Feed on
Posts
Comments

Paskutiniu metu kelis kartus išvykose/atostogaudami ruošėme (bent jau mums) naują patiekalą – aliuminio folijoje troškintas bulves su svogūnais, sūriu, šonine ir dešrelėmis.
Ko reikia? Pagrindinis ingradientas – bulvės (labai skanios šviežios, tada jų net neskutame), jų imame tiek, kad kiekvienam užtektų pavalgyti; svogūnai (gal po ketvirtį galvutės kiekvienam); sūris – paprastas ir pigus fermentinis, jis daugiau kaip prieskonis; šoninė pageidautina su lašinuku, jos palyginti nedaug; dešrelės – dedam tiek, kiek norim valgyti (ar turim); prieskoniai – pagal skonį ir galimybes (labai neblogi kad ir gatavi prieskonių rinkiniai bulvėms, bet kokiu atveju druska ir pipirai pageidautini).

Keletas fotkių iš valgio gamybos proceso ir trumpas gamybos proceso aprašymas

Sudėti ingradientai 6 porcijoms kepinio. Folija paprasta, iš maximos. Pjaustome ją gabalais po kokius 70-80cm ir sulenkiame perpus, bo jei praplyš – gaila bus 🙁

Sudedame ingradientus ant folijos. Neperkrauname, nes bus sunku gerai suvynioti. Praktinis patarimas – sūrį dėkite į vidurį, bo anas ištirpęs prilimpa prie folijos.

Sulankstome: iš pradžių užlenkiame šonus, paskui – galus. Sulenkdami stengiamės suspausti visą paketą, nes jei jis bus palaidas – bus sunku vartyti. Aplenkus ir apspaudžius, atplėšiame dar vieną analogišką dvigubą folijos gabalą, ant kurio apvertę dedame jau supakuotą kepinį. Aplankstome paketą, vėlgi standžiai apspausdami.

Kepame paruoštus paketus. Jei dedame tiesiai ant anglių, užtenka maždaug po 10 minučių kiekveinai pusei; jei kepame įdėję į groteles – po kokias 15-20 minučių. Jei dėsite ant anglių – iš anksto ir laiku pamąstykite, kaip apversite 😉 Mes tam naudojame sulankstomą automobilinį kastuvėlį, kurį atlenkiame 90 laipsnių kampu. Tad grotelės kaip ir patogiau. Pakepinus vieną pusę, apverčiame ir kepiname kitą. Su grotelėmis galima vartalioti ir dažniau.

Iškepę išpakuojame ir sakome ACH! O po sakome NIAM-NIAM 🙂

11 Responses to “Šiek tiek apie maistelį”

  1. voldemaras parašė:

    Laaabaaaai skanu! Jau beskaitant nespėji seiles ryti…

  2. Njaa parašė:

    Gerai, kad skaičiau skersai pusryčių, o tai būtau pusę klaviatūros sugraužus 😀

  3. liuka parašė:

    nepaminejot-pagrindinis bulviu prieskoniu ingredijentas E621

    • grumlinas parašė:

      -> liuka:
      1) natrio gliutamatas aka E621 – pagrindinis taip vertinamos kinų virtuvės pagardalas
      2) ingradientai žinomi ir kokybiški, tad E621 neskirtas užmaskuoti kokį nors š*