Feed on
Posts
Comments

Apie priešus

Nepažodžiui, tiesiog iš atminties: Vinstonas Čerčilis yra pasakęs:
Jūs turite priešų? Puiku. Reiškia, savo gyvenime kažkada už kažką kovojote.

Prisiminiau, matydamas fotkes, kur socialistinės-komunistinės padugnės Britanijoje džiūgauja dėl „Geležinės ledi“ mirties

11 Responses to “Apie priešus”

  1. Rytis I parašė:

    Svarbiausia, kad tarp tų bedžiūgaujančių berods dauguma tokių, kurie Margaret Teacher premjeravimo metu nebent po stalu šliaužiojo. Priešų nenusisekusios atžalos?

  2. Taškas parašė:

    Sunku būt pranašu savoj žemėj. Bet kad britai (sic!) šitaip barbariškai džiūgautų…

    Prisiminiau kokią tai Tečer frazę, kurią sovietų žurnalistai išvertė kaip “ja ne dievuška krasavica, čtob vsem nravitsia”.
    Ir dar- kažką miglotai apie airius iš IRA mirštančius nuo politinės bado akcijos vien dėl Geležinės Ledi valios…
    aha, vis tik radau:

    1981 m., kai Belfasto sustiprinto režimo kalėjime politinių kalinių statuso reikalaujantys IRA kovotojai paskelbė bado streiką. Bobby Sandsas, kuris per savo bado streiką dar buvo renkamas į Londono žemutinius rūmus, miršta po 66 dienų. Per pastarąjį bado streiką miršta dar devyni kaliniai, tačiau premjerė Margaret Thatcher išlaiko savo „geležinės ledi” reputaciją ir kategoriškai atmeta nuolaidų galimybę.

    • grumlinas parašė:

      Šiandien tai būtų labia netolerastiška, o tuo metu kalba ėjo apie Britanijos sugebėjimą nenusileisti teroristams. Kitas dalykas – amerikonai pasimokė ir Guantaname susodino teoristus į vienutes.

  3. Yo! parašė:

    cia normali (Pinocetas, kuris isgelbejo Cile ir nekenciamas) tendencija (su mazomis isimtimis, lyg ir Franco mirus liudesys buvo zmonem) – liumpenu ir proletariato valpurgija.

  4. voldemaras parašė:

    Tai gal Qbiliui mirus irgi bus „Praznykas“ ?

  5. alfa parašė:

    Tikrai,jei Qbilius kristų,garantuotai buduliai kazoką šoktų ir Uraaaa,šauktų džiaugsmingai.