Feed on
Posts
Comments

Londonas, 2011-05-24

Penktoji vizito Londone diena buvo pašvęsta pasivaikščiojimui turistiniu maršrutu „Vestminsteris-Bakingemo rūmai-Tarafalgaro aikštė“.
Psivaikščiojimo schemą pridėjau prie bendros apžvalgos, tad galima pasižiūrėti
maršrutą.

Pirmasis apžiūrėtas objektas buvo Parlamento rūmai. Į ten nuvažiavome metro, sustojimas Westminter. Apžiūrėję milžinišką pastatą, pasukome link Vestminsterio abatijos, pakeliui pamatėme kažkokių prieš kažką piketuojančių dykaduonių palapines. Deja, Abatija tądien nedirbo, o priėjus arčiau, paaiškėjo, kad laukiamas JAV prezidento Barako Huseinovičiaus vizitas. Tad visa Abatija buvo apsupta policininkų žiedu, kurios netrūko ir ant gretimų namų stogų. Einant nuo Parlamento rūmų link Abatijos, pamatėme per gatvę žyguojančių balachonais apsivilkusių šachidų musulmonų jaunuolių būrelį, kuris nešėsi kažkokius susuktus plakatus. Visi žmonės iškart sužiuro į juos, o policija juos stebėjo ypač atidžiai.

Parlamento Rūmų pastatas labai įdomios architektūros, su daugybe įvairiausių architektūrinių detalių – ilgai galima apžiūrinėti.
IMGP0211
Daugiau nuotraukų – Flickr galerijoje

Prie Abatijos eančiame skverelyje mažumą pailsėjome, o paskui pasukome link Šv.Džeimso parko. Turiu pasakyti, jog tai nuostabi vieta – labai gražios pievutės, didžiulis pailgas tvenkinys, prie kurio daugybė vandens paukščių. Tikrai nuostabus pasivaikščiojimas.

IMGP0257
Daugiau nuotraukų – Flickr galerijoje

Praėję parką, išėjome prie Bakingemo rūmų. Prie jo taip vyko sumaištis, sukelta netikėto barako Huseinovičiaus vizito pas karalienę, kai jo aeroplanas negalėjo nusileisti Škotijoje dėl eilinio ugnikalnio išsiveržimo Islandijoje. Tai pasmaksojoe turputį ir pasukome atgal link miesto ccentro. Ir tuo metu išvažiavo Barako Huseinovičiaus kortežas, kurį, deja, pafotkinau tik iš toli… 🙁 Nors, kai pagalvoji, anoks čia įvykis pasaulio mastu 😉

IMGP0356
Daugiau nuotraukų – Flickr galerijoje

Neskubėdami praėjome The Mall gatve, kaip sykis išpuošta JAV ir Britanijos vėliavomis, kol įžygiavome į Trafalgaro aikštę. Ten pasėdėjome, pasigrožėjome vyksmu, pasifotkinome ir autobusais (su persėdimu) grįžome namo.

IMGP0410
Daugiau nuotraukų – Flickr galerijoje


Ir taip baigėsi dar viena diena londonuose, ir iš esmės vizitas, nes sekančią dieną dėl sustreikavusios kojos man teko praleisti namie…

Comments are closed.