Feed on
Posts
Comments

Maistadienis

Kadangi šiandien buvau mažumą pašalęs, tai pasivažinėti-pafotografuoti neišėjo. Kompensacijai nutarėme pasidaryti kokio nors skanesnio maistelio. Pasidarėme (beveik) suši ir daržovių salotas su feta sūriu. Kad sunervyti alkanus skaitytojus, įdedu kelias nuotraukas su pastabomis apie darymą


(beveik) Suši

Ketvirtadienį mudu su brangiausiąja nutarėme kada nors pasidaryti suši. Nusipirkome to žalio dumblių popieriaus, spec-ryžių, marinuoto imbiero, krienų pastos, sojų padažo, sūdytos lašišos, juodųjų ikrų ir agurko įdarui. Ir dar tą bambukinį patiesaliuką suvyniojimui.
Pasižiūrėjau internetuose receptą ir pabandžiau. Gamybos etapus kaip ir galima matyti nuotraukose. Rezultas buvo 50:50 – skonis užskaitomas, išvaizda ne 😉
Taigi, keli komentarai:
1) recepte nurodytas ryžių kiekis 175g ir vandens kiekis 250g aiškiai nesuderintas. Arba daugiau vandens, arba mažiau ryžių. Atsižvelgdamas į galutinius rezultatus, bevelyčiau mažinti ryžių;
2) apsižioplinome ir nenusipirkome ryžių acto, ryžių padažą dariau su obuolių actu. Kaip ir nieko, bet vistiek reiks nusipirkti;
3) ryžius, išdėtus ant dumblių popieriaus, reikia žymiai geriau supresuoti;
4) su įdaru gavosi, kaip su lietuviška pica – tipo „kuo daugiau – tuo geriau“. Norėjosi įvairumo, tai pridėjau ir lašišos, ir agurkų, ir ikrų, ir imbiero;
5) dėl 3 ir 4 klaidų nepavyko susukti gražaus ruloniuko ir suklijuoti galo. Rezultatas – daiktas pjaustant išsižiojo ir dalinai subiro 🙁 Tiesa – susukus reikia palaikyti, kad patiekalas sustingtų

Bet skonis buvo puikus, ypač su sojų padažu 🙂


Daržovių salotos su feta sūriu

Šitas patiekalas mūsų šeimoje jau tradicinis ir labai mėgstamas. Porai žmonių reikia maždaug 6-8 pomidorų (jei finansiškai pajėgūs – rekomenduočiau saują mažiukų ekologiškų pomodorų su natūraliu skoniu), pusės ilgojo agurko (nulupta žieve), vieno vidutinio rausvojo svogūno, maždaug 250g fetos sūrio, juodųjų alyvuogių (pagal skonį). Agurkus, pomidorus, alyvuoges supjaustome, sudedame dubenin. Paskaninti visų pirma rekomenduoju baziliką (džiovintą arba šviežią), beriame kelis gerus žiupsnius. Be to, dar pilu kokį itališkų žolelių/provanso žolelių/salotų prieskonių mišinį – kas po ranka pasitaiko. Druskos nededu, feta ir taip sūroka, bet galima pasiskaninti vėliau. Ant išmaišytų daržovių prieskonių pilu 2-3 šaukštus geresnio alyvuogių aliejaus (paprastai nusiperku per akcijas-atrakcijas; kepimui naudojame tik kukrūzų aliejų iš skardinių), vėlgi gerai išmaišome. Tada iš pakelio knaibome sūriniu peiliu fetą ir dedame į salotas. Skirtingai nei „normalūs“ sūriai, ji labiau panaši į kokį varškės sūrelį – nei atpjausi, nei patarkuosi. Sudėję sūrį, išmaišome. Kadangi sūris toks tižus, tai iš esmės jis apsivolioja, aptirpsta, gaunasi biškį sūrio padažas. Vienžo, maisto estetams tai nepatiktų 😉
Skonis irgi puikus, puusę bliūdo galima išvalgyti 🙂

6 Responses to “Maistadienis”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Blog'ų metraštis. Blog'ų metraštis said: Maistadienis: Kadangi šiandien buvau mažumą pašalęs, tai pasivažinėti-pafotografuoti neišėjo. Kompensacijai nut.. http://bit.ly/bFU3Nq […]

  2. Adas parašė:

    Aš tai bijau, kad akys nesusiaurėtų, tai vis tradiciškai – lašiniai, rauginti agurkai, juoda duona ir samagonas… 🙂

  3. pow parašė:

    ech, kaip noriu vėl suši, tik tie dumbliai brangūs 🙂
    šiaip aš kai darau tai ryžius dedu ne per vidurį, o pradedu nuo krašto ir uždengiu šiek tiek daugiau nei puse dumblio, man atrodo, kad panaudoju dvigubai mažiau ryžių nei jūs :)) Įdarą dedu nuo krašto kokie 1-2cm. susukus lieka pabaigoj vynioti tik dumblį, kurį sušlapinu vandeniu ir prilipinu prie žemesnių sluoksnių – tada taip neišbyra:) ir be jokio acto, tik su tais spec ryžiais 🙂

  4. vyr parašė:

    ale dilgėlės dabar kol šviežios yra geriau nei bet kokie dūūūmbliai. Kad ir su tais pačiais ryžiais.