Feed on
Posts
Comments

Imperijos karų muziejų Londone vis ruošiausi aplankyti kiekvienąkart, atvykęs į londonus, bet vis kažkaip nesigaudavo. Pagaliau susiruošiau ir apsilankėme su mano geresniąja puse.
Apsilankymas pagrindinėse ekspozicijose nemokamas, tik prašo paaukoti 1 svarą už muziejaus schemą. Yra ir mokamų ekspozicijų, bet jos jau po 20 svarų 🙁
Pirmas įspūdis buvo neypač, nes per klaidą, neapžiūrėję nul-aukšte buvusios 1PK ekspozicijos ir 1 aukšte buvusios 2PK ekspozicijos, nuvarėme viršun į per 2 aukštus išdėstytą Holokosto ekspoziciją, kurioje visas stendas skirtas Lietuvai. Šiaip gal ne vien lietuviams, bet ir einsatz-komandai, veikusiai Lietuvoje, bedt vistiek lietuvių-žydšaudžių tautos mitas detected. Labai sudomino 5 aukšte esanti lordo Ashcroft’o kolekcija – britai už didžiausius karinius nuopelnus suteikia Viktorijos kryžių, o už ne karo metu parodytą drasą – Jurgio kryžių. Tai ta ekspozicija paskirta šitų kryžių kavalieriams: nuotrauka, trumpas žygdarbio aprašymas, jei yrA – kita medžiaga. Kas išgelbėjo žūstančius pavaldinius, kas automobiliu beginklis persekiojo ginkluotis banditus, vienžo – įdomu.
Susigaudę, kad nusigrybavome, grįžome į 1PK ekspoziciją, kuri turbūt populiariausia muziejuje. Žmonių tankis maždaug toks, kaip autobuse piko metu, sunku tiek prasibrauti, tiek fotkinti. Ekspozicija labai įdomi, nors IMHO kiek perdaug visokių video-demo ir interaktyvių paspaudimų. Na bet kadangi dabartinis jaunimas praktiškai nebemoka nelabai nori skaityti, tai viskas ok.
2PK ekspozicija irgi įdomi, o ypač patiko jos dalis apie britų buitį 2PK metais.
Muziejų užskaitau ir rekomenduoju.



Fotogalerija Flickr’yje

One Response to “Atostogos’2014, Imperial War Museum”

  1. Siaubas parašė:

    Visai suprantama, kodėl 1PK ekspozicija daug kam įdomi – ezoteriški laikai buvo, kai mirė vienas pasaulis ir užgimė kitas.
    Beje, apie 2PK buitį yra įdomus BBC mini-serialas Wartim Farm.