet kokiu randamu pašaru 😉 Kažkada buvau jį atradęs, bet jis dar buvo toks nelabai turtingas info. Dabar jau tikrai geras, naudosiuos.
      Mano projektas skirtas pačiam inventorizuotis, ką aplankiau (geltono žmogeliuko simbolis ir įdėta piliakalnio fotkė) – panašiai ir su dvarais http://lietuvosdvarai.wordpress.com/