Feed on
Posts
Comments

Gana ilga citata angliškai (rasta vienoje iš naujiengrupių), bet verta perskaitymo ir apmąstymo:
„You cannot legislate the poor into freedom by legislating the wealthy out of freedom. What one person receives without working for, another person must work for without receiving. The government cannot give to anybody anything that the government does not first take from somebody else. When half of the people get the idea that they do not have to work because the other half is going to take care of them, and when the other half gets the idea that it does no good to work because somebody else is going to get what they work for, that my dear friend, is about the end of any nation. You cannot multiply wealth by dividing it.“
~~~ The late Dr. Adrian Rogers , 1931 to 2005, Former Pastor of Bellevue Baptist Church in Memphis , TN ~~~

14 Responses to “Antradienio mintis apmąstymui”

  1. troy parašė:

    Jeigu ne padalinti visiems po lygiai, tai koks kitas teisingas variantas tada lieka?

    • grumlinas parašė:

      -> troy – tiesą pasakius, nežinau. Įgimtas žmogui socialinės lygybės jausmas nori visiems po lygiai gerai, o sveikas protas sako, kad gausis visiems po lygiai blogai

    • Minis parašė:

      Troy – Padalinti ne po lygiai 🙂

  2. voldemaras parašė:

    Tai mes jau pragyvenome- „iš kiekvieno pagal sugebėjimus, kiekvienam pagal poreikius…“

    • grumlinas parašė:

      -> voldemaras – tas mus ir gelbsti (arba bent jau turėtų gelbėti) nuo glupstvų pakartojimo

  3. Minis parašė:

    Mano akimis ziurint, si citata is tiesu per daug suplaka viska i viena – valdzios reguliavima, turto padalinima, turtinguju gerove ir skurdziu engima. O galutine isvada is viso apie turtu kurima ? Viskas zinoma susieta sioje visuomeneje, bet sioje citatoje mano galva viskas sumaisyta ir apversta aukstyn kojom tam, kad pateikt tik savo poziuri – neosofizmas.
    Is tiesu nieko cia nera pasakyta toje citatoje tik tiek, kad kazkokios nezymios baznycios buves pastorius nenori perdalinti turto ir tiek, niekuo to nepagrisdamas.

    • grumlinas parašė:

      -> Minis – prieš naudojant sąvokas „kažkoks nežymios bažnyčios buvęs pastorius“ būtų gerai nepatingėti bent pagūglinti, kad neatrodytum biškį, hmmm, pasipūtęs 😉

      Kaslink citatos – ne tiek neosofizmas, kiek populizmas ten ir tiek. Pafilososfavus apie nelygybės blogį, vistiek paremiama pirmoji tezė tipo: „Negalima turto skelbti už įstatymo ribų“

      • Minis parašė:

        Nematau prasmes googlinti visokius pastorius, nes jie tikrai nezymus ir Tavo pateikta citata nei kiek neikvepia paieskoms. Daznai visokie religijos mokytojai nera labai zymus, bet kurie yra zymus, tai ju nereikia googlinti, juos ir taip matai ir girdi.

        Populizmas ar neosofizmas, tai vienas ir tas pats mano nuomone. Nematau, jokiu filosofavimu apie nelygybes blogi cia pateiktoje citatoje. O is tiesu butu idomiau pafilosofuoti apie nelygybes geri – kaip progreso varikli – ka manai ?

        • grumlinas parašė:

          -> Minis – „nelygybė – progreso variklis“ yra glupstva. Nelygybė ir lygybė yra visuomenės ramentai – atimk iš jų bent vieną – visuomenė grius ant šono.
          Populiariau, be gilesnių analizių, tiesiog iš galvos: nelygybė daugiau varo techniką ir ekonomiką, kur vystymuisi reikalinga konkurencija; lygybė gi varo ideologiją ir filosofiją, kur masėms reikia panacėjos nuo nelygybės iššauktų visuomenės ligų. Be abejo, lygybė veikia ir technikoje bei ekonomikoje, kur atsilikę konkurencinėje kovoje siekia susilyginti su prasiveržusiais (ir juos aplenkti). Kaip kad nelygybė veikia ir ideologijoje+filosofijoje, kur vyksta tam tikrų rasių/tautų/religijų/klasių etc. iškėlimas virš „pilkumos“.
          Iš lygybės ir nelygybės sintezės ir gaunasi progreso variklis 😉

      • Minis parašė:

        Na turejau laiko, nes pietu pertrauka tai paskaiciau Tavo nurodyta wikipedia ir ten randu siek tiek kitokia citata, negu pats idejai. Ta kitokia citata turi daugiau prasmes nei pacio ideta. Aisku sunku zinot kuri is ju yra tikroji „originalioji“ bet wikipedijos citata tikrai zymiai aiskiau apibrezia apie ka eina kalba:

        You cannot legislate the poor into freedom by legislating the industrious out of it. You don’t multiply wealth by dividing it. Government cannot give anything to anybody that it doesn’t first take from somebody else. Whenever somebody receives something without working for it, somebody else has to work for it without receiving. The worst thing that can happen to a nation is for half of the people to get the idea they don’t have to work because somebody else will work for them, and the other half to get the idea that it does no good to work because they don’t get to enjoy the fruits of their labor.

        • Minis parašė:

          Ai, tikriausiai pagrindinis skirtumas yra tame, kur parasyt sakini apie turto didinima. Tavo citatoje turto didinimas yra lyg ir galutine isvada, o wikipedijos nesiakcentuoja taip baisiai.

          Bet kuriuo atveju, populizmas 🙂

        • grumlinas parašė:

          -> Minis – maniškė citata, rasta naujiengrupėje, gali būti visai iš kito šedevro – ana kiek ans jų prirašė 😉 Bet kokiu atveju, tai esmės labai nekeičia

          • grumlinas parašė:

            -> Minis – populizmas yra baisus dalykas, nes jis leidžia mažaraščių masę nukreipti griovimui, idant būtų sukurta nauja visuomenė, kurioje visiems (arba išrinktiesiems) bus GERAI. Deja, visa tai dažniausiai baigiasi š* voniomis…