Feed on
Posts
Comments

Įdomiai gaunasi – Džordžo Orvelo knygos „Gyvulių kiemas “ ir „1984“ buvo uždraustos TSRSe, nes dar Stalinas jose pamatė savo režimo atvaizdą. Rodėsi, kad žlugus TSRSui, jos kaip ifr nebeteko konkretumo. Tačiau, nors šiandieninėje Rosijanijoje jos (berods) neuždraustos, bet tai, jog jos beveik tobulai atspindi Putlerio režimą – akivaizdu.
P.S. Mintis kilo, vakar žiūrint eilinio Putlerio išėjimo į narodą, fragmentus. Ir dar kilo kažkoks jausmas, kad šaldytuvo ir televizoriaus dvikovoje šaldytuvas pamažu pradeda nugalėti.

32 Responses to “Apie Orvelo pramatymus.”

  1. Pričkus parašė:

    Čia Tamsta norimą pateiki už esamą… Negreit, oi dar negreit, išbyrės vata iš galvų!

    • grumlinas parašė:

      Ar aš rašau,kad greit? Požymiai yrA, erozija prasidėjo, be abejo,laiko užtruks, tačiau rezultatas aiškus.

      • Taškas parašė:

        Niekad toji vata neišbyrės, bent tol, kol užgauliosim oponentus prasivardžiuodami. Juk mums velniškai nepatinka, kai kai koks sumautas maskvėnas savo blog’e apie mus nepagarbiai – nes neteisingai- rašo….

        Duotume Ukrainai 100 milijardųUSD + 10 gauleiterių= po metų rusai patys patvarkytų Putiną.

        • grumlinas parašė:

          Kad duoti – reikia turėti. Ir lemejardų, ir gauleiterių

        • scania parašė:

          Jo, užgauliot negražu. Reik sakyt: o išminintgieji, kurie tankais važiuojat ant savo paskutinės broliškos tautos. O geraširdžiai, besidžiaugiantys patyčiomis iš belaisvių, o nuostabieji, neskiriantys absurdiško melo nuo tiesos todėl, kad viskas ir visada pofik, išskyrus vodkos kainą.
          Šitaip būtų neužgaulu ir iš karto stotų taika, ypač Lietuvoje, dėl poros gerųjų rusų nuostabių tankų brigadų. Su gerbiamais čečėnais, kurie pirma galvas broliams rusams pjaustė, o dabar kaip ir nebe.

          • grumlinas parašė:

            Su rosijanais reikia bendrauti gorky look stiliumi – t.y., akivaizdžiai parodyti savo požiūrį į juos kaip į civilizuoto pasaulio atmatas.

            • scania parašė:

              Hmmm. Civilizuoto? Net taikus turistas iškreiptai mato ir iškreiptai pateikia. Ot tai civilizuotas – nei sąžinės, nei garbės.
              Jie ne civilivuoti, jie dresuoti. Kaip caras pasakė, taip ir bus.

  2. robertas parašė:

    Pasiūlysiu kolegoms žvelgt gyliau – nejau visi 140 limonų (ar kiek ten gyvena į rytus nuo Lietuvos) yra beviltiški zombiai, praradę tikresnį Pasaulio vaizdą? Pagal mane ten turėtų būt nemažiau kaip 20 limonų normaliai mąstančių suaugusių gyventojų (o tai 7-nios „Lietuvos“).
    Lodami anti-rusiškai gal nenurašykit ištiso žemyno putkai ir kremliadams, a ? Kurl link veda tokie pastebėjimai ? Be RU įtakos Lietuvoje gyvent nesiseka ? Ypač oponentui scania’ja. Lietuviškom bėdom užsiimkite, kolega – riaumatu nesirgsite 🙂

    p.s. putkios zajavų negirdėjau, nemačiau ir nesiruošiu klausyt. Šios savaitės įvykiai Kijeve svarbesni 😉

  3. scania parašė:

