Feed on
Posts
Comments

Grįžus į londonus ir prasigavus po atostogavimo Turkijoje, dukros draugas pasisūlė mus nuvežti į „vieną labai gražią vietą“. Anot jo, tai kažkas panašaus į Trakus. Tiesą pasakius, Trakus jis tebuvo matęs fotkėse, bet mes nutarėme, kad bus gražu. Ir neapsirikome. Bodiamo pilis laikoma viena romantiškiausių Britanijoje. Panašumas su Trakais – ji yra vandeniu užpildyto pilies griovio viduryje, tarsi kokiame ežere.
Pilis nebegyvenama, rimtesnio muziejaus nėra (išskyrus nedidukę ekspoziciją tarnybiniame pastate), tačiau po ją pasivaikščioti buvo fantastiška. Supažindinimui su pilies istorija po šiaurės rytiniu bokštu esančiame rūsyje be paliovos sukamas kokių 15 min. trukmės video, iš kurio galima sužinoti kas-kodėl-kada-kaip.
Entuziastai gali užsiropšti į šiaurės vakarų ir pietinį bokštus. Aš užsiropščiau į pirmąjį, antrajam kažkaip pritrūkau sveikatos operuotoje kojoje 😉
Kas pora valandų istoriškai pasirengęs aktorius pasakoja kokią nors istoriją. Mes pataikėme ant temos, kaip to meto žmonės matė pasaulį ir kodėl jie pilnai tikėjo velniais ir kitokiom (mūsų supratimu) nesąmonėm (čia maždaug kaip dabar tikima žmogaus-sukeltu-globaliniu-klimato-atšilimu).
Tiesa, prie pilies 2PK metais, belaukiant vokiečių įsiveržimo, buvo pastatytas bunkeris. Jis tuščias, bet švarus ir tvarkingas.



Fotogalerija Flickr’yje


P.S. LEGO mėgėjams – pilies versija iš kaladėlių

4 Responses to “Atostogos’2014, Bodiamo pilis”

  1. Ele parašė:

    Nu labai dailu. Ir išties Trakus primena.

  2. scania parašė:

    IMGP9967 laaabai graži 🙂