Feed on
Posts
Comments

Įjungtas CNN praktiškai be pertraukos varo apie situaciją Paryžiuje po 12 žmonių gyvybes nusinešusio (+11 sužeistų) teroro akto. Šiaip dvejopi įspūdžiai:
1) Iš vienos pusės, aiškiai matosi, kad karikatūristai nesilaikė principo „netampyk laisvėje slampinėjančio liūto už ūsų“. Tampė-tampė, kol galų gale liūtas pirma sudraskė prižiūrėtojus (žuvo 2 policininkai, iš kurių vienas – musulmonas, čia dar gali būti vidinių muslumoniškų „razborkių“), o paskui prasiėjo per tampytojus ir šiaip niekuo dėtus lankytojus. Sakote, spaudos laisvė? Yep, bet paaiškinkite tai liūtui. Čia svarbu ne tai, kokių moralinių vertybių laikomės mes, o kokių moralinių(?) vertybių laikosi liūtas. Nors gal tai greičiau pasiutę šunys, nei liūtas. Anyway, su pasiutusiais šunimis reikia elgtis gana paprastai – šaudyti. Ne bandyti pagavus laikyti tipo gal pasveiks/ persiauklės, o tiesiog šaudyti, išsiaiškinus, kas dar užsikrėtęs.
2) Šiaip tuos pasiutusius šunis iš esmės susigeneravo pati Europa, kuri tiek dėl „baltojo žmogaus kaltės jausmo“, tiek dėl elementarios neigiamos demografijos leido praktiškai nekontroliuojamą kitakultūrių užsieniečių antplūdį. Kol tų užsieniečių nedaug – šalys sugeba juos perlydyti-asimiliuoti. Tačiau yra tam tikra prisotinimo riba, už kurios atėjūnų kultūra pradeda išstumti vietinę. Plius kliedesiai apie multikultūrizmą, kuris man labiau panašūs į sąmoningą norą sunaikinti europietišką kultūrą, nei idiotų politikierių prie valstybių vairo daromas klaidas.
Ir čia aš matau pagrindinį pavojų – Europos sudešinėjimą. Ne normalų dešinėjimą a la konservatyvios pažiūros, o ultranacionalistinį dešinėjimą. Juk iš esmės Europa nebeturi pasirinkimo: iš vienos pusės – Jevrosojūzo biurokratų diegiamas multikultūrinis kosmopolitizmas ir tolerastija, iš kitos – nenorintys priimti demokratinių vertybių atėjūnai, kurie Europos miestuose ištisus kvartalus paverčia savo tvirtovėmis. Ir tas koridorius, kaip matėme per paskutinius Europarlamento rinkimus, susiaurėjo tiek, kad į Europos valdymą išspaudė Le Pen ir Faražą, it dantų pastos tūtelė išspjauna turinį, kai ją suspaudi. Ateina metas, kai dauguma, kurios teisės vis ribojamos vienų ar kitų mažumų naudai, staiga pamato išeitį radikaliuose ultradešiniuose sprendimuose. Va čia ir gali būti pagrindinis įvykių Paryžiuje rezultatas.

19 Responses to “Apie įvykius Paryžiuje”

  1. Gunas parašė:

    Bet kažka daryt reikia…

    • grumlinas parašė:

      Koridorius, mielas kolega, koridorius… Jevrosojūzas tapo multikultūrizmo ir tolrastijos auka. Aišku, nevėlu aiškiai ir konkrečiai apibrėžti atėjūnų teises ir PAREIGAS, o nesilaikančius tų taisyklių pavyzdine tvarka keletą metų bausti. Kaip kad Rusijoje maištaujančias pyzdutes nubaudė ne tiek už tai, ką jos padarė, o tam, kad kiti gerai pagalvotų, prieš ką nors panašaus darydami. Žewru? Yep, bet pagrūmojimų piršteliu nesilaikančių įstatymų pusei laikas kaip ir baigėsi. Nemanau, kad atėjūnus reikia deportuoti į jų šalis ar specialius lagerius, bet jie visų pirma turi būti aiškiai lojalūs juos priglaudusioms VISUOMENĖMS. Nes valstybės degradavo, deja… 🙁

      • Gunas parašė:

        Nieko prieš tų durnelių (pussy) pasodinimą neturiu. Mečetės atveju jos iš ten savo kojom nebūtų išėję. O europiečiai… Saviplaka užsiima. Balto žmogaus kaltė ir kitos nesąmonės.

  2. troy parašė:

    na europėnų reakcija buvo labai kvaila. Mane ta pieštukų ir „aš esu“ akcija erzina. tave šaudo, o tu dailiai demonstruoji.
    Nepanašu,,kad Europa sugebės apsiginti…

  3. scania parašė:

    Taigi va, kad primatai mandagumą supranta kaip silpnumą ir lipa ant galvos. Ar tai po žalia vėliava, ar šiaip žalieji žmogeliukai.
    Kvailį reikia mokyti lazda.

  4. Gunas parašė:

    Holland’as turi būti dėkingas teroristams- jis dabar karvedys ant balto žirgo. Beje, jau pareiškė, kad Prancūzija jungiasi prie koalicijos Irake.

  5. Voldemaras parašė:

    Gerbiamieji, o nedaleidžiat minties, kad čia Mistral šešėlis ?

    • grumlinas parašė:

      Jau kalbama, kad reikėtų paieškoti tolimo Putlerio pėdsako

      • Taškas parašė:

        Aha, kaipgis , kaipgis – pirmiausia kai dar būdamas GKB leitenantu myžalais smegenines užpylė CŽV – kams… tai anie ir referavo … sustabdyti JAV kariuomenę 1991 metais 200 km nuo Bagdado.

        To pasekmes srebiam dabar visi, net rusai.

  6. scania parašė:

    Baimė įvardyti kvailį leidžia kvailiui tratyti mus pačius lazdomis. 😉

    • Taškas parašė:

      Deja, tie kvailiai tai mes – atseit Vakarai. Vat, ir tvatina. Ir tai tik pradžia. Deja.

      • scania parašė:

        Taip, mes, blin, net kaimo auksinio bernelio suvaldyt negalim, o čia fanatikai išplautasmegeniai.
        Demokratija be „ne“ 😀