Feed on
Posts
Comments

Kuo geriau prižiūrėsi savo viltį, tuo menkesnė bus tavo neviltis

29 Responses to “Apie viltį ir neviltį”

  1. pričkus parašė:

    Aurotinių teisių ženkliuką įmesk, o tai kos nors Karalius nupūs…:)

    • grumlinas parašė:

      nemanau, kad man vieninteliui tokia mintis gali būti atėjuis galvon. teko kalis kartus tuo įsitikinti 😉

  2. pričkus parašė:

    Očepiatka. Autorinių…

  3. pričkus parašė:

    Neviltis bus mažesnė, jei , prižiūrėdamas viltį, nepamirši ir modeliuosi galimą pirmosios pasirodymą…

  4. scania parašė:

    Čia priėjau aš ir viską sugadinau:
    Kuo rečiau kliausiesi viltimi, tuo mažiau teks nusivilti 🙂

  5. Tomas parašė:

    Tiesiog reikia dėti viltis į tai, kas labiausiai tikėtina ir realu, nei svajoti apie tai, ko tikriausiai niekad nepasiekti.

  6. Arvydas parašė:

    Yra tokia vidinė būsena, kuri vadinasi Žinojimas. Ne viltis, ne tikėjimas, o žinojimas. Žinai, kad įvyks, viskas bus gerai, nors detalių įvardint negali. Paaiškint – dažniausiai irgi negali. 🙂

  7. pričkus parašė:

    Kaži kur girdėjau: „Gyvenimas – ne tai, ko tu nori, o tai, ką tu gali“…? 🙂 Jei tarp „noriu“ ir „galiu“ nėra konfrontacijos, nėra vietos ir nevilčiai.

  8. Taškas parašė:

    Tiek daug apie viltį, o aš – kelintą kartą- veik valandą internete bandžiau atrasti ką nors įdomaus apie gal vienintelę pasaulyje (sic!) tokią gatvę:

    Geroji viltis.

    Gal Gaspadoriaus užkabariuose yra kas nors? Kodėl dar caro laikais buvo ne iš žinomos gražių vardų trijulės -Nadiežda , o Rada etc

  9. vdooo parašė:

    O šiaip tai įdomu. Tenesupyksta visi pasisakę, bet manyč čia verta apibendrinti!
    Vilties-nevilties santykis yra asmeninė teisinga gyvenimiška pozicija. Bet visada tai – jausmas. Che 🙂 Ko? Modeliavimas, planavimas, tikėtina prognozė, realumas, pasitikėjimas žinoti ką gali, bei nepaaiškinamas žinojimas kas vyksta-vyksta teisingai!
    Puoselėti viltį tai – svajoti, pasitikėti, tiksliai sumodeliuoti, realiai apčiuopti/jausti, pagrįstą pasitikėjimu savimi, sugebėti (nebūtinai daryti), žinoti kas vyksta pasidarant atitinkamas išvadas (deduktyviai), nujausti jog viskas vyksta kaip tikėtasi link siekiamybės (induktyviai).
    Įdomiausia, kad neviltis tada yra visa tai, kas nepapuola į racionalaus(aiškaus) „jausmo“ paaiškinimus. I.E. netinkamas modelis, nevykęs planas, netikusi prognozė, jėgų pervertinimas (nerealumas, įsisvajojimas), menkstantis pasitikėjimas jėgomis ir augantis negebėjimas save išreikšti, informacijos trūkumas trukdantis susiformuoti „žinojimui“(dedukcija neefektyvi), nuojauta prasilenkianti su matoma „scenarijaus“ dalimi (indukcinė logika pavedanti trumpuoju laikotarpiu).

    Iš esmės manau, viltis-neviltis yra santykis, kuriame yra daugiau vilties (ir kas gi ims svarstyti neigiamus scenarijus ar modelius?). Antraip kriziaus nebūtume matę, ir troleibusu nevažinėtume be bilietėlio 😉 TOdėl pradiniam sakiny yra teisingai pasakyta, kad PUOSELĖJANT viltį (viltingą būseną), nevilties gal ir bus, bet ji bus menka. Belieka tik svarbesnio „vilties“ aspekto klausimas.
    Kitas dalykas kad rizika ir polinkis rizikuoti visada yra nepaaiškinama viltis, jog pavyks, kartais nuojauta. Iš čia seka, kad neviltis yra baimė rizikuoti, paprasčiausiai nedrąsa. O baimės, kurstančios neviltį, jos niekada nebūna racionalios ir paprastai labai ribotos. Manyčiau taip 🙂

  10. Italiana vera parašė:

    Na jo, aš labai žemiškai perskaičiau: kuo geriau prižiūrėsi savo valtį… toliau kaip tekste. Patiko.

    • grumlinas parašė:

      …kuo geriau prižiūrėsi savo Peugeot’ą… 😉

      • scania parašė:

        kuo geriau prižiūrėsi peugeotą, tuo greičiau nusipirksi… citrusą 😀
        arba… audi 😆
        Čia tik šiaip, dėl pokšto, taip gundė paversti juokais „a la tautosaka“, neištvėriau 😀