Feed on
Posts
Comments

Kadangi po praėjusio trečiadienio visiškai išpakuotos merginos atvaizdėlio kilo šioks toks ažiotažas, tai panašaus drąsumo Marilyn Monroe nuotraukos pirmajam Playboy numeriui biškį dar gali pagulėti, kol tauta mažumėlį aprims 😉
Grįškime prie labiau tradicinių dailininkų. Šiandien norėjau paminėti Al Brule, kuris savo laiku kartu su kitais dailininkais padėjo Art Frahm piešti garsiuosius „nusmukusių kelnaičių“ (buvo kažkada labi populiari tokai tema 😉 )darbus – šiai serijai jis pateikė nelaimingos avia-stiuardesės paveikslą, tačiau pasimečiau, neradęs ničnieko apie jį viską-žinančioje-Wikipedijoje. Tad teko pasiknisti internetuose, kad iškapstyti nors kelis faktus.
Brule buvo iliustratorius iš Čikagos, o jo stilius, naudojant ryškią piešimo techniką ir stiprias spalvas, primena tradicinę Sundblom mokyklą. 1940aisiais-1950aisiais jis sukūrė daugybę reklamų, užimančių ištisus puslapius tokiuose leidiniuose kaip The Saturday Evening Post, didelėms korporacijoms. Kita jo reklaminė veikla – vadinamosios 24 lapų reklamos, kabintos autostradų pakelėse, ant pastatų sienų ar specialių stovų.
Kaip ir daugelis komercinių iliustratorių, Brule piešė ir meninius paveikslus, dažniausiai laukinių Vakarų tematika. Gyvendamas Vakaruose, jis turėjo galimybę atvaizduoti aplinkinį pasaulį, tačiau ir čia labai dažnai išreikšdavo savo susižavėjimą moterų grožiu. Netgi jo pinapinė karjera prasidėjo indėnės merginos aliejumi tapytu paveikslu Buffalo Woman, nutapytu siuksų indėnų rezervacijoje P.Dakotoje.

Al Brule pieštas „nusmukusių kelnaičių“ piešinys
AB Oops again

Nedidukė Al Brule piešinių galerija Flicker’yje.


This collection of vintage images is posted for entertainment and educational purposes. The original artists and/or the relevant corporate bodies retain the copyright.

8 Responses to “Trečiadienio pinapai: Al Brule ()”

  1. Aurelijus parašė:

    Kokios ji mašinos raktelius laiko ten trisdešimtajame?

  2. Andu parašė:

    …krem-brule 🙂 Šelmis, vienok 🙂

    • grumlinas parašė:

      O kam dabar lengva? 😉

      • proffanas parašė:

        Tšššš. Čia ir moterys skaito. 🙂

          • proffanas parašė:

            Kažkam ten pinapų serijos užvadinimuose, pamenu, vaidenosi papai… Šiandien aš juos pagaliau supratau. Vartant telefe grumliną su jo pinapais, mažame tūpo telefono ekrane probėgšmiais išskaičiau kad jau yra „pinapai“ (bo trečiadienis), ir jų autorių „Al Birutė“. Parbėgau prie didelio ekrano- ogi, birutė visai nieko paišė 😉