Feed on
Posts
Comments

Prieš išvažiuojant į kelionę po Liankyją, su brangiausiąja aplankėme familiją Onuškyje. Kol familija aktyviai bendravo, aš, kaipo asociali asmenybė, Kibiruxu prasukau nedidelį ratuką apylinkėmis tarp Onuškio ir Aukštadvario (po geros valandos manęs pasigedo ir liepė grįžti pavalgyti). Tikslas buvo tiesiog pasižvalgyti po vietovę – gal kas atsirastų gražaus pafotografuoti, – o taip pat apžiūrėti Nikronių akmenį.
Jei kam įdomu – maršrutas GoogleMaps’uose. Didžioji dalis kelio – žvyrkeliais, kurie po paskutinių liūčių daug kur ganėtinai išplauti ir kai kur teko vienu ratu važiuoti pieva, kad apsižergti įgriovas. Vienžo, jei turite nuliovą lyzinginį pepelacą ar sužemintą golpuką – važiuoti neptariu 😉 Kitas dalykas – dalis keliukų siauručiai, tad prasilenkimas su priešpriešiniu awto yra abiejų vairuotojų mandagumo reikalas. Bet šiaip pasivažinėjimas fantastiškas 🙂

Kas įdomesnio?

a) keletas gražių kraštovaizdžių nuo kalvelių viršūnių
– nuotraukas galite pasižiūrėti galerijoje, kai kurie vaizdai tikrai gana nelietuviški.

b) Nykronių akmuo
– privažiavimas mažumėlį klaidinantis – už Nikronių kaimo reikia ne važiuoti asfaltuotu keliuku dešiniau, o išmaltu šunkeliu tiesiai ir drąsiai minti per duobes beigi pelkes mišku, kol teks užkopti į gana aukštą kalną, netoli kurio viršūnės kairėje bus parkingėlis, o dešinėje vaizdas į ežerą. Akmuo – truputį paėjus priekin kairėje. Aš pramoviau parkingėlį, tad teko apsisukinėti miške. Šalia akmens kažkoks neaiškios paskirties geležinis uzbonas.

c) susitikimas su gandru-dzinbudistu
– na šitas tai buvo liuks – siauručiu keliuku, iš abiejų pusių apžėlusiu metro aukščio žolėmis, žygiuoja gandras, kurį lėtai prisiveju. Sustoju, išlipu fotkinti – paskrenda priekin. Vėl prisiveju, vėl sustoju, vėl paskrenda. Pririedu ir fotkinu per prieinį stiklą – totalus dzinbudizmas, eina sau neskubėdamas. Taip keliavome keliasdešimr metrų, tada jis pasitraukė į kelkraštį, leisdamas pravažiuoti – protingesnis visada užleidžia kelią.


Pasivažinėjimas po Onuškio-Aukštadvario apylinkes 2010-07-30

4 Responses to “Pasivažinėjimas po Onuškio-Aukštadvario apylinkes”

  1. Adis parašė:

    Gražūs vaizdai 🙂

  2. grumlinas parašė:

    -> Adis – yep, tame gabale tarp kelių labai įspūdingas reljefas

  3. Valentina parašė:

    Nikronių akmenį irgi ieškojome ilgai ir klaidžiojom po privatininkų išpirktus plotus 😉 Ir mes parkingą pramovėm, teko suktis. Nusileidus prie ežero – nuostabų! Dar beklaidžiojant radom senų senkapių – buvo įdomu 🙂