Feed on
Posts
Comments

Gerai pailsėję namuose šeštadienį, sekmadienį susruošėme ir svarbalų tvarkyti, ir turistauti. Visų pirma turėjome nuvažiuoti prie Londone esančios lietuviškos Šv.Kazimiero bažnyčios (21 The Oval, London E2 9DT). Netoli esančioje aikštelėje sustoja siuntinius vežiojantis autobusiukas, kuriam turėjome atiduoti krepšį parvežti Lietuvon. Atlikę šį svarbų darbą, sumąstėme pavalgyti angliškus pusryčius, ką ir padarėme viename iš pakelės pabų. Na, gal tai greičiau buvo užkandinė, tačiau maistas geras, skanus. Kažkaip nesugalvojau nufotkinti viso to gėrio, gal reiks kitąkart.
Mūsų tos dienos turistinė atrakcija buvo pasiklausyti choro Šv.Pauliaus katedroje, bet apsižiūrėjome, kad turime dar daug gražaus laiko. Buvo sugeneruota idėja nuvažiuoti į prabangiausią Lobndono prekybinį centrą Harrods, ką ir padarėme. Šiaip centras įspūdingas, o kainos dar įspūdingesnės 😉 Minios lankytojų, iš jų nemaža dalis tiesiog žioplinėjančių ir labai ryškiai besifitigrafuojančių. Mano nervų užteko nepilnam pusvalandžiui, myniau lauk ir ten ant sulaukiau savo brangiausios su dukra, kurios ten gerokai pasmaksinėjo.
Nuvažiavus iki Šv.Pauliaus, paaiškėjo, kad dar vistiek turime valandą, kurią praleisti pasivaikščiojant neišėjo dėl lietaus 🙁 Tai nuėjome į pabą išgerti po pintą sidro. Tarp kitko, tikrai skanų sidrą (o ne alų) ten gėrėme visą laiką, o pabų apėjome irgi ne vieną.
Įkalus sidro, buvo pats laikas eiti kelti savo kultūrinį lygį. Tarp kitko, sekmadieniais įėjimas į Š.Paulių nemokamas, skirtingai nuo kitų savaitės dienų. Katedroje aš įsitaisiau galinėse eilėse, o brangiausioji su dukra numynė priekin, tarp dalyvaujančių pamaldose, nes įžymusis choras gieda būtent per pamaldas. Aišku, akustika ten geresnė, o ir žmonių judėjimo ne tiek daug. Tam tikra prasme nustebino tai, kad galinėse kėdžių eilėse vyko nuolatinis žmonių judėjimas: tai ateina, tai išeina, atvyksta su krūvom vaikų, su lagaminais ant ratukų, su didžiuliais prekybcentrio krepšiais. Vienžo, buvo ir reginių, ir klausinių, nes choras tikrai gražiai giedojo.
Na, o pasibaigus pamaldoms, per lietų teko minti į požemuką ir namo. Bet šiaip diena buvo liuks. Fotkių nedaug, nes lietus, lietus…

9 Responses to “Britanijos įspūdžiai [5]: St.Casimir’s – Harods – St.Paul’s, 2012-10-21”

  1. Taškas parašė:

    Šauni šv.Kazimiero bažnyčia!!!

    O kur dviaukščiai autobusai ir taksi – iš vidaus????????????

    • grumlinas parašė:

      Dviaukščiai buvo berods pernai, o taksi važinėjome ne tais firminiais, o mažiukais geltonais – pigesni

  2. Ele parašė:

    Vat Harrods taip ir neaplankiau. Norėsis kitąkart būtinai pasižiūrėti į jų maisto skyrių, ypač domina visokios jūros gėrybės. Sakoma, vietoje gali ir pagaminti. Buvo net pasakojimas toks, kad kažkoks asmuo nuėjo į Harrods ir sako: man dramblį, prašom. O ten ramiai atsako: would that be an African or an Asian elephant, sir? 🙂

  3. Njaa parašė:

    Faini apvalūs langai 🙂 Ir Harrods antro aukšto langai.

    • grumlinas parašė:

      Britai turi savotišką dizaino stilių 🙂

      • Andu parašė:

        …nu čia ne grynai britiškas stilius, čia – secesija 🙂 Tik britiška secesija (Jugenstil, Art Nouveau, Secession, modernas, karoče…)