Feed on
Posts
Comments

Šis klausimas man pasistojo beskaitant Lietuvos tolkinistų forume vykstančią diskusiją, kur keletas kategoriškai nusistačiusių prieš gėrimą (kas šiaip yra pzoityvus dalykas) išvykų metu (kas vistik vyksta visada) dalyvių nutarė iš esmės kurti alternatyvų tolkinistinį judėjimą. Tai man kilo pagunda įterpti savo pašalietišką 3grašį:
Suprantu, kad negeriantiems ne visada malonu būti išgėrusių kompanijoje, tačiau gal vistik laikas išlįsti iš šiltnamio ir pažiūrėti į realų pasaulį? Nes matau tokį vaikišką šantažą: „Jei jūs darysite ne taip, kaip mes norime, tai mes išeisime į kitą smėlio dėžę, kur bus galima elgtis tik taip, kaip mes norime“
Pažįstu žmonių, kurie gėrė iš tikrųjų rimtai, bet sugebėjo sustoti ir jau negeria – vienas 13 metų, kitas 11 metų. Tačiau kai jie yra užstalės kompanijoje, net neįtarsi, kad tai absoliučiai negeriantys žmonės, nes jie sugeba be mažiausių problemų prisitaikyti prie kompanijos. Pažįstu ir žmogų, kuris negeria 5 metus, tačiau va prie išgeriančių stalo jis sėdėti negali, todėl „Citrinos“ sueigose su šeimyna įsikuria atskirai. Pažįstu žmogų, kuris atgėrė ištisus dvejus metus diena iš dienos 7 dienas į savaitę 24 valandas į parą, kol pilnai sustojo ir anei lašo virš 11 metų, tačiau tai jam netrukdo pabūti kompanijoje, kur chebra „padaro gramą’.
Aš suprantu sudėtingą situaciją, kai žygiuose/sueigose dalyvauja nepilnamečiai, už kuriuos reikia atsakyti ir kuriems alkoholis turėtų būti neleidžiamas, tačiau pilnamečiai turėtų aiškiai susitarti dėl alkoholio naudojimo politikos, kad anei viena pusė nesijaustų po presingu. Nes ir „Citrinos“ sueigose pilna paauglių, tačiau tėvai jiems nustato laisvės šiuo aspektu ribas.
Skaitau aš tą diskusiją apie gėrimą/negėrimą ir kažkaip liūdna darosi. Jei susiremta ir gresia skilimas dėl tokių dalykų, tai silpnai suręstas tas judėjimas…
Atminkime, kad niekad neklystanti lietuvių liaudis sako: „višta nemyža, ir ta geria“, o čia juk žmonės…

P.S. Šiaip visi Tolkino personažai būdavo ne prieš įkalti alaus… 😉

4 Responses to “Ar tolkinistas gali gerti?”

  1. proffanas parašė:

    Šitai? http://tolkien.balt.net/viewtopic.php?t=2163&postdays=0&postorder=asc&start=200
    Begalinė tema.
    Ambicijų daugiakovė ir „o mano nuomonė visvien ilgesnė“…
    Įdomu dabar, kurie -„pijokai“ ar „abstinentai“- pirmi ims teigti, kad jų teisės pažeidinėjamos 🙂 .

  2. B. parašė:

    Grumlinai, aš tik galiu nuraminti, kad bendruomenė neskils 😉 Nes į tą diskusiją įsipynę daug senų dalykų, kuriuos dabar ir išaiškint būtų sudėtinga… TolkienLT visokie susiskaldymai prasidėjo dar pirmais gyvavimo metais, o dabar eina šeštieji – ir nieko. Daug buvo pykčių, daug konfliktų. Šitas tikrai nieko neišskirstys (nors pati parašiau pirmą ilgą piktą žinutę – bet aš neblogai pažįstu žmones, su kuriais ten ginčijuos)

  3. grumlinas parašė:

    Žūtbūtinis „kiaulienos valgytojų“ ir „kiaulienos nevalgytojų“ mūšis? 😉

  4. grumlinas parašė:

    2 B. Ačiū, nuraminai, Starlin 😉 Anyway, lenkiškai tai būtų „zostal dužy niesmak po takiej biesiadzie“