Feed on
Posts
Comments

Medžiaga pamąstymui ir vykdymui. Trumpa suvestinė, o pilnas tekstas čia.
1. Mažinkite porciją.
2. Valgykite ne daugiau kaip tris kartus per dieną.
3. Pirkite mažesnio dydžio drabužius.
4. 45 minutes pasivaikščiokite prieš miegą.
5. Po ranka turėkite savo nuotrauką.
6. Stebėkite kitus.
7. Tikrinkitės sveikatą.
8. Apdovanokite save.
9. Pasitelkite aplinkinių pagalbą.
10. Kasdien sau kartokite mantrą: „Valgyk mažiau, valgyk geriau ir judėk daugiau.“

34 Responses to “10 paprastų būdų, kaip vyrams atsikratyti nereikalingų kilogramų”

  1. troy parašė:

    11 ir pagrindinė. Nulipti nuo kompo ir mašinos.

  2. scania parašė:

    Žinau ir naudoju dar du būdus – pirmas yra nervai, o antras – fizinis darbas 🙂 Pakiloju darbe stupicas su stabdžių diskeliais – tuoj išvarva kg 😀

  3. xminde parašė:

    Ir kaip kolega grumlinai sekasi tų taisyklių laikytis ;)? Mano galva ten trūksta dviejų pagrindinių – valgyti ne bet ką, o tinkamai subalansuotą maistą ir pagrindinė tai susitarti su savo proteliu, kad maistas yra tam, kad gyventum, o ne gyveni tam kad maitintumeisi :).

    • grumlinas parašė:

      -> xminde – kol kas papunkčiui nesilaikau. Apmąstau 😉
      Tačiau, nežiūrint apsiėdim-mečio Kūčios-Naujametis – panašu, kad neišsipūčiau

  4. xminde parašė:

    O aš užvakar nutariau padaryti eksperimentą, ir po dviejų savaičių sveikatos ir subalansuotos mitybos, apsiėdžiau… Na gal ne tai, kad apsiėdžiau, bet privalgiau svečiuose visokių skanybiu, ir užvakar naktį ir visą sekmadienį prasirgau, oij kaip prasirgau, net kompo įjungęs nebuvau. Visgi tos dvi savaitės davė savo rezultatą – organizmas buvo išvalytas ir pradėtas pratinti prie to ko jam iš tikro reikia, o čia šast ir belenkokio ir tipo skanaus, anot kai kurių smegenų centrų, maisto dozė buvo suinstaliuota ir…DietAntivirus papylė Error, Error…. skrandis ir žarnynas atsisakė dirbti, kūno tempertaūra sukilo iki 39. Velniop, daugiau nebeksperimentuosiu, tikiuosi, kad jau susitariau su savimi ko man reikia, kad būčiau sveikesnis, būdresnis, geros nuotaikos ir į mitybą iš kitos pūsės žiūrėčiau.

    • grumlinas parašė:

      -> xminde – skanybių ir aš valgiau, ir nemažai įvairių, bet po truputį. Kitas dalykas – maistas turi būti įprastas ir maksimaliai lengvas. Pvz, mes šeimoje įpratę naudoti labai mažai riebalų, o ir aliejus kepimui tik kukurūzinis. Tad jokių bėdų po mūsų pačių naminių valgių niekad nebūna.
      Kaslink valymų – esu daręs pakankamai rimtų programų ir aš, bet negaliu pasakyti, jog tai padeda mažinti svorį ar smtn. – tai visai kita paskirtis

      • xminde parašė:

        Matyt tik „pakankamai rimtos“ jos, kad rezultatų nėra :). Kai kūnui yra iš ko mesti svorį, o jis nekrenta – tai arba programos nekokios arba ne visi jų punktai įgyvendinami ;).

        • grumlinas parašė:

          -> xminde – xe-xe-xe… stabilus svorio sumažėjimas ~12kg be didesnių pastangų pabloginti gyvenimo kokybę nesiskaito? Matai, aš labai ironiškai žiūriu į visas „stebuklingas“ dietas, kurios veikia tik tol, kol jas naudoji. Baigei – psio, svoris atgal grįžta be didesnių pastangų.
          Pats neatidžiai skaitei, ką parašiau – tai buvo ne svorio mažinimo, o tik organizmo valymo programos. Svorį mažinti reikia teisinga mityba, o ne stebuklingais milteliais 😉

          • xminde parašė:

            12 kg ir stop? Tai pakankamas rezultatas tamstai :)? Organizmo valymas yra pirmoji dietos stadija, jei po jos mitybos įpročiai išlieka tokie patys – kokia prasmė tai pradėti? Čia grįžtu prie savokos – susitarimas su savimi pačiu, kas man svarbiau ar sveikata ar skonio centrų smegenyse tenkinimas.
            Vikipedija taip aiškina savoką DIETA: „Mityboje dieta yra žmogaus ar kito organizmo vartojamo maisto visuma. Nors žmonės yra visaėdžiai, jų dieta gali smarkiai skirtis dėl tradicinių, kultūrinių ar religinių įsitikinimų, sveikatos būklės ir kitų priežasčių. Skirtingos dietos gali daryti sveikatai teigiamą arba neigiamą poveikį, nes tinkamai mitybai būtinas subalansuotas ir pilnavertis maistas, aprūpinantis organizmą pakankamu kiekiu angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų ir mineralinių medžiagų.“
            Baigei teisingai maitintis – baigei dietą. O milteliai – jie nestebūklingi, papraščiausiai juose yra to ko nebegauname maximoje pirktoje salotoje ar pomidore, jau nekalbant apie rūkytus gaminius ir kitus „gardumynus“.
            Bet kiekvienam asmeniškai spręsti kas jam geriau ir ko jo kūnas geidžia. Laikas mums teisėjas :).

