Feed on
Posts
Comments

Ruska Wieś – Ryn – Giżycko – Mamry – Leśniewo Gorne – Srokowo – Kętrzyn – Ruska Wieś

Norintiems pasinaudoti mūsų patirtimi – trečiosios dienos kelionės schema GoogleMaps

Dienelė buvo numatyta gana įtempta, plius visi jautėmės gerokai numūčyti vakarykščių maudynių Mikolajkose. Bet sukaupėme jėgas ir išvažiavome. Pirmas sustojimo punktas – Rynas (Ryn) su gražia kryžiuočių pilimi, paversta prabangiu viešbučiu+restoranu. Yra nemokamas parkingas netoli pilies prie ežero. Jeigu būsite ten, labai rekomenduoju apžiūrėti buvusį pilies vidinį kiemą, kuris dabar atlieka pagrindinės restorano menės funkciją. Kad į jį patekti, įeinate į registraciją per pagrindinį įėjimą (Recepcja), pasukate kairiau, paeinate iki laiptukų viršun dešinėje ir lipate. Vaizdas tikrai nepakartojamas – taip užsižiopsojau, kad kabančią ant sienos vėliavą su Gedimino stulpais pastebėjau tik nuotraukose. Apsižiūrėję galite išeiti laukan per kitas duris, prie kurių irgi yra visokių įdomių dalykų.

Iš Ryno nuvažiavome į Gižycką/Lėcių (Giżycko), kur apžiūrėjome Bojeno (Boyen) tvirtovę. Prieš pilį yra nemokamas parkingas, nuo jo reikia paeiti kokius 150m keliuku. Įėjimo bilietas 6zl. Na man, kaip tokių dalykų mėgėjui, tai laiko buvo mažai, aplėkiau išoriniu perimetru paskubomis. Tvirtivė buvusi tragiškai apleista, naudojama žiauriai, tad daro slogų įspūdį, bet matosi buvusi didybė. Įtariu, kad ten aš dar lankysiuosi. Pagrindinė fotogalerija bus padaryta atskirai, nes nuotraukų tikrai daug, o išmesti širdis neleidžia.

Kadangi diena buvo karšta, sekantis maršruto taškas buvo Mamrų ežeras, kur išsimaudėme savo tradicinėje vietoje ir užkandome keptų dešrelių iš kiosko ant ratų. Dešrelių pardavėjas ilgai klausėsi mūsų kalbos, kol nutarė, jog mes galėtume būti vengrai 😉

Sekanti lankytina vieta – dar prieš Pirmajį pasaulinį karą pradėti statyti, nacių vėl statyti, bet taip ir neužbaigti Mozūrijos kanalo šliuzai ties Lešnievu. Parkingas, deja, privatus, tad mokamas (4zl). Užlipus ant kanalo pylimo, iki aukštutinio šliuzo kairėn takeliu ~400m, įėjimas 1zl (tipo teritorijos tvarkymui). Jei yra noras – galima už atskirą mokestį pasikbaroti laipynėmis ir lynais. Fantastiškas inžinerijos kūrinys, gaila, kad taip ir liko neužbaigti nei kanalas, nei šliuzai. Žemutinis šliuzas (pylimu dešinėn ~100m) labai neįspūdingas ir visas apsuptas vandens.

Prisiskaitę apie Srokovo (Srokowo) miestelį, sustojome ir jame. Tikrai gražus nedidukas miesteliukas aplink rotušės aikštę, plius Šv.Kryžiaus bažnyčia.

Mūsų planuose dar buvo pilies ir bažnyčios aplankymas Barcianuose, bet jau nebeturėjoke sveikatos, tad tiesiu taikymu nuvažiavome į Kentšyną, kur pasipildėme maisto atsargas „LIdl“ prekybcentryje, o tada parmynėme į savo laikinus namelius. Ir pačiu laiku – kai tik suėjome į vidų, pliūptelėjo baisulinga liūtis.

Nuotraukos darytos: dalis mano, dalis pusseserės vyro ir sūnaus, tad kokybė įvairi 😉


Atostogos Lenkijoje – trečioji diena – 2010-08-03

4 Responses to “Atostogos Lenkijoje – trečioji diena – 2010-08-03”

  1. Andrius parašė:

    Nuostabus vaizdai 🙂

    http://www.facebook.com/FacebokSearch

  2. troy parašė:

    Beveik baigi įkalbėti kokį ilgą savaitgalį Lenkijai…