Feed on
Posts
Comments

Vakar mudu su mano geresniąja puse patekome į vieną iš žurnalo „Geras skonis“ organizuojamų pažintinių (su geru maistu ir gėrimais) vakarų. Kadangi vakaro tema buvo „Juoda„, tai ta intencija teko net juodus marškinius užsivilkti 😉

Bet kokiu atveju, įvykis mums neeilinis, nes kažkaip esame įpratę daugiau prie tradicinės sočios lietuviškos virtuvės, o gavome progą paragauti ypatingų patiekalų, kuriems paruošti nemažai laiko sunaudota. O pavadinimai, pavadinimai… Turbūt ne vieną vakarą sugaišo pavadinimus sugalvodami 😉
Taigi, toliau ilgas raportas apie vyksmą tiems, kas iš familijos ir pažįstamų susidomėjo, kuo gi maitinamasi tokių vakarėlių metu. Kiti gi gali pažiūrėti, kuo gi normaliai pažįstamu maitinausi šiandien 😉

Prisistačius į viešbučio+restorano „Daugirdas“ foje, gavome aperityvo-punšo „Juodasis kiras“ (raudonasis vynas, brendis, putojantis vynas, juodoji arbata, šviežiai spaustos juodųjų serbentų sultys) su užkandžiu „Juodos akys“ (juodoji džiovinta slyva, įdaryta vytinta kiauliena). Be to, užkandėlei dar buvo baltas pelėsinis ir melsvas pelėsinis sūriai, sūris „Džiugas“, vytinta jautiena ir kiauliena. Buvo skanu, bet… mažokai po įtemptos darbo dienos 😀

Nusileidus į restoraną rūsyje, mums paskirtose vietose radome pastatytas 4 skirtingas taureles su spalvotų alkoholių mėginiais (kaip kitaip pavadinsi tuos 15-20 gramų? 😉


Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo „Vilniaus degtinės“ gaminami „Lumberjack“, Brendis, „Karvedys“-balzamas ir „Čepkelių“ su spanguolėmis.

Po įžanginių kalbų ir pasakų prasidėjo pačios vaišės, kur pradžiai gavome šaltojo užkandžio „Nakties trio“ (vytintos jautienos musas, fetos sūris su priekonių plutele, drebučių mozaika su juodaisiais „Tagliatelle“ makaronais, juodojo sezamo sėklos.

Patiekalas buvo skanus, bet, tsakant „ant vieno danties“

Po šaltojo užkandžio gavome karštojo – „Tamsus miškas…“ (sraigės su baravykais ir juodaisiais grybais, bulvių ir baklažanų košė). Čia aš mažumėlį susimėčiau ir suvalgiau tikrai SKANŲ patiekalą, nespėjęs jo nufotografuoti 😀

Karštasis patiekalas „Juodoji jūra“ (limandų filė su juodųjų alyvuogių ir juodųjų pupelių užtepu, laukiniai ryžiai, austrių padažas, rudasis padažas su juodųjų sepijų rašalu) tikrai pradžiugino geru skoniu.

Na ir desertui buvo „Tamsos deivė“ (juodojo šokolado musas, karštas triufelis, juodųjų serbentų padažas) – NIAM-NIAM

Apibendrinant galiu pasakyti – puikus darbo savaitės užbaigimas penktadienio vakarą 🙂 Persivalgyt nepersivalgėme, tačiau tam tikras sotumo jausmas buvo. Na, ir be abejo, patiekalai neeiliniai, ypatingo skonio.

Comments are closed.