    Protingi rusai yra tokie puikūs žmonės, kad nieko nedaro žudynėms stabdyti.
    Nelygink lietuvių su tais, kurie tankais žudo kitose šalyse. Ne ta kategorija.
    Rusus lygink su islamo valstybe. Ten irgi žudikai.
    O tavo asmeniškumai… Škiasi tu irgi reikale.
    Protingai įrodinėsi, kad rusai žmonės, kaip žmonės, grėsmė – mano paranoja, kad gintis nuo draugų rusų nereik.
    Štai tavęs aš neklausau, o štai rusų rusiškuos forumuos paklausau. Nu ten nėra jokio tokio tavo minimo draugiškumo. O štai grasinimų mus, fašistus, sulyginti su žeme, randu.
    Tai kas geriau atstovauja rusams – Robertas ar patys rusai?

    • robertas parašė:

      Kolega, privalau prisipažinti…
      Matau, kad tyla mane sužlugdys negryžtamai…
      Ilgai vengiau šito…
      Gėdą iki šiol jaučiu visų draugų ir pažystamų akivaizdoje…
      Suprantu,kad nebeturiu kur trauktis, tad pasiruošk tu ir kiti tai skaitantis priimti Tiesą:

      Aš kitoks – RUSKIAI MANE LAIKO FAŠISTU, O LIETUVIAI – RUSKIU!

      Ir tik todėl, kad bandau išlikti tikrai Laisvos ir Nepriklausomos Lietuvos piliečiu 😉

      p.s. nori savo bėdas apramint – eik paspjaudyk ant a.a. Ozolo kapo, aš jo pasekėjas 😉 Gal palengvės ir mąstyt pradėsi ?

  4. scania parašė:

    Robertai – taip, mes skiriamės rusų akyse. Aš jiems fašistas, o tu jiems išdavikas.
    Nes:
    akcentas,
    geriau (kitaip) apsirengęs
    tavo auto geresnė
    ir tu geriau gyvenai, kol jie kraują liejo tave laisvindami.
    Taigi ir mūsų veiksmai turi skirtis.
    Kol kas tu tesakai, kad gintis nuo ruso nereik, aš paranojikas, rusai geri. Vienžo – ruoši dirvą puolimui, užmigdai budrumą.
    Juk taip iš šalies pažiūrėjus?
    Aš asmeniškai neturiu nieko prieš tave asmeniškai, kaip ir prieš kitus rusakalbius ir rusus. Bet – jūs esat putlerio trojos arklys, putlerio ginklas, norit to ar nenorit.
    Supranti?

    • robertas parašė:

      Bandau perprast ir šimtąjį kartą pasikartosiu – galima Lietuvoje gyventi ir nebūti tarnu nei putkai, nei negrui, nei dar kam nors. Yra dar nevisai atšaukta Lt Konstitucija. Jos laikymasis užtikrina mano deklaruojamą poziciją. O kai pagrindinį įstatymą pamina jų didenybės, tada imama trubadūrint apie „nacionaliniusi pavojus“. Tamsta ant tokios partitūros ir pakliuvai 🙂
      Kelti neramumus ir mėgautis išgalvotais baisumais – vatnikų ir konservatnikų laisvalaikio praleidimo būdas. Aš juk tamstai siūliau (pačio tinklaraštyje) imtis praktiškų veiksmų galimo karo atvejui – susipažinti su ginklais, pašaudyti arba tiesiog susidėti krepšį greito pasitraukimo atvejui iš anksto numatytu maršrutu.
      Kiek galiu, žinau ir moku esu pasiruošęs pritaikyti netyčiukų iš rytų vizitui. Kol tokio pavojaus nėra dar kartą paprašysiu elgtis santūriai ir konstruktyviai 😉

      • scania parašė:

        Tu ne tarnas putleriui. Tu jo ginklas. Nesvarbu, ką tu man sakai ar pats galvoji.
        Tu figūruoji statistikoj, „rusas“, ateis tavęs ginti nuo manęs.
        Net jei tu ginsi Lietuvą su ginklu rankoj. Tai nieko nekeičia.

        Yra rusų – putleris žadėjo tankus toms šalims, kuriose yra rusų.

        Tu – įrankis jo rankose. Net jei pats galvoji kitaip.

