Feed on
Posts
Comments

Apie mozaikinimą

Mozaika (iš lot. musivum – pašvęsta mūzoms) – tai piešinys ar paveikslas, kai vaizdas kuriamas iš įvairių medžiagų (keramikos, akmens, metalo, medžio) panašios formos ir tekstūros gabaliukų.
(iš Wikipedijos)


Vakar vakare, awto belaukdmas brangiausios ateinant iš jos darbelio, sumąsčiau, kad mano blog’as primena mozaiką, sudėliotą iš kažkokių mažų nuotrupų: mano pastebėjimų, minčių, fotkių, muzikos/videoklipų nuorodų. Neturiu poreikio čia vykdyti kažkokią susigalvotą sau pačiam misiją, nemoku rašyti didelių apmąstytų protingų straipsnių, viskas gaunasi labiau impulsyviai, nei apgalvotai, tad viskas yra daugiau smulkmė nei stambmė.
Kas matosi toje mozaikoje? Ko gero, aš 😉
P.S. Tarp kitko, ganėtinai nemažą mozaikos dalį sudaro ir skaitytojų komentarai.

13 Responses to “Apie mozaikinimą”

  1. Rytis I parašė:

    Kuo smulkesnės mozaikos detalės, tuo aiškesnis bendras piešinys gaunasi 🙂

  2. scania parašė:

    Neblogo dydžio mozaika… 😉 Kukliai pagal popierius – Palėpė, o pamatavus tai jau ir kokiam miesteliui – aikštė! 😀

  3. Taškas parašė:

    Puiki improvizacinė- kaip geram džiaze -mozaika. Puiki!!! Mano kuklia nuomone.

    PALĖPĖ gi kada nors, kai jau mūsų nebus, kokiam nors ateities istorikui internetarcheologui bus NEĮKAINOJAMAS atradimas. Tai irgi mano kukli nuomonė.

    Gal tik tam istorikui bus keistas pats žodis – PALĖPĖ, nes ans vargšas nebus jau niekad ir niekur- net pas savo diedukus ir prodiedukus – tokios ir nematęs… Ištisos kartos bus jau užaugę be jų- kaušpėdiniuose kioskuose be palėpių ir rūsių, kai nereikalingi daiktai keliauja šiukšlynan be jokių ten sentimentų.

    Puiki mozaika puikioje palėpėje su faina – vienodai trenktų kompanija 🙂

    • grumlinas parašė:

      Na taip, dabar vargutektūra linkusi viską nuekeonomizuoti optimaliais sprendimias. Iš kitos pusės – visi tie statiniai statomi be minties išlikti.
      O kompanija – jooo, biškį savotiška 🙂

    • Rytis I parašė:

      Taip. Šiaip jau įdomu, – kur dabartinio paauglio reali „palėpė“? Būsimojo „internetarcheologo“ palėpė. Turi būti juk kažkur, negali būti, jog tada buvo tiesiog „geriau“ ir dabartiniams vien pavydėti, kad tai neduota, kad kiti laikai ir t.t. Palėpė kaip vieta, kur esama tikimybės rasti ką nors įdomaus, pvz., – dulkiną mažo formato žurnalų ryšulį ir net pasirodo, kad tai „Jaunasis technikas“ rusiškai…

  4. Njaa parašė:

    Man katins iš ryto mozaiką ant kilimo paliko. Kol atgramdžiau… 😀 😉