Feed on
Posts
Comments

Išbandžius jūros gėrybių sriubą, nutariau dar kartą paeksperimentuoti. Vienąsyk nusipirkau jau gatavų midijų kiautuose su pomidorų padažu, pasišildžiau, patiko, o kadangi ant pakelio buvo ingradientų sąrašas, nutariau jį pakartoti savarankiškai. Tačiau sumąsčiau paruošti ne midijas kiautuose, tačiau užšaldytą išlukštentų midijų-krevečių mišinį. Iš naujesnių ingradientų reiktų pažymėti trintų pomidorų pakelį (supylėme visą) ir saulėje džiovintų pomidorų aliejuje (smulkiai supjaustėme kokius 8 gabaliukus) indelį. Be abejo, smulkiai supjaustytos svogūno galva ir česnako galvutė, šaldytų krapų saujelė, pusė mažo pakelio sviesto ir krūva visokių prieskonių (bazilikas, petražolės, vegeta). Aštrumui pridėti naudoju aliejuje konservuotus smulkiai pjaustytus aštrių pipiriukų ankščių gabaliukus, kurias susmulkinu (beveik) iki molekulių. Matomos nuotraukoje pomidorų pastos neprireikė, skysčio pakako iš trintų pomidorų.
Pradėjus ruoštis gamybai, prisistatė mano geresnioji pusė ir suniekino mano sumanymą darytis grynas jūros bjau… tfu, gėrybes 😉 Vietoje to ji pasiūlė paruošti užpilą ant makaronų, su kuo aš sutikau (kiba ginčysies dėl neesminių gyvenime dalykų. Nors, jei pagalvoti rimčiau – maistas – dalykas RIMTAS! 😉


Prieš pradedant gaminti užpilą, užkaičiame vandenį makaronams – bus pats tas laikas.
Gamyba elementari – įkaitinam keptuvę, į ją eina pusė mažo pakelio sviesto, pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, išimam į lėkštę, supilame jūros grybes, trumpai pakepiname ant šlakelio sviesto, maišydami supilame trintus pomidorus, džiovintus pomidorus, pipiriukus, druskiname-prieskoniname, atgal supilame svogūnus-česnakus. Psio, šedevras gatavas.
Kol buvo gaminamas užpilas, užvirė vanduo makaronams, tad juos ten ir sumetėme virti pagal nurodytą ant pakelio laiką. Ajooo – prieš sudedant – vandenį pasūdome ir įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus arba įmetame gabaliuką sviesto – tada makaronai žymiai skanesni.
Išvirus makaronus, juos nukošiame, sudedame į lėkštes, užpilame užpilu. Realiai jo užtektų 4 žmonėms, jei būtų pridėti keli šaukštai pomidorų pastos, šiuo atveju užteko 3 galingoms porcijoms.

Prisiėd…valgėme sočiai 🙂

3 Responses to “Jūros gėrybių užpilas”

  1. Njaa parašė:

    Trintų pomidorų pakelis – tai kiek? Pas mumi kioske litrinėm skarbonkėm pardavinėja.