        • robertas parašė:

          Kolega, manau, kad po tokio tamstos įrašo verta paprašyti gaspadoriaus ar kt. neutralaus stebėtojo įvertinti mūsų abiejų rašliavas ir padaryti išvadas. Ok ?

          • scania parašė:

            Nereikia. Jokios prasmės.

            • robertas parašė:

              Kaip tai nėra prasmės ? Grumlinas nuo ko pradėjo temą ? Nuo Orvelo pramatymus. Tai kas didesnė Didžiojio Brolio smegenų plovimo auka – tu ar aš ?
              Lai sprendžia nepriklausomi 😉

      • grumlinas parašė:

        Kolega, nėra nuo nieko nepriklausomos Lietuvos. Šiame globaliame persipynusiame pasaulyje tu priverstas rinktis vieną iš pusių. Ir jei nepasirinkai vineos pusės – esi kitoje pusėje. Nenori būti Vakaruose – esi Rytuose, kad ir ką begalvotum apie savo „nepriklausomybę“. Mes nesame kokosų salelė Ramiojo vandenyno viduryje, iš kur galėtume ramiai stebėti, kas ten kur pešasi Jewropoje.
        Pasiskaityk laisvalaikiu istoriją, pasidomėk Rusijos-Lietuvos santykiais. Nuo kokio XVa. Pamatysi, kaip Rusija tol „mylėjo“ Lietuvą, kol padalino Žečpospolitą. O paskui tol „gerbė“ tarpukario Lietuvą, kol okupavo 1940m. Taip kad Lietuvos-Rusijos santykiai turėtų padėti pačiam apsispręsti, kurioje būsi pusėje.
        Kaslink 20 lemejonų gerulių rusų. Yep, jie gal ir geri, bo ne jie vairuoja tankus Ukrainoje. O va tankus, kurie gali įvažiuoti į Lietuvą – jie gali ir vairuoti, bo „prikaz nie obsuždajetsia, prikaz vypolniajetsia“.
        btw – galima oponuoti dabartinei Lietuvos valdžiai (mūsų ekonominė-socialinė politika ir valdžios draugizmas-švogerizmas tikrai nusipelno aštrios kritikos), tačiau yra kritinė riba, ties kuria jami šautuvą ir gini savo Tėvynę.

        • robertas parašė:

          Nu jo, gaspadorius sako, gaspadorius vainikuoja. Pochui Grebenšikovas su pasekėjais, Kinčevas ilsisi, Borzovas (Televizor) su kremliadų kritika lieka be supratimo ir palaikymo iš išorės. Viskas gerai – tankai chujankai ir žmogiškų santykių katastrofa…
          Kažkada (5-8 metai atgal) buvau bepradėdąs mokytis UKR kalbos. Svajojau per kuklias proletariškas atostogas aplankyt kokį užkampyje esantį ukrainiečių kaimelį. Horirlkos fone pasimėgaut ukrainietišku užkampiu… Ačiū ruskeliams ir negrui – svajonė atšaukta 🙂
          Dar ankščiau norėjau po Karaliaučiaus sritį pakeliaut, APK laikotarpio objektus pamatyt… Uždaryta 🙁
          Liko NSK – virtualios valstybės pradininkų miestas Ljubljana Slovėnijoje. Jei viskas gerai ir grybažmogiai netrukdys yra šansų pakeliauti ir atsigauti 😉

          • grumlinas parašė:

