Feed on
Posts
Comments

Apie prieštaravimą

Mes gyvenome šalyje, kurios nebėra. Ir išnyko ji dėl baisaus prieštaravimo tarp kasdieninio žmonių gyvenimo ir visuomenės vystymosi idėjų. Žvelgdamas į šiandieninį Vakarų pasaulį, matau grėsmingai artėjantį tą patį prieštaravimą. Negi mūsų laukia antra katastrofa? Kiek gi galima vienai kartai?

19 Responses to “Apie prieštaravimą”

  1. troy parašė:

    Įžvalga gera, bet mano galva tai atsitiks dar ne mūsų gyvenime. Tad ramiau, Grumlinai.
    Beje, viena iš tavo minties iliustracijų yra socialistinės Prancūzijos automobilių pramonės žlugimas. Šitą dar mes su tavimi pamatysime…

    • grumlinas parašė:

      Socialistinės Francūzijos awtopramonės žlugimas manęs nebejaudina – auto ten baigėsi maždaug 2000m., dabar jie tegamina transporto priemones… 🙁

  2. Taškas parašė:

    Pirma mintis po teksto – Salvadore Dali „Pilietinio karo nuojauta“, bet ne, geriau Edvardo Munko „Klyksmas“, netgi šis, kiek pagerintas:

    http://data.whicdn.com/images/3532071/BernardPras02_thumb.jpg

    Jo, Breivikas teisus, tik savo tiesą ne taip įrodinėjo, tai dabar jam organizuos universitetą cypėje.

    • grumlinas parašė:

      Pilietinio karto nuojauta… gal ne taip iš karto, tačiau kryptis ta…

      • Vidas parašė:

        Šiaurės Europiečiai per daug aptingę kad masiškai kariautų. Čia aktyvi tik atvykusių alkanų imigrantų armija.

  3. Voldemaras parašė:

    Kaip rodo ISTORIJA, nei viena iš imperijų neužsibuvo…nors vardijosi pačiais nuoširdžiausiais ir nekalčiausiais pavadinimais – per daug vidinių prieštaravimų…

  4. scania parašė:

    Permainų laikai… 🙁
    Kaip iš blogiausio kinų keiksmo.

    • robertas parašė:

      Baisiausia, kad šiais permainų laikais nėra aiškiai įvardintų organizatorių. Pvz, per PPK ir APK buvo viskas aišku. Per „perestrojką“ atsirado Gorbačiovas ir Ko, vėl viskas lyg ir vietoj.
      Bet 9.11-tos įvykiai, Lt pikiravimas į EU-sojūzą pasidarė tokie migloti, kad net ir gaspadorius susirūpino naujais vertybių perkainavimais 😉

      • scania parašė:

        Organizatoriai dzin. Matom tuos, kurie naudojasi suorganizuotu…

      • Vidas parašė:

        Avinų bandų piemeniui nėra reikalo slėptis, jis yra matomas. Tačiau tai pasakius pačioms avims, parodžius piršteliu į piemenį ir pasakius „štai jis, jūsų/mūsų piemuo“, avys dažniausiai išdidžiai pakelia galvą, primerkia akytes ir pasako, kad jos gyvena laisvai ir niekas jų nevaldo. Neįgalumas suvokti ar tiesiog nenoras praregėti?

        • scania parašė:

          O kaip duotoji avis, ne statistinis vienetas, o konkreti asaba, gali imti ir tyčia praregėti? 😉
          Radijas, žiurnalai, tv, internetai, kaimynai, viršininkai valdininkai viską kalba priešingai vienas kitam, ir niekas nesako, kaip yra.
          Mokykloje įkaltas mokslinis metodas – remiasi autoritetais, dėsniais ir visu kitu, kuo ir remiasi piemenys.
          Darbe, šeimoje, bare ar alkoholizmo liūne aukščiau minėtoji avis negali gauti tiek niūrios patirties, kad gyvenimo druska kondensuotųsi į išmintį.
          Tos konkrečios asabos pažįstami gudručiai, kurie užčiuopė esmę ir bando tai papasakoti – atrodo keisti, nepatikimi, neturintys reikiamo autoriteto ir be audi.
          Manau, kad vis tik internetas turi šansą papasakoti avims, kad jos yra ne gyvuliai, o gyvūnai, dievo tvariniai – betgi piemenys sugebės užraukti internetą, arba jį tiek prismardinti, kad sveiko proto avis ten net ir neis ieškoti atsakymo.
          Taigi skęstančiųjų gelbėjimas yra jų pačių reikalas, tai yra, nebe; skęstantieji galės save gelbėti, jei tik sumokės akcizą, PSD PVM ir pelno mokestį valstybei už savo pačių išgelbėjimą 😀 😆 :mrgreen:

          • robertas parašė:

            Čia ir priartėjom prie versijos, jog laisvę „avių bandoje“ gali užsitikrinti tik visokeriopi marginalai, kuriems PSD/PVM/VSD ir Polikarpovna gyvenimo būdo beveik neįtakoja.

            • scania parašė:

              Laisvę užsitikrina arba tavo minėti, arba piemens favoritai, arba šunes, irgi ganantys.
              Bet aš kalbu tik apie supratimą. Realiai juk niekas nekerta, kas prie ko 😀

    • grumlinas parašė:

      Yep… 🙁

  5. Vidas parašė:

    Nuolat vykstantį vertybių ir idėjų transformacijos procesą vieni priims kaip katastrofą, kiti gi, virsmo iš viso nepastebės. Čia esmė tokia pati, kaip ir rodiklis, kuris nusako, kurioje tualeto durų pusėje esi.

  6. Sveikas parašė:

    Jojojo, ponai! Gyvenimas yra amžina ir neblėstanti kova.
    Iki pietų su alkiu, popiet su snauduliu…