            • grumlinas parašė:

              -> xminde – kaip jau minėjau tau ne kartą asmeniškai – nesiruošiu aukotis dėl figūros. Tiesiog pamažu be jokios įtampos keičiu gyvenimo būdą, ir jis tikrai pakito per šiuos pusantrų metų – pakito maitinimois įpročiai, iš esmės sumažėjo alkoholio naudojimas.
              Kaslink miltelių ir kitokių chemijų – kuo aktyviau reklamuojamas „stebuklas“ – tuo mažiau šansų, kad aš juo susidomėsiu, nes beveliju geriau kasdien suvalgyti kažką natūralaus už analogišką sumą. Išvis aš uždrausčiau bet kokią vaistų ir pan. dalykų reklamą, nes ji sukelia iliuziją, jog nuo visko yra sava stebuklinga panacėja.

  5. Bukoptimistas parašė:

    aš dar turiu vieną. Valgyti tada kada nori – išalksti, o ne tada kada reikia: pusryčiai, pietus, vakarienė. Dažnai būna taip, kad valgome net tada, kai realiai nenorime, bet priklauso ar šiaip iš neturėjimo ką veikti

    • grumlinas parašė:

      -> Bukoptimistas – nzn, aš beveliju valgyti po truputį kas kelios valandos, tik nedarau kulto iš „nevalgyti po 18 val.“ – paskutinis valgis turi būti 2-3val. prieš miegą ir psio

    • scania parašė:

      Valgyti kai išalksti – hmm, negyvent mums šitaip. Pietūs ryškiai nuo 12 ik 1; darbo metu kavos atsigerti gali tik kontora 🙂
      O saldainiai tepaluotomis rankomis – anokia čia dieta… 😀

  6. xminde parašė:

    Valgyti reikia reguliariai tiek kiek reikia nuo vieno maitinimosi iki kito, tam, kad organizmas pastoviai gautų jam reikiamas medžiagas. Bet prie to reikia dar fizinio krūvio faktorių pridėti, jei judi vienokia mityba, jei ne – kitokia. O Valgymas iš neturėjimo ką veikti, tai, ko gero, blogiau nei rūkymas ;).

  7. Njaa parašė:

    Žinoti ir prisiversti – kraupiai skirtingi dalykai. Atsimenu tuos nuostabius laikus, kai buvau numetus 20 kg… Ech. Neturėčiau orkaitės – pabandyčiau vėl, ale, jaučiu, be šansų.
    Baizevei, valgyti pagal valandas yra labai gerai. Dažnai ir po biskutuką.

  8. xminde parašė:

    Tiems kas neturi sąlygų laiku pasimaitinti galiu pasiūlyti kokybiška maisto pakaitalą kurio pagalba aš ir mano ponia ėmėms keisti savo mitybinius įpročius 🙂 – http://www.energydiethd.com/ . Produktas prancūziškas, Lietuvoje naujiena.

  9. vikus parašė:

    Valgykite ne daugiau kaip tris kartus per dieną. Šitam nepritariu, kiek teko skaityti apie tai, tai žmogaus organizmas gaudamas valgyti retai, kaupia maisto atsargas savo kūne, o jei gauna dažnai žino, kad tuoj gaus vėl ir nekaupia 🙂

  10. troy parašė:

    Genai. Susitvarkykite genus ir bus gerai. Va Brazausko genai- anūkai ir tie …

    • grumlinas parašė:

      -> troy – genetiškai modifikuoti lietuviai. Why not?

      • xminde parašė:

        Tai, kad pusė tautiečių GMO, kaip tos bitutės – nutupia medaus ant genetiškai modifikuoto rapso žiedo medaus ir nusimuša jų „gpsas“- negrįžta namolio. Taip ir lietuvaičiai – nusėda ant evrosojūzinės gelytės medaus ir kelio namolio nebeieško :).

  11. troy parašė:

    O f course, ze best.

  12. xminde parašė:

    Nebeduoda man komentuoti aukščiau apie panacėją ;).
    Kolega Grumlinai – panacėja yra ir tai yra mūsų pačių suvokimas apie mus supančius ir mus įtakojančius veiksnius :). Tamsta jau pusantrų metų sava panacėje keičiatės, kadangi aš neesu absoliučiai jokių medikamentinių priemonių naudojęs, tai rįžausi palengvinti sau užduotį atlternatyvios mitybos dėka :), kurioje chemijos, tikiuosi, mažiau nei tame kažkame natūraliame nuo prekystalio, nors nuo to irgi niekur nepabėgsiu :). O kas dėl reklamos, tai aš ja neužsiimu kol nežinau ar produktas turi realios naudos, konkrečiu atveju tik pasiūliau pasidomėti jei tai kam nors būtų įdomu :), o reklamas bus jei aš inlysių į savo šliubinį kostiumą ;))))))))))

  13. liuka parašė:

    -> Grumlinai,Xminde – svarbiausia tiket ka darai.