            Šiaip gana įdomiai gaunasi. Jei atkreipei dėmesį – labai mažai vartojų žodį „Rusija“ ir „rusai“, kai kalbu apie dabartinio Kremliaus režimo valdomą šalį. „Rosijanija“ ir „rosijanai“ – va terminai, kuriuos derėtų vartoti. Nes Grebenščikovas – rusas, o Kobzonas – rosijanas. Makarevičius rusas, o Valerija – rosijanė. a.a. Nemcovas – rusas, o Medvedevas – rosijanas. Nes nuo žodžio „ruskeliai“ mane purto.
            Kaslink kelionių į UKR – nepagavau minties, kodėl negali nuvykti kur į Karpatuose esantį ukr-kaimelį tos horilkos pavartot? Nebent tave traukia Donbaso terikonai – tada jooo, ten nekas 😉
            Kaslink Karaliaučiaus krašto – jami vizą (tik jos velniškai brangios 🙁 , turėjom planų prasinešti per familijos susivažiavimą Žemaitijoje, bet per brungu) ir pirmyn. Tik neforografuok tiltų ir geležinkelio stočių, bo bus kaip Šveikui 😉
            Šiaip dabartinė Lietuvos valdžia, kiek suprantu, karo Slovėnijai nežada skelbti, tad kame problemos Liublijaną aplankyti? 😉
            Gal tiesiog nereikia visur matyti aplink save įsivaizduojamus priešus, o suvokti, kad šiai dienai realus pavojus/priešas tėra vienas?

            • robertas parašė:

              Svajos apie UKR lietė Lvovą ir apylinkes. Tik anuomet norėjosi pobačit ne apie skurdą ir peremohą 🙂 Dėl tavo pastebėtų apribojimų kaip tik Karaliaučiaus ir nebenoriu – aš menininkas, ne žvalgybininkas. Kaip kaifą aš ten gaudysiu rinkdamas kadrus su Prūsijos liekanomis ? Užtenka nuoskaudų vien dėl to, kad Pajuosčio dvaro negaliu bet kada aplankyt, bu ten yra NATO artima karinė žirgų grupuotė…
              Greičiau tas karas prasidėtų, baigtus ta soc.-military įtampa. Pasekmes numanau, jei ką – pizdauskas viskam, užtat ramu 🙂

            • grumlinas parašė:

              Karas greitai neprasidės, nes abi pusės jo nenori. Įtampa – taip, karas – ne. Nebent Putlerį nuverstų debilai, kuriems px, kas po jų atakos bus.
              Lygiai kaip ir šaltojo karo metu. Kol Rosijanijos ekonomika elementariai uždus. Naftogazo doleriai gali kristi į kišenę, bet technologijų požiūriu Rosijanija nepalyginamai labiau proporcingai atsilkusi nuo Vakarų, nei savo laiku TSRSas. Atskirais aspektais gal ir kažkas krūtesnio, tačiau jei paimti visumą – zis iz ze piesiec. Tiesiog viskas susiveda į laiką.

  5. robertas parašė:

    Šito iškart nepastebėjau:
    „Aš asmeniškai neturiu nieko prieš tave asmeniškai, kaip ir prieš kitus rusakalbius ir rusus.“
    Bičas, neišdrysęs asmeniškai pabendrauti Vasario 16-tą Kaune mano prigimtį įvardijo kaip rusišką. Originalu, ačiū už komplimentą 🙂
    Tik tau, soc. baily „scania“ kukliai ir pašnybždom galiu pripažinti, kad aš Robertas iš Panevėžio, esu nevisai tyras lietuvis – esmi skiestas ru „stačiatikių gyvastim“ .
    Mano prosenelė yra sena lietuvė ir visą gyvenimą praleido Panevėžyje, tikiuosi tai tau įtampos nesukels ? Kitų prosenelių kapeliai randasi Rokiškio raj., buvusio stačiatikių kaimo Sloboda kapinaitėse .
    Įdomu būt sužinot pačio prigimtį – tikras vardas, miestas, giminės šaknys ir t.t. Gal čia ir slypi „meilė vatai“, a?

    • scania parašė:

      „а докажь“ prasidėjo? 🙂 😀

      • robertas parašė:

        Ačiū, kolega, kad esi – tavo dėka padraikos mintys įgavo sandarą.
        Štai kodėl gyvenime vertinu priešelius labiau už prielipas 😉

  6. robertas parašė:

    Rusijai tikrai 3,14zdiec – šiandien perskaičiau, kad mano gerbiami slovėnai LAIBACH nepageidaujami ruskyne 🙁
    Jei jau ir jie ten ramybės nebeturi, tai hana putkai:
    http://www.zvuki.ru/R/P/34350/